Communiqué de presse
Communiqué de presse

Software République nodigt ondernemers uit om de mobiliteit van morgen vorm te geven met de ‘Mobility 4.0 Challenge’

  • Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics en Thales, zes leden van de Software République, lanceren hun eerste ‘open innovation challenge’.
  • De wedstrijd is op 6 september van start gegaan en staat open voor start-ups, ondernemers, kmo's, onderzoeksinstellingen, academici en iedereen die een rol wil spelen in een nieuwe Europese mobiliteit.
  • De kandidaten worden verzocht hun projecten in te dienen volgens de gegevens van de leden van de Software République, ten dienste van een duurzame en intelligente mobiliteit.
  • Een unieke kans voor de deelnemers om hun ideeën vorm te geven met de steun van zes grote ondernemingen en om het ecosysteem van de Software République te vervoegen.

Le 09 September 2021

Sinds de oprichting van de Software République in april van dit jaar werd aangekondigd, hebben de zes leden zich als doel gesteld de mobiliteitsoplossingen en -systemen van morgen te ontwikkelen.

Om innovatie binnen een open ecosysteem te stimuleren, organiseren Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics en Thales een eerste wedstrijd met als titel: ‘Mobility 4.0 Challenge by Software République’. Voor het eerst slaan zes grote Europese ondernemingen de handen in elkaar om gegevens, technische tools, platformen voor hard- en softwareprototypes, kennis en expertise ter beschikking te stellen. Daarmee kunnen kandidaten baanbrekende toepassingen ontwikkelen, die waarde creëren ten dienste van de mobiliteit in Europa.

Ondersteund door de gegevens van de leden van de Software République moeten de kandidaten werken aan een van de volgende vijf thema’s:

- Verbetering van de gebruikerservaring met betrekking tot elektrische wagens

- Multimodale bereikbaarheid

- Intelligent transport

- Cyberbeveiliging

- en een vrij te kiezen thema.

Deze uitdaging biedt de deelnemers een unieke kans om hun ideeën voor te stellen aan grote spelers in de mobiliteitssector en de digitale wereld. De geselecteerde kandidaten zullen toegang krijgen tot de gegevens die ze nodig hebben voor hun project en worden bij het formuleren van hun waardevoorstel en de ontwikkeling van het prototype van hun idee begeleid door deskundigen uit de zes ondernemingen.

De inzet: een integratie in de Software République met incubatie en bevoorrechte toegang tot R&D-apparatuur. Naast een potentieel aanbod van industriële afzetmogelijkheden kunnen de winnaars genieten van mediabelangstelling op een internationaal gerenommeerde technologiebeurs en de terbeschikkingstelling van lokalen in een van de vestigingen van de Software République-partners.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de zes leden van de Software République:

- Sophie Proust, EVP Directrice Technologie, Groep Atos

- Laurence Montanari, VP Industrie Transport & Mobiliteit, Dassault Systèmes

- Frédéric Vacher, Directeur Innovatie en Directeur van het 3DEXPERIENCE Lab, Dassault Systèmes

- Jean-Marc Lafond, Directeur IoT portfolio, Orange Innovation

- Luc Julia, Wetenschappelijk Directeur, Renault Group

- Gilles Le Borgne, Directeur Engineering, Renault Group

- Frédérique Le Grevès, Uitvoerend Vicevoorzitter, Overheidszaken Frankrijk, STMicroelectronics en Algemeen Directeur, STMicroelectronics Frankrijk

- Stéphane Royer, Directeur Data, Thales.

Deelnemers krijgen zes weken de tijd, van 6 september tot 13 oktober 2021, om een kandidaatsdossier in te dienen. Op basis van een preselectie zullen de beste dossiers worden begeleid in een prototyperingsfase van 20 oktober tot 20 november. Daarna krijgen ze twee weken voorbereidingstijd, van 20 november tot 6 december, alvorens ze hun ontwerp aan de jury moeten voorstellen.

De finale en de bekendmaking van de winnaars vinden plaats in de loop van december.

Documenten

Software République nodigt ondernemers uit om de mobiliteit van morgen vorm te geven met de ‘Mobility 4.0 Challenge’

Voir les documents Voir la médiathèque

Atos is een internationale marktleider in digitale transformatie met 105.000 medewerkers en een jaaromzet van 11 miljard euro. Als Europese nummer één op het gebied van cloud, cybersecurity en supercomputers levert de Groep geïntegreerde oplossingen voor alle sectoren in 71 landen. Als pionier op het gebied van koolstofarme diensten en -producten engageert Atos zich om zijn klanten veilige en koolstofarme digitale oplossingen te bieden. Atos opereert onder de merknamen Atos en Atos|Syntel. Atos is een EO (Europese onderneming) genoteerd op Euronext Parijs en maakt deel uit van de CAC 40-index.

