Persbericht
Persbericht

Van Scénic Vision naar Nieuwe Renault Scénic E-Tech electric

  • Het eerste serievoertuig dat de nieuwe duurzaamheidsstrategie van Renault belichaamt. 
  • Het tweede 100 % elektrische voertuig in het offensief van het C-segment. 
  • Nieuwe Renault Scénic wordt op 4 september voorgesteld op de IAA 2023 in München.

op 13 Juli 2023

De Scénic Vision concept car, die werd onthuld op de ChangeNOW-top in Parijs, was een voorproefje van Renaults tweede stap in het C-segment van elektrische voertuigen, en vervolledigt het al redelijk sterke gamma met Megane E-Tech electric, ZOE en Twingo.

Scénic Vision heeft de weg gewezen naar duurzamere, veiligere en meer inclusieve mobiliteit. De wagen was visionair en vernieuwend en bevatte de meest geavanceerde nieuwe decarbonisatietechnologie.

Nieuwe Renault Scénic E-Tech electric volgt Scénic Vision op en wordt het eerste serievoertuig dat de nieuwe strategie van het merk op het gebied van duurzame ontwikkeling belichaamt via de drie pijlers: milieu, veiligheid en inclusie.

Nieuwe Renault Scénic E-Tech electric onthult zijn definitieve silhouet onder een speciaal ontworpen camouflage. Een vloot van pre-serievoertuigen zal vanaf deze zomer op de Europese wegen rijden, geleid door Renault ingenieurs.

De pre-serievoertuigen worden geproduceerd in ElectriCity in Douai en hebben een camouflagedessin ontworpen door Renault Design. Een subtiel lijnenspel en motieven uit ons logo, met een knipoog naar het ontwerp dat we eerder maakten voor de Megane E-Tech electric.

Nieuwe Renault Scénic E-Tech electric maakt op 4 september tijdens een persconferentie zijn werelddebuut op de IAA 2023 in München.

 

Documenten

Van Scénic Vision naar Nieuwe Renault Scénic E-Tech electric (WORD)

Van Scénic Vision naar Nieuwe Renault Scénic E-Tech electric (PDF)

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

Van Scénic Vision naar Nieuwe Renault Scénic E-Tech electric (WORD)
Van Scénic Vision naar Nieuwe Renault Scénic E-Tech electric (PDF)
Van Scénic Vision naar Nieuwe Renault Scénic E-Tech electric (WORD)
Van Scénic Vision naar Nieuwe Renault Scénic E-Tech electric (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)