Persbericht
Persbericht

Stéphanie Cau benoemd tot Directrice Communicatie Renault Group

Renault Group kondigt de komst van Stéphanie Cau aan als Directrice Communicatie, met ingang van 17 juli 2023. Ze zal deel uitmaken van het Leadership Team en rapporteren aan Luca de Meo, CEO van Renault Group.

Als Directrice Communicatie is Stéphanie Cau verantwoordelijk voor de communicatie van Renault Group en zijn merken (Renault, Dacia, Alpine, Mobilize).

Stéphanie Cau volgt Catherine Gros op die na vier jaar in deze functie de verantwoordelijkheid overneemt voor de grote projecten van Renault Group op het gebied van kunst, erfgoed en mecenaat in Frankrijk en daarbuiten, met name via de Corporate Foundation.

 

op 04 Juli 2023

Stéphanie Cau begon in 2001 aan haar carrière in marketing bij de LVMH Group. Daarna bekleedde ze functies in communicatie, investeerdersrelaties en management bij internationale dienstverlenende, technische en technologische bedrijven zoals Sodexo en Idemia.

In 2014 trad ze in dienst bij Bureau Veritas als Chief of Staff van de CEO om de transformatie van de Groep te ondersteunen, in het bijzonder de organisatie en de strategische koers ervan. In 2017 werd ze, naast haar rol als Chief of Staff, benoemd tot Directrice Merk en Communicatie. In 2021 werd MVO-beheer toegevoegd aan haar verantwoordelijkheden en werd ze Senior Vice President MVO, Merk en Communicatie.

Stéphanie is opgeleid als ingenieur (1998) en studeerde af aan het Institut d'Etudes Politiques de Paris in Internationale Betrekkingen (2001). Ze studeerde politieke wetenschappen aan de Brown University (VS) en heeft een diploma in duurzaamheid van de Said Business School van Oxford University. Ze maakt deel uit van de 59e klas van het diploma voor bedrijfsbeheerder van Sciences Po-IFA.

Documenten

Stéphanie Cau benoemd tot Directrice Communicatie Renault Group (WORD)

Stéphanie Cau benoemd tot Directrice Communicatie Renault Group (PDF)

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

Stéphanie Cau benoemd tot Directrice Communicatie Renault Group (WORD)
Stéphanie Cau benoemd tot Directrice Communicatie Renault Group (PDF)
Stéphanie Cau benoemd tot Directrice Communicatie Renault Group (WORD)
Stéphanie Cau benoemd tot Directrice Communicatie Renault Group (PDF)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/