Communiqué de presse
Communiqué de presse

Software République lanceert zijn start-upincubator om projecten rond duurzame, veilige en intelligente mobiliteit te versnellen

 • Op 8 maart hebben Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics en Thales de incubator van Software République ingehuldigd.
 • Die incubator stelt start-ups de middelen van de zes leden ter beschikking, evenals een begeleidingsprogramma op maat.
 • De winnende start-ups van de eerste Mobility 4.0 Challenge - Wattpark, Geoflex en Vianova – maken net als Angoka en Parcoor deel uit van de eerste promotie.

Op 8 maart huldigden Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics en Thales de incubator van Software République in, een ecosysteem voor ‘open innovation’ rond duurzame, veilige en intelligente mobiliteit. De lancering vond plaats in Village by CA en verenigde de vertegenwoordigers van de stichtende leden van Software République met de eerste geselecteerde start-ups.

Deze incubator heeft een dubbele missie: enerzijds versnelt hij de projecten van de geselecteerde start-ups en anderzijds verrijkt hij de ‘open innovation’ van de zes leden rond drie thema’s: energie, nieuwe mobiliteit en geconnecteerde voertuigen. De gekozen start-ups worden gedurende zes tot achttien maanden geïncubeerd met als doel een project uit te werken met minimaal twee leden van Software République. Als tegenprestatie verbinden de leden van Software République zich ertoe hun middelen ter beschikking te stellen en een begeleidingsprogramma op maat te voorzien.

Wattpark, Geoflex en Vianova, die de eerste editie van de Mobility 4.0 Challenge wonnen, krijgen nu het gezelschap van twee andere start-ups, Angoka en Parcoor, die het selectiecomité van de incubator heeft geselecteerd.

Le 10 Maart 2022

Het begeleidingsprogramma steunt op vijf pijlers:

 • 15.000 experts ter beschikking: de zes leden van Software République stellen hun technische expertise, gespecialiseerde middelen, testmiddelen en gegevens ter beschikking volgens de projecten en behoeften.
 • accommodatie à la carte: de locatie voor de accommodatie van de start-up wordt op basis van de beoogde technische locaties of markten gekozen uit de tien locaties (acht landen) die de leden aanbieden.
 • coaching op aanvraag: gevarieerd advies op maat van de behoeften: markt- en positioneringsanalyse, financieel, business plan, human resources, pitch en presentaties, alsook UX en UI (gebruikerservaring / gebruikersinterface) worden aangeboden met de medewerking van Village by CA.
 • onafhankelijk juridisch advies: ondersteuning door een advocatenkantoor om start-ups te begeleiden bij juridische en fiscale kwesties.
 • bevoorrechte toegang tot het ecosysteem van Software République.

De start-ups en hun projecten:

 • ANGOKA

Angoka beveiligt de communicatie voor Smart Cities en mobiliteit. Zijn hardware-oplossingen beschermen de integriteit van de communicatie tussen machines (M2M) en de herkomst van gegevens, waardoor betrouwbare verbindingen worden gecreëerd, ongeacht het netwerk.

 • GEOFLEX

Geoflex is een serviceprovider die GPS/GNSS-toepassingen verbetert met het oog op een veilige en tot op vier centimeter nauwkeurige positionering, zowel op het land als op zee en in de lucht. Geoflex levert een universele hypergeolokalisatie voor treinen, auto’s, schepen, drones, smartphones, enz. maar ook voor de levering over de laatste kilometer in slimme steden.

 • PARCOOR

Parcoor biedt ingebouwde dreigingsdetectiesoftware die rechtstreeks wordt ingezet op de te beschermen apparatuur. Deze software gebruikt een innovatieve benadering die in real time gecontroleerde gegevens van de apparatuur combineert met geavanceerde, lichte, snelle en begrijpelijke ‘machine learning’-algoritmen. Deze oplossing verzekert de cyberbeveiliging aan boord en een autonome realtime detectie van potentiële bedreigingen.

 • VIANOVA

Vianova ontwikkelt een verkeersveiligheidsalgoritme dat zowel steden als automobilisten ten goede kan komen door gevaarlijke verkeersincidenten of hoge ongevalsrisico's in bepaalde gebieden in real time te identificeren en mensen erover te informeren.

 • WATTPARK

 

Hoe kunt u deel uitmaken van de incubator van Software République?

Ga naar www.softwarerepublique.eu en vul het contactformulier zo volledig mogelijk in met vermelding van de mogelijkheden voor samenwerking met de leden van Software République.

Het selectiecomité komt twee keer per jaar samen, in juni en december, op basis van ontmoetingen met de start-ups voor een incubatie in september van het lopende jaar respectievelijk januari van het daaropvolgende jaar.

