Communiqué de presse
Communiqué de presse

SNCF knoopt partnerschap aan met Groupe Renault en zijn startup Karhoo en lanceert ‘Mon Chauffeur’, een nieuwe service van TGV INOUI

  • SNCF Mobilités en Groupe Renault lanceren samen het eerste mobiliteitsplatform dat aanbiedingen voor taxi’s en huurauto’s met chauffeur vergelijkt als aanvulling op treinreizen.

  • TGV INOUI biedt zijn klanten de nieuwe service ‘Mon Chauffeur’, die met een uitgebreid aanbod van taxi’s en huurwagens met chauffeur inspeelt op de vraag naar vlotte, ononderbroken reizen.

  • Voortaan kunnen klanten hun chauffeur samen met hun treinticket op voorhand reserveren via de site of de mobiele app OUI.sncf voor een ononderbroken reis van deur tot deur.

  • Beide mobiliteitsreuzen zetten zo een eerste stap in de richting van een globaal partnerschap dankzij de lancering van een innovatieve technologie.

Le 16 Mei 2019

 

‘MON CHAUFFEUR’, EEN SERVICE VAN TGV INOUI OM VLOTTER TE REIZEN

 

TGV INOUI zet zijn ontwikkeling voort en begeleidt klanten alsmaar verder om een vlottere reiservaring te verzekeren.

Deze innovatieve dienst, die het huidige serviceaanbod van TGV INOUI aanvult, werd ontwikkeld door de onderneming Karhoo, een startup van Groupe Renault . Concreet biedt het nieuwe digitale platform, dat toegankelijk is via OUI.scnf, meer partners, meer voertuigvloten, een betere servicekwaliteit en aantrekkelijkere prijzen. Bovendien vergelijkt het in real time aanbiedingen van huurwagens met chauffeur en taxi’s voor ritten naar of vanaf de voornaamste TGV-stations.

 

De ontplooiing in 2019 zal een honderdtal Franse steden dekken en het aanbod van het platform progressief uitbreiden (kinderstoelen, voertuigen voor personen met verminderde mobiliteit, gedeelde shuttles). ‘Mon Chauffeur’, een dienst van TGV INOUI, zal van bij de lancering het volgende aanbieden:

  • Selectie van de beste aanbiedingen tegen de beste prijs , berekend in functie van het traject en te betalen bij de bestelling.
  • Een gegarandeerde reservatie : geen wachtrijen, uw chauffeur (huurwagen/taxi) wordt op voorhand gereserveerd en wacht u op bij het ontmoetingspunt. Hij past zich ook aan bij eventuele wijzigingen in de dienstregeling.
  • Keuze uit een brede waaier van wagens , die beantwoorden aan de behoeften van zowel gezinnen als professionals (berline, bestelwagen met zeven plaatsen, ecologische voertuigen, taxi’s, moto-taxi).

 

‘MON CHAUFFEUR’ RESERVEREN

 

Momenteel is de dienst ‘Mon Chauffeur’ beschikbaar voor ritten naar en vanaf 26 TGV INOUI-stations. Alle SNCF-klanten krijgen de mogelijkheid om een rit met ‘Mon Chauffeur’ te reserveren via de website of de app Oui.sncf.

Ook kunnen klanten aan boord van de TGV INOUI een chauffeur reserveren voor ze in het station aankomen door rechtstreeks verbinding te maken met het wifi-portaal.

De dienst ‘Mon Chauffeur’ wordt door de treinbegeleider ook aangeboden aan klanten die in eerste klasse reizen. Hij kan hun plaats in een wagen met chauffeur reserveren voor de trein aankomt in het station.

 

Dankzij een white label-technologie ontwikkeld door Groupe Renault is de dienst ‘Mon Chauffeur’ een van de krachtigste en meest complete op de markt en zal hij als eerste worden aangeboden op alle locaties waar de SNCF aanwezig is. Hij biedt dan ook een aanvullend mobiliteitsaanbod met zorgvuldig geselecteerde huurwagens met chauffeur, taxibedrijven en zelfstandige chauffeurs.