De bestaansreden van Atos is om de informatieruimte mee vorm te geven. Met zijn competenties en diensten ondersteunt de Groep de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek in een multiculturele aanpak en draagt ze bij tot de ontwikkeling van wetenschappelijke en technologische uitmuntendheid. Overal ter wereld biedt Atos zijn klanten en medewerkers, en algemeen gesproken zoveel mogelijk mensen, de mogelijkheid om in de informatieruimte duurzaam te leven, te werken en te groeien. www.atos.net/fr

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, is een “accelerator van menselijke vooruitgang”. Het biedt bedrijven en particulieren virtuele samenwerkingsomgevingen aan waarmee ze duurzamere innovaties kunnen bedenken. Door een virtual twin uit de echte wereld te ontwikkelen met behulp van het 3DEXPERIENCE-platform en zijn toepassingen, geeft Dassault Systèmes zijn klanten de middelen om de grenzen van innovatie, leren en productie te verleggen. De 20.000 medewerkers van Dassault Systèmes creëren samen waarde voor 290.000 klanten van alle formaten, in alle sectoren en in meer dan 140 landen. Voor meer informatie: www.3ds.com/fr

Orange is wereldwijd een van de belangrijkste telecomoperatoren, met een omzet van 42,3 miljard euro in 2020 en 139.000 werknemers op 30 juni 2021, waarvan 80.000 in Frankrijk. De Groep bediende op 30 juni 2021 263 miljoen klanten, waarvan 218 miljoen mobiele klanten en 22 miljoen vaste breedbandklanten. De Groep is aanwezig in 26 landen. Orange is ook een van de wereldmarktleiders op het gebied van telecommunicatiediensten voor multinationals onder de merknaam Orange Business Services. In december 2019 heeft de Groep zijn nieuwe strategische plan ‘Engage 2025’ voorgesteld. Daarmee wil hij zijn activiteit als ondernemer opnieuw uitvinden op basis van een sociale en ecologische voorbeeldfunctie. De Groep wil een aantrekkelijke en verantwoordelijke werkgever zijn, aangepast aan opkomende beroepen en wil tegelijk zijn groei in opkomende markten en sectoren versnellen door data en AI centraal te stellen in haar innovatiemodel.

Orange is genoteerd op Euronext Parijs (symbool ORA) en op de New York Stock Exchange (symbool ORAN).

Voor meer informatie (internet en mobiel): www.orange.com, www.orange-business.com of om ons te volgen op Twitter: @presseorange.

Orange en alle andere producten of diensten van Orange die in dit persbericht worden vermeld, zijn merken in het bezit van Orange of Orange Brand Services Limited.

Over Renault Group

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificatie kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2020 2,9 miljoen voertuigen. Hij verenigt meer dan 170.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa.

ST telt 46.000 ontwerpers en fabrikanten van micro-elektronica. Wij beheersen de volledige toeleveringsketen van halfgeleiders met onze geavanceerde productiesites. Als onafhankelijke fabrikant van componenten werken we samen met meer dan 100.000 klanten en duizenden partners. Samen ontwerpen en creëren we producten, oplossingen en ecosystemen die inspelen op hun uitdagingen en opportuniteiten, en op de noodzaak om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Onze technologieën zorgen voor een slimmere mobiliteit, een efficiënter energie- en vermogensbeheer en een grootschalige uitrol van het Internet of Things (IoT) en 5G

Voor meer informatie, surf naar www.st.com

 

Thales (Euronext Parijs: HO) is een wereldleider op het gebied van hightech die investeert in digitale en ‘deep tech’ innovaties – connectiviteit, big data, kunstmatige intelligentie, cyberveiligheid en quantum – om een toekomst vol vertrouwen op te bouwen die essentieel is voor de ontwikkeling van onze samenlevingen. De Groep biedt oplossingen, diensten en producten aan die haar klanten – bedrijven, organisaties, overheden – helpen op het gebied van defensie, luchtvaart, ruimtevaart, transport en digitale identiteit en veiligheid, om hun kritieke taken te vervullen en tegelijk de mens centraal te stellen in hun beslissingen.

Thales telt 81.000 medewerkers in 68 landen. In 2020 haalde de Groep een omzet van 17 miljard euro. https://www.thalesgroup.com/fr

Documenten

Software République nodigt ondernemers uit om de mobiliteit van morgen vorm te geven met de ‘Mobility 4.0 Challenge’
Software République nodigt ondernemers uit om de mobiliteit van morgen vorm te geven met de ‘Mobility 4.0 Challenge’

Atos is een internationale marktleider in digitale transformatie met 105.000 medewerkers en een jaaromzet van 11 miljard euro. Als Europese nummer één op het gebied van cloud, cybersecurity en supercomputers levert de Groep geïntegreerde oplossingen voor alle sectoren in 71 landen. Als pionier op het gebied van koolstofarme diensten en -producten engageert Atos zich om zijn klanten veilige en koolstofarme digitale oplossingen te bieden. Atos opereert onder de merknamen Atos en Atos|Syntel. Atos is een EO (Europese onderneming) genoteerd op Euronext Parijs en maakt deel uit van de CAC 40-index.

