Communiqué de presse
Communiqué de presse

Z.E. Pass vergemakkelijkt elektrisch laden in België

Le 14 September 2017

NIEUWE APP VOOR BESTUURDERS VAN ELEKTRISCHE WAGENS

Met de nieuwe gratis dienst "Z.E. Pass" vergemakkelijkt Renault de toegang tot openbare laadpalen in heel België. Z.E. Pass bestaat uit een app en een RFID-chipkaart. Met die kaart kunnen bestuurders hun elektrische auto eenvoudig en zonder cash opladen aan meer dan tweeduizend laadpalen in België en het buitenland. Daartoe hoeven ze zich niet langer te registreren bij de verschillende laadpaalexploitanten. De gebruikers van een Z.E. Pass krijgen bovendien de mogelijkheid om beschikbare laadpalen in de omgeving weer te geven en de tarieven van de verschillende exploitanten te vergelijken. De app, die Renault in samenwerking met Bosch Software Innovations heeft ontwikkeld, is al beschikbaar in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, België en Zwitserland en wordt in de komende maanden ook in andere landen beschikbaar.

Dankzij de Z.E. Pass hebben bestuurders van elektrische auto's geen specifieke laadkaart meer nodig voor elke afzonderlijke laadpaalexploitant. Om zich te registreren volstaat het om de app te downloaden en de gevraagde gegevens in te vullen. Na controle van het e-mailadres kan de gebruiker een betaalwijze kiezen (PayPal of creditkaart). Vervolgens dient hij ook het chassisnummer van zijn elektrische Renault in te geven om te genieten van de meest voordelige tarieven. De app is gratis beschikbaar voor de besturingssystemen Android en iOS. Om "elektriciteit te tanken" dient de klant een laadpaal te selecteren via R-Link of in de app. Daarna kan hij het laadproces starten en stoppen met de app of met zijn RFID-kaart.

Exclusieve voordeelprijs voor Renault Z.E.-bestuurders

De facturatie verloopt veilig en het bedrag wordt rechtstreeks afgehouden van de PayPal-account of creditkaart. De factuur wordt vervolgens automatisch opgestuurd naar het e-mailadres. Bestuurders van elektrische Renault-modellen genieten dus een eenvoudige en beveiligde betaalwijze en exclusieve voordeeltarieven.

En er is nog een voordeel: wanneer de klant een laadpaal zoekt, kan hij de zoekresultaten filteren met diverse criteria, zoals het type van aansluiting, het laadvermogen of de maximale uurprijs. Z.E. Pass geeft bovendien aan of de laadpaal in kwestie vrij of bezet is.

MOGELIJKHEID TOT LADEN MET DE RFID-LAADKAART

Behalve de authenticatie via de app kan het laadproces voor de batterij ook worden gestart met de meegeleverde RFID-laadkaart. Door de betreffende chipkaart op voorhand aan de app te koppelen, wordt de betaling ook uitgevoerd via PayPal, zelfs indien de smartphone niet operationeel is. Daartoe moet de betrokken laadpaal wel over een RFID-lezer beschikken.

Dankzij de samenwerking met talloze exploitanten van laadpalen genieten Z.E. Pass-klanten vooral de mogelijkheid om hun wagen overal op te laden, zonder vaste leverancier, zonder verplichte contractperiode en zonder basisvergoeding. De Z.E. Pass is bovendien internationaal geldig en maakt ook langeafstandsreizen naar het buitenland mogelijk (sinds 01/07/2017) aangezien de app werkt in Duitsland, de Belux, Zwitserland en Frankrijk. Andere landen zullen binnenkort worden toegevoegd. Tot slot stelt de Z.E. Pass de gebruiker ook in staat om een overzicht van de laadpalen bij te houden en bevat de app een dagboek met een overzicht van alle laadtijden en kosten.

Documenten

Z.E. Pass vergemakkelijkt elektrisch laden in België

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Z.E. Pass vergemakkelijkt elektrisch laden in België
Z.E. Pass vergemakkelijkt elektrisch laden in België