Communiqué de presse
Communiqué de presse

THE ORIGINALS VAN DE RENAULT STORE, EEN SUCCESACTIVITEIT

  • The Originals Renault store, een site met merchandisingproducten van het merk Renault, biedt miniaturen, speelgoed en een heel gamma lifestyle-producten
  • Sinds deze activiteit drie jaar geleden werd vernieuwd, kent ze een sterke groei en werd de omzet in drie jaar tijd vervijfvoudigd dankzij aanvullende distributiekanalen: het historische netwerk, de website ‘the Originals Renault store’ en tal van pop-upwinkels 
  • Het aangeboden productgamma wordt voortdurend uitgebreid en vernieuwd, met name in de aanloop naar Kerstmis, en wordt uitgezonden op tv met verschillende gerichte reclamespots

Le 20 November 2023

Een sterk groeiende activiteit

Verzamelaars, liefhebbers van het merk met de ruit, dwangmatige kopers, toevallige bezoekers... Allemaal hebben ze verschillende opties om hun producten te vinden in de boetiek van The Originals Renault store.

De Originals-site is toegankelijk via de volgende link: https://theoriginals-store.renault.com/

Met verbeterde functies, een vereenvoudigd bestelproces, een beveiligde betaling en een internationale levering is The Originals Renault store klaar voor de eindejaarsfeesten. De website is beschikbaar in zes talen (Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Portugees) en levert wereldwijd.

In drie jaar tijd is de omzet van de website met ruim 300 procent gestegen.

Sinds begin 2023 hebben klanten uit de hele wereld (bijna vijftig landen) een bestelling gedaan in The Originals Renault Store met een gemiddelde bestelwaarde van 68 euro. Ze vinden er een groot aantal merchandisingproducten met keuze uit bijna vierhonderd referenties, gaande van miniatuurauto's tot kleding, kinderspeelgoed, skateboards en collecties volgens model of thema zoals tennis of het nieuwe rnlt©-assortiment. 

Alle producten worden ontwikkeld in exclusieve samenwerking met de designers van het merk, die er een geweldige creatieve uitdaging in vinden.

" Onze verkoop van merchandisingproducten ondersteunt de vernieuwing van het merk en draagt bij tot de verbetering van het merkimago van Renault in de hele wereld. De verkoop van Renault Originals zit in de lift en de aantrekkelijke en kwalitatieve producten dragen bij tot de strategie van waardecreatie." Arnaud Belloni, Chief Marketing Officer Renault

 

Herinner u hoeveel u van elektrische auto’s hield

De merchandisingproducten zijn een strategische activiteit en profiteren van de reclamemiddelen die worden toegepast op de seriemodellen. Diverse reclamecampagnes en adaptaties van de tv-spot zetten de nieuwigheden van de winkel in de kijker.

De tv-spots met de slagzin "do try this at home" hebben als doel u te laten kennismaken met de verhalen achter de miniaturen van Renault. De reclamespot werd onlangs herwerkt om het elektrische circuit in de kijker te zetten, dat voortaan te bestellen is in The Originals Renault Store.

Efficiënte en complementaire distributiekanalen

De merchandisingproducten van Renault zijn verkrijgbaar via drie distributiemodi:

  • De website van The Originals Renault store
  • De concessiehouders van Renault. Zij kunnen hun teams uitrusten en aankleden, ter plaatse producten verkopen aan hun klanten of tijdelijke boetieks oprichten op lokale salons
  • Speciale ruimtes: de boetieks rnlt©, tijdelijke boetieks op autosalons (IAA München, Rétromobile, Autosalon van Parijs, Epoque Auto, enz.)

Nieuwe contactpunten

De Originals-producten zijn niet alleen verkrijgbaar via het internet, maar ook in de rnlt©-winkel, avenue des Champs-Elysées 33 te Parijs of op evenementenlocaties zoals autosalons.

Er zijn maar weinig evenementen die duizenden bezoekers op de been brengen. Tijdens het autosalon van Parijs 2022 realiseerde de Renault-boetiek een omzet van 100.000 euro. Op zes dagen tijd vertrokken vierduizend bezoekers naar huis met een product van Renault, goed voor meer dan één koper per minuut en een gemiddeld mandje van 27 euro. De bestsellers: miniaturen, de sweater met kap '60 jaar 4L' en het Renault 5-T-shirt.

De bestsellers 2023 in de Originals Renault store

De top drie van webverkopen in 2023: de miniatuur R5 Prototype, het houten Caudron-Renault Rafale-vliegtuig en het gloednieuwe elektrische circuit dat al in de hitparade stond. 

Cadeautips voor klein en groot

Als een van de beste cadeautips voor de kerstdagen biedt Renault een zuiver elektrisch Renault 5-circuit, goed voor een totale lengte van 3,80 meter. De gelegenheid voor jong en oud om het tegen elkaar op te nemen: Renault 5 Prototype versus Renault 5 Turbo 3E. 

Er is een ruime keuze aan cadeautips, met onder meer een heel gamma skateboards, leren jacks, kasjmiertruien, een pedaalwagen voor de allerkleinsten, een vintage bakwagen of een houten Renault-garage met pompstation en geïntegreerde miniaturen.

Dit onmisbare en tijdloze speelgoed zal ook de herinneringen van autoliefhebbers in vervoering brengen.

 

Documenten

THE ORIGINALS VAN DE RENAULT STORE, EEN SUCCESACTIVITEIT (WORD)

THE ORIGINALS VAN DE RENAULT STORE, EEN SUCCESACTIVITEIT (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

THE ORIGINALS VAN DE RENAULT STORE, EEN SUCCESACTIVITEIT (WORD)
THE ORIGINALS VAN DE RENAULT STORE, EEN SUCCESACTIVITEIT (PDF)
THE ORIGINALS VAN DE RENAULT STORE, EEN SUCCESACTIVITEIT (WORD)
THE ORIGINALS VAN DE RENAULT STORE, EEN SUCCESACTIVITEIT (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)