Communiqué de presse
Communiqué de presse

Wijziging in het Directiecomité van de Benelux Cluster

Le 19 September 2017

Op 1 september werd Olivier Jean benoemd tot Country Operations Director van Renault België Luxemburg. Hij vervangt in die functie Vincent Carré die werd aangesteld tot Directeur Elektrische Voertuigen & Nieuwe Mobiliteit Europa. Op dezelfde dag nam Christian Bourgeois de verantwoordelijkheden van de Administratief en Financieel Directeur voor de Benelux Cluster Benelux over van
El-Hassan Aitsaid, die werd aangesteld als Administratief en Financieel Directeur voor de Cluster North (Verenigd Koninkrijk en Ierland). Olivier Jean en Christian Bourgeois rapporteren aan Jean-Paul Renaux, Algemeen Directeur van Renault België Luxemburg en Renault Nederland.

 

Olivier Jean werd in 1970 geboren in Versailles en behaalde zijn diploma aan de Ecole Centrale Paris-Université de St Quentin-en-Yvelines. Hij startte zijn professionele carrière in 1995 binnen de groep Géant-Casino. In 2000 vervoegde hij Renault als Sales Manager voor de Commerciële Directie Frankrijk. In 2004 muteerde hij naar de Commerciële Directie Service en Kwaliteit (DSQC) van de Renault-groep, waar hij werd aangesteld als Projectleider Operationele Marketing. Twee jaar later nam hij de leiding over de dienst Commerciële Methodes NW-OW. In 2008 werd hij aangesteld als coördinator voor de projecten SCOR en Drive Up. In 2010 verliet hij de DSQC en werd hij aangesteld als Area Operations Manager voor de regio Euromed-Afrika. In 2014 vervoegde hij de Regio Eurazië als General Manager van het filiaal Renault Nissan Bulgarije.

 

Christian Bourgeois werd in 1963 geboren in Straatsburg. Hij behaalde zijn diploma aan de Ecole Supérieure de Paris. Alvorens hij bij de Renault-groep aan de slag ging, werkte hij in de groep Unilever (1987-1990), de groep Finacor (1991-1997) en het Initiative Media Paris (1997-1999).

In 2000 trad hij aan bij Renault als Senior beheercontroleur voor de Directie Technologieën en Informaticasystemen. Twee jaar later werd hij verantwoordelijk voor de resultaatmetingen binnen Renault Nissan Information System Services. In 2005 werd hij aangesteld als Financieel Directeur van Renault Spanje. In 2009 keerde hij terug naar de zetel van Renault SAS, waar hij werd benoemd tot Directeur Synthese, Organisatie en Beheersystemen van Engineering. In 2012 werd hij Adjunct-Directeur van de Directie Synthese Groepsresultaten. In april 2013 werd hij aangesteld als Europees Directeur Reporting & Synthese.

Documenten

Wijziging in het Directiecomité van de Benelux Cluster

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Wijziging in het Directiecomité van de Benelux Cluster
Wijziging in het Directiecomité van de Benelux Cluster