 

Wattpark is het ‘Airbnb© van de laders’. Hiermee kunnen eigenaars van een laadpaal deze delen en verhuren. Wattpark helpt bestuurders om een laadpaal te lokaliseren, er verbinding mee te maken en gemakkelijk te betalen. Dat vermijdt stress tijdens ritten met elektrische of oplaadbare hybridewagens.

Alle informatie over Software République vindt u op de nieuwe website:  softwarerepublique.eu

Documenten

Software République lanceert zijn start-upincubator om projecten rond duurzame, veilige en intelligente mobiliteit te versnellen

Voir le document Voir la médiathèque

Atos is een internationale marktleider in digitale transformatie met 109.000 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer 11 miljard euro. Als Europese nummer één op het gebied van cloud, cybersecurity en supercomputers levert de Groep geïntegreerde oplossingen voor alle sectoren in 71 landen. Als pionier op het gebied van koolstofarme diensten en -producten engageert Atos zich om zijn klanten veilige en koolstofarme digitale oplossingen te bieden. Atos is een EO (Europese onderneming) genoteerd op Euronext Parijs en maakt deel uit van de CAC 40 ESG- en Next 20-index.

Atos heeft als missie om de informatieruimte mee vorm te geven. Met zijn competenties en diensten ondersteunt de Groep de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek in een multiculturele aanpak en draagt ze bij tot de ontwikkeling van wetenschappelijke en technologische uitmuntendheid. Overal ter wereld biedt Atos zijn klanten en medewerkers, en algemeen gesproken zoveel mogelijk mensen, de mogelijkheid om in de informatieruimte duurzaam te leven, te werken en te groeien.

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, is een “accelerator van menselijke vooruitgang”. Het biedt bedrijven en particulieren virtuele samenwerkingsomgevingen aan waarmee ze duurzamere innovaties kunnen bedenken. Door een ‘virtuele tweeling’ van de echte wereld te ontwikkelen met behulp van het 3DEXPERIENCE-platform en zijn toepassingen, geeft Dassault Systèmes zijn klanten de middelen om de grenzen van innovatie, leren en productie te verleggen om een duurzamere wereld te creëren voor patiënten, burgers en consumenten. Dassault Systèmes creëert waarde voor 300.000 kleine en grote klanten in alle sectoren en in meer dan 140 landen. Voor meer informatie: www.3ds.com/fr

Orange is wereldwijd een van de grootste telecomoperatoren, met een omzet van 42,5 miljard euro in 2021 en 140.000 werknemers op vrijdag 31 december 2021, waarvan 78.000 in Frankrijk. De Groep bediende op 31 december 2021 maar liefst 271 miljoen klanten over de hele wereld, waarvan 224 miljoen mobiele klanten en 23 miljoen vaste breedbandklanten. De Groep is aanwezig in 26 landen. Orange is ook een van de wereldmarktleiders op het gebied van telecommunicatiediensten voor multinationals onder de merknaam Orange Business Services. In december 2019 stelde de Groep zijn nieuwe strategische plan ‘Engage 2025’ voor. Dat plan stelt maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid centraal en wil het commerciële model van de Groep als operator heruitvinden. De Groep wil zich positioneren als een aantrekkelijke en verantwoordelijke werkgever, aangepast aan opkomende beroepen, en wil tegelijk zijn activiteiten in opkomende markten en sectoren intensiveren door data en AI centraal te stellen in haar innovatiemodel. www.orange.com

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2021 2,7 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 160.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/

ST telt 48.000 ontwerpers en fabrikanten van micro-elektronica. Wij beheersen de volledige toeleveringsketen van halfgeleiders met onze geavanceerde productiesites. Als onafhankelijke fabrikant van componenten werken we samen met meer dan 200.000 klanten en duizenden partners. Samen ontwerpen en creëren we producten, oplossingen en ecosystemen die inspelen op hun uitdagingen en opportuniteiten, en op de noodzaak om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Onze technologieën zorgen voor een slimmere mobiliteit, een efficiënter energie- en vermogensbeheer en een grootschalige uitrol van het Internet of Things (IoT) en 5G. ST heeft zich geëngageerd om tegen 2027 koolstofneutraal te zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op www.st.com.

Thales (Euronext Parijs: HO) is een wereldleider op het gebied van hightech die investeert in digitale en ‘deep tech’ innovaties – connectiviteit, big data, kunstmatige intelligentie, cyberveiligheid en quantum – om een toekomst vol vertrouwen op te bouwen die essentieel is voor de ontwikkeling van onze samenlevingen. De Groep biedt oplossingen, diensten en producten aan die haar klanten – bedrijven, organisaties, overheden – helpen op het gebied van defensie, luchtvaart, ruimtevaart, transport en digitale identiteit en veiligheid, om hun kritieke taken te vervullen en tegelijk de mens centraal te stellen in hun beslissingen.

