Communiqué de presse
Communiqué de presse

Solide volumegroei dankzij het succes van nieuwe modellen in segmenten met hoge toegevoegde waarde

 • Hoewel Renault vasthield aan zijn commerciële beleid gericht op waarde, verkocht het merk in het eerste kwartaal van 2023 wereldwijd 354.545 voertuigen*, een stijging met 9% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022.
 • In Europa steeg de verkoop van het merk Renault met 20% tot 231.125 exemplaren.
 • Sterke groei van Renault in het Europese C-segment (+51%) dankzij het succes van Mégane E-Tech Electric, Arkana en Nieuwe Austral.
 • Op de markt van de geëlektrificeerde voertuigen** bevestigt Renault zijn leiderspositie met een verkoopstijging van 24%, ondersteund door een tweeledig EV en full hybrid-gamma.
 • Renault behoudt een evenwichtige verkoopmix en verkoopt meer dan één voertuig op twee aan particuliere klanten in Europa.
 • Renault, de Europese marktleider in het segment van de bestelwagens, ziet zijn Europese verkoop van bedrijfsvoertuigen gevoelig stijgen (+32%) op een markt die met 8% groeit.

  Zonder te raken aan zijn commerciële beleid gericht op waarde, verkocht Renault wereldwijd 354.545 voertuigen* (PW en BV), een stijging met 9% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022.  In Europa verkocht Renault 231.125 voertuigen, goed voor een marktaandeel van 6,2% (+0,2 punt t.o.v. het eerste kwartaal van 2022). Net als in 2022 boekte het merk opnieuw heel wat vooruitgang in de segmenten met de hoogste meerwaarde: de groeiende markt van de geëlektrificeerde voertuigen**, het C-segment, de verkoop aan particulieren en de markt van de bedrijfsvoertuigen.

   

   

Le 17 April 2023

GROEI OP DE MARKT VAN DE GEËLEKTRIFICEERDE VOERTUIGEN

Op de markt van de geëlektrificeerde voertuigen bevestigt Renault zijn leiderspositie met een stijging van 24% tot 61.000 verkochte voertuigen.

In 2023 vertegenwoordigde het geëlektrificeerde gamma (elektrische en hybride voertuigen) 38% van Renaults Europese personenwagenverkoop, terwijl het marktgemiddelde rond de 34% lag.

‘Full hybrid’-modellen (HEV) kenden een sterke kwartaalgroei, met een verkoopstijging van 42% tot 38.400 stuks. Deze technologie, die erg populair is bij particulieren, vertegenwoordigt 60% van de Arkana-verkoop en 67% van de verkoop van Nieuw Austral.

Het aantal Europese inschrijvingen van elektrische Renault-voertuigen steeg met 15 procent tot 20.000 exemplaren. Mégane E-Tech Electric, die in 2023 zijn eerste volledige verkoopjaar heeft, registreerde in de eerste drie maanden meer dan 11.000 verkopen. Hij is de meest verkochte elektrische wagen in zijn segment in Frankrijk.

Groei in segmenten met hoge meerwaarde

De Renault-verkoop in het Europese C-segment steeg met 51%, goed voor meer dan 62.000 inschrijvingen. Net als Mégane E-Tech Electric blijft Arkana uitstekend presteren met ruim 18.500 verkochte exemplaren in het eerste kwartaal van 2023. De lancering van Nieuwe Austral wordt met succes voortgezet met 15.500 inschrijvingen in het eerste kwartaal van 2023 en 22.400 verkochte exemplaren sinds de lancering in november 2022.

Hoewel het aanbod beperkt blijft, bereikt Renault zijn doelstelling voor de verkoop aan particulieren en houdt het merk een optimaal niveau aan: meer dan één voertuig op twee wordt verkocht aan particuliere klanten. De verkoop aan particulieren bedroegen 54% in het eerste kwartaal van 2023, hetzij +10 punten ten opzichte van het marktgemiddelde (44%).

Sterke vooruitgang op bedrijfsvoertuigenmarkt

Renault is de Europese marktleider in het segment van de bedrijfsvoertuigen met een sterke prestatie: de verkoop steeg met 32% tot 68.486 verkochte exemplaren, op een markt die met 8% groeide.

Deze dynamische prestatie is te danken aan het succes van onze drie topproducten, Kangoo (+36%), Master (+20%) en Trafic (+43%), stuk voor stuk marktleiders in hun segment.

Het merk, dat al twaalf jaar pionier is bij de geëlektrificeerde bedrijfsvoertuigen met Kangoo en Master, zet die dynamiek voort met de lancering van Trafic Van E-Tech en de voorstelling van een nieuwe EV-bestelwagen voor het einde van het jaar.

"Renault versnelt zijn rendabele groei dankzij de geslaagde lanceringen in segmenten met een hoge meerwaarde (Arkana, Nieuwe Austral, Mégane E-Tech Electric). Die dynamiek willen we nog versterken met de lancering van Nieuwe Espace."Fabrice Cambolive,Algemeen Directeur van het merk Renault

Documenten

Solide volumegroei dankzij het succes van nieuwe modellen in segmenten met hoge toegevoegde waarde (WORD)

Solide volumegroei dankzij het succes van nieuwe modellen in segmenten met hoge toegevoegde waarde (PDF)

Voir les documents

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

Solide volumegroei dankzij het succes van nieuwe modellen in segmenten met hoge toegevoegde waarde (WORD)
Solide volumegroei dankzij het succes van nieuwe modellen in segmenten met hoge toegevoegde waarde (PDF)
Solide volumegroei dankzij het succes van nieuwe modellen in segmenten met hoge toegevoegde waarde (WORD)
Solide volumegroei dankzij het succes van nieuwe modellen in segmenten met hoge toegevoegde waarde (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)