Communiqué de presse
Communiqué de presse

Twizy Cargo : een Twizy voor professionals !

Le 25 Juni 2013

 

 

De Twizy-familie wordt uitgebreid met een nieuwe uitvoering, bedoeld voor goederenvervoer: Twizy Cargo. Hij onderscheidt zich door een grote koffer en een deur achteraan.

Twizy Cargo geeft daarmee een uitgekiende en ludieke kijk op zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen die overal kunnen worden ingezet.

Twizy Cargo in cijfers:

  • Een koffer van 156 liter/75 kg ter vervanging van de achterste plaats
  • Een volume dat achteraan toegankelijk is via een vergrendelbare deur
  • Beschikbaar in de uitvoering Urban 80
  • Vanaf 8 690 euro incl. btw in België en 8.259,09 euro incl. btw in Luxemburg

Twizy, het meest verkochte elektrische voertuig van Europa, rijdt nergens onopgemerkt voorbij. Met 60 procent bedrijfsklanten heeft hij ondernemingen wel degelijk iets te bieden. Zijn verwaarloosbare gebruikskosten, zijn ongeëvenaarde rijplezier en zijn unieke gebruiksgemak maken Twizy tot de ideale metgezel voor ondernemingen.

Een nieuwe Twizy die nog verder gaat…

Twizy Cargo is de vrucht van de samenwerking tussen Renault Tech en Renault Sport Technologies en toont zich buitengewoon praktisch. Hij kan een waterdichte koffer met een inhoud van 156 liter (75 kilogram)voorleggen, die toegankelijk is via een achterdeurtje dat 90 graden open draait. Deze transformatie werd mogelijk gemaakt dankzij een nieuwe uitsnijding van de achterstructuur en de verwijdering van de passagierszetel. Het verstelbereik van de voorzetel bleef onaangetast en de achterdeur beschikt over een slot dat men kan vergrendelen met de contactsleutel.

Twizy Cargo werpt zich op als het ideale bedrijfsvoertuig voor de stad en richt zich voornamelijk tot leveringsbedrijven en snelle interventiediensten zoals liftinstallateurs, postdiensten en hulpdiensten. Om hem nog meer te laten opvallen in de stad, is Twizy Cargo bovendien volledig bestickerbaar en personaliseerbaar.

Op veiligheidsvlak heeft het wagentje alle voorzieningen die men in een klassieke auto aantreft, met een veiligheidskooi, een vierpuntsgordel en een airbag.

Meer dan een troef in zijn mouw

Aangezien Twizy Cargo door Renault zelf werd omgebouwd, geniet het wagentje dezelfde waarborgen als de andere versies van Twizy (twee jaar zonder kilometerbeperking voor het voertuig, drie jaar voor het aandrijfgeheel).

De bijzonder handige Twizy Cargo heeft dus meer dan een troef in zijn mouw, om leveringen schoon, eenvoudig en economisch te laten verlopen. En dan hebben we het nog niet over zijn onvergelijkbare wendbaarheid en het feit dat hij overal parkeerplaats vindt.

Technische gegevens

 

Type

Zware quad, begrensd op 80 km/u

Motor

100% elektrisch

Gehomologeerd rijbereik

100 km (stadscyclus ECE-15)

Maximumvermogen

17 pk

Reëel rijbereik

Ongeveer 80 km met een zuinige rijstijl

en 50 km in moeilijke rijomstandigheden

Afmetingen L x b x h

2 338 x 1 237 x 1 454 mm

Kofferafmetingen

550 mm (d) x 500 mm (b) x 950 mm (h)

Volume bagageruimte

156 liter

Maximale belasting

75 kg

Leeggewicht

375 kg

Rijklaar gewicht

474 kg

Aantal plaatsen

1

Prijs incl. btw

8.690 euro in België en 8.259,09 euro in Luxemburg

Prijs excl. btw

7 181,82 euro

 

Over Renault TECH

Renault TECH, dat ruim vijfentwintig jaar geleden werd opgericht, ontwerpt, produceert en commercialiseert ombouwtoepassingen en biedt aanvullende diensten. Zo speelt Renault TECH in op de behoeften van professionele en particuliere klanten zonder te raken aan de kwaliteitsnormen van de Renault-Groep.

Renault Tech is een volwaardige businessafdeling van RENAULT en maakt deel uit van Renault Sport Technologies. Deze entiteit van Renault specialiseert zich in ombouw en werkt aan diverse types van voertuigen: bedrijfsvoertuigen, personenwagens, wagenparken en voertuigen voor het vervoer van mindervaliden.

Documenten

Twizy Cargo : een Twizy voor professionals !

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Twizy Cargo : een Twizy voor professionals !
Twizy Cargo : een Twizy voor professionals !