Thales telt 81.000 medewerkers in 68 landen. In 2021 haalde de Groep een omzet van 16,2 miljard euro. https://www.thalesgroup.com/fr

Documenten

Software République lanceert zijn start-upincubator om projecten rond duurzame, veilige en intelligente mobiliteit te versnellen
Software République lanceert zijn start-upincubator om projecten rond duurzame, veilige en intelligente mobiliteit te versnellen

Atos is een internationale marktleider in digitale transformatie met 109.000 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer 11 miljard euro. Als Europese nummer één op het gebied van cloud, cybersecurity en supercomputers levert de Groep geïntegreerde oplossingen voor alle sectoren in 71 landen. Als pionier op het gebied van koolstofarme diensten en -producten engageert Atos zich om zijn klanten veilige en koolstofarme digitale oplossingen te bieden. Atos is een EO (Europese onderneming) genoteerd op Euronext Parijs en maakt deel uit van de CAC 40 ESG- en Next 20-index.

Atos heeft als missie om de informatieruimte mee vorm te geven. Met zijn competenties en diensten ondersteunt de Groep de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek in een multiculturele aanpak en draagt ze bij tot de ontwikkeling van wetenschappelijke en technologische uitmuntendheid. Overal ter wereld biedt Atos zijn klanten en medewerkers, en algemeen gesproken zoveel mogelijk mensen, de mogelijkheid om in de informatieruimte duurzaam te leven, te werken en te groeien.

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, is een “accelerator van menselijke vooruitgang”. Het biedt bedrijven en particulieren virtuele samenwerkingsomgevingen aan waarmee ze duurzamere innovaties kunnen bedenken. Door een ‘virtuele tweeling’ van de echte wereld te ontwikkelen met behulp van het 3DEXPERIENCE-platform en zijn toepassingen, geeft Dassault Systèmes zijn klanten de middelen om de grenzen van innovatie, leren en productie te verleggen om een duurzamere wereld te creëren voor patiënten, burgers en consumenten. Dassault Systèmes creëert waarde voor 300.000 kleine en grote klanten in alle sectoren en in meer dan 140 landen. Voor meer informatie: www.3ds.com/fr

Orange is wereldwijd een van de grootste telecomoperatoren, met een omzet van 42,5 miljard euro in 2021 en 140.000 werknemers op vrijdag 31 december 2021, waarvan 78.000 in Frankrijk. De Groep bediende op 31 december 2021 maar liefst 271 miljoen klanten over de hele wereld, waarvan 224 miljoen mobiele klanten en 23 miljoen vaste breedbandklanten. De Groep is aanwezig in 26 landen. Orange is ook een van de wereldmarktleiders op het gebied van telecommunicatiediensten voor multinationals onder de merknaam Orange Business Services. In december 2019 stelde de Groep zijn nieuwe strategische plan ‘Engage 2025’ voor. Dat plan stelt maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid centraal en wil het commerciële model van de Groep als operator heruitvinden. De Groep wil zich positioneren als een aantrekkelijke en verantwoordelijke werkgever, aangepast aan opkomende beroepen, en wil tegelijk zijn activiteiten in opkomende markten en sectoren intensiveren door data en AI centraal te stellen in haar innovatiemodel. www.orange.com

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2021 2,7 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 160.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/

ST telt 48.000 ontwerpers en fabrikanten van micro-elektronica. Wij beheersen de volledige toeleveringsketen van halfgeleiders met onze geavanceerde productiesites. Als onafhankelijke fabrikant van componenten werken we samen met meer dan 200.000 klanten en duizenden partners. Samen ontwerpen en creëren we producten, oplossingen en ecosystemen die inspelen op hun uitdagingen en opportuniteiten, en op de noodzaak om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Onze technologieën zorgen voor een slimmere mobiliteit, een efficiënter energie- en vermogensbeheer en een grootschalige uitrol van het Internet of Things (IoT) en 5G. ST heeft zich geëngageerd om tegen 2027 koolstofneutraal te zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op www.st.com.

Thales (Euronext Parijs: HO) is een wereldleider op het gebied van hightech die investeert in digitale en ‘deep tech’ innovaties – connectiviteit, big data, kunstmatige intelligentie, cyberveiligheid en quantum – om een toekomst vol vertrouwen op te bouwen die essentieel is voor de ontwikkeling van onze samenlevingen. De Groep biedt oplossingen, diensten en producten aan die haar klanten – bedrijven, organisaties, overheden – helpen op het gebied van defensie, luchtvaart, ruimtevaart, transport en digitale identiteit en veiligheid, om hun kritieke taken te vervullen en tegelijk de mens centraal te stellen in hun beslissingen.

Thales telt 81.000 medewerkers in 68 landen. In 2021 haalde de Groep een omzet van 16,2 miljard euro. https://www.thalesgroup.com/fr