Communiqué de presse
Communiqué de presse

VIER NIEUWE BENOEMINGEN BINNEN DE DIRECTIE VAN ALPINE  

Alpine kondigt vier nieuwe benoemingen aan binnen zijn directie, die van kracht worden tussen 1 juli en 1 oktober 2022:

  • Marine Le Bihan, kwaliteitsdirecteur van Alpine
  • Bénédicte Lenguin, juridisch directeur van Alpine
  • Anne-Catherine Basset, industrieel directeur van Alpine en directeur van de fabriek Alpine Dieppe Jean Rédélé.
  • Soizic Pebereau, directeur partnerschappen en sponsoring van Alpine.
  • Het directiecomité van Alpine, onder leiding van Laurent Rossi, wordt versterkt met vier leiders in hun vakgebied. Op die manier zorgt het comité voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen[1], een bewijs van het engagement van het merk om meritocratie en gelijke kansen te promoten.

Le 30 Juni 2022

Alpine kondigt de benoeming van vier nieuwe directeurs aan met een ingangsdatum tussen 1 juli en 1 oktober 2022.

Marine Le Bihan wordt benoemd tot kwaliteitsdirecteur van Alpine, met ingang van 1 juli 2022. Ze zal deel uitmaken van het directiecomité van het merk onder leiding van Laurent Rossi en zal rapporteren aan Thierry Charvet, kwaliteitsdirecteur bij Renault Group. Ze volgt Gérald Serain op die binnenkort de groep zal verlaten.

Marine Le Bihan studeerde af aan de Ecole Nationale Supérieure de Mécanique et d’Aérotechnique (ENSMA Poitiers). Sinds 1992 maakt ze carrière bij Renault Group, op de afdeling engineering. In 2018 gaat ze bij de kwaliteitsafdeling werken, waar ze zich inzet om de kwaliteit van de voertuigen vanaf hun ontwerp te verbeteren.

Bénédicte Lenguin wordt per 1 september 2022 benoemd tot juridisch directeur van Alpine en lid van het directiecomité van het merk. Ze zal ook rapporteren aan Quitterie de Pelleport, juridisch directeur van Renault Group.      

Bénédicte Lenguin is momenteel juridisch directeur van Groupe Unify (digitale activiteiten van Groupe TF1). Bénédicte Lenguin studeerde af aan de universiteit Paris Ouest Nanterre La Défense en werkte meer dan 20 jaar als jurist in sportmarketing en media.

Ook met ingang van 1 september wordt Anne-Catherine Basset lid van het directiecomité van Alpine als industrieel directeur en directeur van de fabriek Alpine Dieppe Jean Rédélé. Bovendien zal ze rapporteren aan Jose Vincente de los Mozos, industrieel directeur van Renault Group. Luciano Biondo zal zich opnieuw toeleggen op de directie van Renault ElectriCity.

Anne-Catherine Basset studeerde af aan Centrale Supélec en ging in 1998 aan de slag bij Renault Group. Ze werkt al meer dan 20 jaar bij de groep, zowel bij productengineering als in de fabriek, in Frankrijk, Roemenië en India.

Soizic Pebereau wordt met ingang van 1 oktober benoemd tot lid van het directiecomité, als directeur partnerschappen en sponsoring voor alle activiteiten van Alpine. Ze zal rechtstreeks rapporteren aan Laurent Rossi.         

Soizic Pebereau studeerde af aan de ISC Paris en aan de universiteit Leonardo da Vinci. Ze heeft haar hele carrière in de sportwereld gewerkt, waar ze zich bezighield met sponsoring en partnerschappen. Momenteel is ze hospitalitydirecteur van de Olympische en Paralympische Spelen voor 2024. Ze heeft ook nog voor het Stade Français Paris Rugby, Paris Saint Germain en Roland Garros – Master Paris Bercy gewerkt.

Laurent Rossi, CEO van Alpine: “Het is een geweldige kans voor Alpine om deze vier getalenteerde vrouwen welkom te heten. Zo kunnen we de ontwikkeling van het merk de komende maanden en jaren ondersteunen en versterken. Hun komst is cruciaal op dit scharniermoment voor het merk. Ze stellen het directiecomité van Alpine in staat om voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen te zorgen, wat een grote kracht is voor Alpine. Het bewijst op het hoogste niveau van de onderneming dat gelijke kansen en meritocratie, waarden waaraan ik veel belang hecht, ten volle werken binnen Renault Group en ons mooie merk. ”

Documenten

PB Benoemingen Alpine

CP Quatre nominations Alpine (1)

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

PB Benoemingen Alpine
CP Quatre nominations Alpine (1)
PB Benoemingen Alpine
CP Quatre nominations Alpine (1)