De bestaansreden van Atos is om de informatieruimte mee vorm te geven. Met zijn competenties en diensten ondersteunt de Groep de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek in een multiculturele aanpak en draagt ze bij tot de ontwikkeling van wetenschappelijke en technologische uitmuntendheid. Overal ter wereld biedt Atos zijn klanten en medewerkers, en algemeen gesproken zoveel mogelijk mensen, de mogelijkheid om in de informatieruimte duurzaam te leven, te werken en te groeien. www.atos.net/fr

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, is een “accelerator van menselijke vooruitgang”. Het biedt bedrijven en particulieren virtuele samenwerkingsomgevingen aan waarmee ze duurzamere innovaties kunnen bedenken. Door een virtual twin uit de echte wereld te ontwikkelen met behulp van het 3DEXPERIENCE-platform en zijn toepassingen, geeft Dassault Systèmes zijn klanten de middelen om de grenzen van innovatie, leren en productie te verleggen. De 20.000 medewerkers van Dassault Systèmes creëren samen waarde voor 290.000 klanten van alle formaten, in alle sectoren en in meer dan 140 landen. Voor meer informatie: www.3ds.com/fr

Orange is wereldwijd een van de belangrijkste telecomoperatoren, met een omzet van 42,3 miljard euro in 2020 en 139.000 werknemers op 30 juni 2021, waarvan 80.000 in Frankrijk. De Groep bediende op 30 juni 2021 263 miljoen klanten, waarvan 218 miljoen mobiele klanten en 22 miljoen vaste breedbandklanten. De Groep is aanwezig in 26 landen. Orange is ook een van de wereldmarktleiders op het gebied van telecommunicatiediensten voor multinationals onder de merknaam Orange Business Services. In december 2019 heeft de Groep zijn nieuwe strategische plan ‘Engage 2025’ voorgesteld. Daarmee wil hij zijn activiteit als ondernemer opnieuw uitvinden op basis van een sociale en ecologische voorbeeldfunctie. De Groep wil een aantrekkelijke en verantwoordelijke werkgever zijn, aangepast aan opkomende beroepen en wil tegelijk zijn groei in opkomende markten en sectoren versnellen door data en AI centraal te stellen in haar innovatiemodel.

Orange is genoteerd op Euronext Parijs (symbool ORA) en op de New York Stock Exchange (symbool ORAN).

Voor meer informatie (internet en mobiel): www.orange.com, www.orange-business.com of om ons te volgen op Twitter: @presseorange.

Orange en alle andere producten of diensten van Orange die in dit persbericht worden vermeld, zijn merken in het bezit van Orange of Orange Brand Services Limited.

Over Renault Group

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificatie kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2020 2,9 miljoen voertuigen. Hij verenigt meer dan 170.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa.

ST telt 46.000 ontwerpers en fabrikanten van micro-elektronica. Wij beheersen de volledige toeleveringsketen van halfgeleiders met onze geavanceerde productiesites. Als onafhankelijke fabrikant van componenten werken we samen met meer dan 100.000 klanten en duizenden partners. Samen ontwerpen en creëren we producten, oplossingen en ecosystemen die inspelen op hun uitdagingen en opportuniteiten, en op de noodzaak om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Onze technologieën zorgen voor een slimmere mobiliteit, een efficiënter energie- en vermogensbeheer en een grootschalige uitrol van het Internet of Things (IoT) en 5G

Voor meer informatie, surf naar www.st.com

 

Thales (Euronext Parijs: HO) is een wereldleider op het gebied van hightech die investeert in digitale en ‘deep tech’ innovaties – connectiviteit, big data, kunstmatige intelligentie, cyberveiligheid en quantum – om een toekomst vol vertrouwen op te bouwen die essentieel is voor de ontwikkeling van onze samenlevingen. De Groep biedt oplossingen, diensten en producten aan die haar klanten – bedrijven, organisaties, overheden – helpen op het gebied van defensie, luchtvaart, ruimtevaart, transport en digitale identiteit en veiligheid, om hun kritieke taken te vervullen en tegelijk de mens centraal te stellen in hun beslissingen.

Thales telt 81.000 medewerkers in 68 landen. In 2020 haalde de Groep een omzet van 17 miljard euro. https://www.thalesgroup.com/fr