Communiqué de presse
Communiqué de presse

TWINGO GT, een versie in het teken van rijplezier

Le 06 Juni 2016

  • TWINGO GT onderscheidt zich bovendien door een sportief design, geïnspireerd op de concept car Twin'run.
  • De eerste officiële voorstelling van TWINGO GT is gepland voor het Goodwood Festival of Speed (Engeland) van 23 tot 26 juni .

Meer vermogen voor meer rijplezier

Nieuwe Twingo kon dankzij zijn achterwielaandrijving al bogen op een buitengewone wendbaarheid.

Voeg daar nog de knowhow van Renault Sport Cars aan toe en het resultaat is een TWINGO GT die resoluut de kaart van het rijplezier trekt dankzij de Energy TCe-motor van 898 cm³, die voortaan 110 pk en een koppel van 170 Nm levert. Die cijfers werden behaald door de luchtinlaat te herwerken en de motorsturing aan te passen. De nieuwe spreiding van de versnellingsbak leidt al dat vermogen in goede banen. Zo geeft TWINGO GT blijk van een uitzonderlijke levendigheid en snelle hernemingen.

Om op een veilige manier te kunnen genieten van die extra prestaties werd ook het onderstel aangepast, met een nieuwe ophanging, een specifieke afstelling van het ESP-systeem en een variabele bekrachtiging voor de stuurinrichting. Het pittige rijgedrag en communicatieve stuur verzekeren een nauwkeurig rijgedrag en uitstekende wegligging. Daarmee levert TWINGO GT toegankelijke sensaties.

Design geïnspireerd op de concept car Twin’Run

TWINGO GT is herkenbaar aan zijn 17"-velgen, zijn zijdelingse luchtinlaat, zijn dubbele uitlaat en zijn nieuwe koetswerkkleur pimentoranje en laat geen twijfel bestaan over zijn sportieve karakter en... zijn erfgoed. Twin’Run, de concept car die de lijnen van Twingo III uitstippelde, stond model voor het design van de velgen en de NACA-striping, die verwijst naar het profiel van de befaamde Amerikaanse vliegtuigvleugels. Bovendien dragen de hoogte van het koetswerk en de 17"-velgen bij tot het harmonieuze silhouet.

TWINGO GT wordt verkrijgbaar in vier kleuren: de nieuwe kleur pimentoranje, maangrijs, diepzwart en ijswit. Om zijn sportieve karakter nog extra in de verf te zetten, meet het interieur zich oranje accenten aan, zijn de deuren getooid met het drempelopschrift 'Renault Sport', zijn de pedalen uitgevoerd in aluminium en is de versnellingspookknop van zamac.

Documenten

TWINGO GT, een versie in het teken van rijplezier

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

TWINGO GT, een versie in het teken van rijplezier
TWINGO GT, een versie in het teken van rijplezier