Communiqué de presse
Communiqué de presse

World Series by Renault 2014

Tien jaar bestaat de Belgische meeting van de World Series by Renault al en om die verjaardag waardig te vieren hebben de organisatoren alles uit de kast gehaald. Zo willen ze dit gezinsvriendelijke automobielevenement nog populairder maken. Ga dus snel uw uitnodiging bij een Renault-concessiehouder halen, of download ze nu gratis via de website www.worldseriesbyrenault.com. Het aantrekkelijke programma van de editie 2014 is de verplaatsing immers meer dan waard.

Le 08 Mei 2014

De meest populaire attractie van de WSbR, de Infiniti Red Bull Racing F1 Show geeft de tienduizenden toeschouwers zowel op zaterdag als zondag twee keer de gelegenheid de Red Bull RB9-bolide van de viervoudige wereldkampioenen aan het werk te zien.

Een unieke kans om de atmosferische V8-motor van Renault nog eens te horen schreeuwen, van de kaart te worden geblazen door de verbluffende acceleraties van de wagen waarmee Sebastian Vettel vorig jaar in Francorchamps de GP van België wist te winnen, of gade te slaan hoe de Pirelli-banden tijdens fel geapprecieerde ‘donuts’ in rook opgaan. Allemaal dankzij de stuurkunsten die een beroemde menner van de vele paardenkrachten zal tentoon spreiden en wiens identiteit eerstdaags zal worden onthuld.

Natuurlijk hoeven de rechtgeaarde raceliefhebbers niet op hun honger te blijven zitten. Niet minder dan acht wedstrijden staan er op het programma, vier per dag. De luide en krachtige Formula Renault 3.5 – de categorie die heel wat van de huidige generatie F1-rijders leverde – zorgen uiteraard voor een belangrijk deel van het spektakel, maar er staan ook twee wedstrijden van de Eurocup Formula Renault 2.0 op het programma, waar jonge wolven uit de vier windstreken hun tanden kunnen laten zien. Hetzelfde geldt voor de wedstrijden in de Formula Renault 1.6 NEC en de Renault Clio Cup Benelux.

In deze laatste twee categorieën komen enkele jonge Belgen aan de start. Max Defourny (15 jaar) en Simon Mirguet (17) wagen hun kans in de eenzitters, terwijl de laureaat van de Clio Cup Young Talent Challenge - een initiatief van Renault België Luxemburg om een jong racetalent een duwtje in de rug te geven - in Francorchamps zijn eerste wedstrijden zal rijden.

Tussen of tijdens de races kan u ook volop genieten van de vele animaties, zowel op het circuit als in de voor iedereen toegankelijke paddock: stuntwerk van de Renault Sport Show, parades van oldtimers en oude F1-bolides, circuitdopen, maar ook een manege, treinritjes, springkastelen, F1-simulators, pitstop-wedstrijden, Red Bull acrobaten, schmink, expo van het Renault-gamma, enz.

En dan hebben we het nog niet gehad over de grote nieuwigheid voor 2014. Er zijn immers concerten van meerdere DJ’s (Crazy Sir-G, Truephonic, Coco Jr, Nino Babet, Kelly Pfaff,…), maar ook van de Live Band Soulbrothers, die enkele gerenommeerde gastartiesten meebrengen: Kate Ryan, Natalia en Axel Hirsoux, de Belgische vertegenwoordiger op het Songfestival.

Met zo een aantrekkelijke mix van decibels kan het niet anders of de World Series by Renault 2014 zullen op 31 mei en 1 juni in Francorchamps zeker van zich laten horen.

Documenten

World Series by Renault 2014

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

World Series by Renault 2014
World Series by Renault 2014