 

Jérome Laffon, Marketingdirecteur Reizen bij de SNCF:

Dankzij dit partnerschap met Groupe Renault kunnen we inspelen op de uitdagingen van de gedeelde mobiliteit. We ontwikkelen hoogtechnologische oplossingen om de reizen van onze klanten nog te vereenvoudigen. Met deze nieuwe dienst van TGV INOUI bieden we ook een antwoord op de vraag van onze klanten naar eenvoudigere en vlottere verplaatsingen, en dat van het begin tot het einde van hun reis.

 

Arnaud Molinié, Wereldwijd Directeur Mobiliteit van Groupe Renault en Voorzitter van Karhoo:

Bijdragen tot mobiliteit voor iedereen en overal is al sinds de beginjaren diep geworteld in het DNA van Groupe Renault. Voyages SNCF en Groupe Renault hebben daarom de handen in elkaar geslagen om samen een mobiliteitsaanbod voor de laatste kilometer uit te werken. Het aanbod is ongezien want het dekt niet alleen het overgrote deel van het Franse grondgebied maar is ook de klok rond beschikbaar voor een of meer passagiers, voor zaken of vrije tijd en tegen de voordeligste tarieven op de markt.                                                                                                                       Karhoo, ons platform voor stedelijke mobiliteit, plukt de vruchten van een erg krachtige technologie die klanten uit de hele wereld taxi’s en huurwagens met chauffeur aanbiedt en een totaal van 1,8 miljoen voertuigen op alle continenten verenigt. Het illustreert ten volle het vermogen van onze onderneming om innovaties centraal te stellen in een snel evoluerend mobiliteitsaanbod.

 

 

Over Voyages SNCF

Voyages SNCF is de operator voor langeafstandsreizen van SNCF Mobilités en richt zich tot een bijzonder groot publiek. Het is de referentie onder de hogesnelheidstreinen in Frankrijk en Europa.

TGV INOUI belooft een nieuwe reiservaring die comfort, services en connectiviteit verenigt terwijl het budgetaanbod OUIGO voornamelijk goedkope reizen aanbiedt.

Om alle klanten in staat te stellen hun reizen van A tot Z te plannen zoals ze dat zelf willen, heeft Voyages SNCF diverse mobiliteitsaanbiedingen uitgewerkt als aanvulling op de hogesnelheidstreinen. OUIBUS ontsluit met bussen de voornaamste grote steden in Frankrijk en de rest van Europa. iDVROOM en Mon Chauffeur zijn deur-tot-deurservices die het eerste of laatste deel van de reis afwerken met carpooling of taxi/auto met chauffeur.

Dankzij internationale aanbiedingen zoals Eurostar, Thalys, TGV Lyria, TGV France-Italie, de samenwerking DB-SNCF en de samenwerking Renfe-SNCF kunnen onze reizigers heel Europa doorkruisen.

Met bijna 400 hogesnelheidstreinen (TGV, TGV INHOUI en OUIGO) beschikt Voyages SNCF over de grootste vloot van Europa. Elke dag leggen meer dan 700 TGV’s bijna 10.000 kilometer aan lijnritten af, waaronder 2.000 kilometer aan hoge snelheid doorheen Frankrijk. Zij doen in het totaal 230 stations aan.

In 2018 vervoerde Voyages SNCF meer dan 140 miljoen reizigers in Europa en sinds 1981 hebben al meer dan twee miljard klanten met de TGV gereisd. Al onze transporteursaanbiedingen zijn beschikbaar op OUI.sncf.

 

 

Over Groupe Renault

Groupe Renault, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 134 landen aanwezig is en in 2018 bijna 3,9 miljoen voertuigen verkocht. Groupe Renault telt vandaag ruim 180.000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt Groupe Renault op haar internationale ontwikkeling. Groupe Renault zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors. Met een 100% Renault-team in het Wereldkampioenschap Formule 1 sinds 2016 is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naamsbekendheid van Renault.

Documenten

SNCF knoopt partnerschap aan met Groupe Renault en zijn startup Karhoo en lanceert ‘Mon Chauffeur’, een nieuwe service van TGV INOUI

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

SNCF knoopt partnerschap aan met Groupe Renault en zijn startup Karhoo en lanceert ‘Mon Chauffeur’, een nieuwe service van TGV INOUI
SNCF knoopt partnerschap aan met Groupe Renault en zijn startup Karhoo en lanceert ‘Mon Chauffeur’, een nieuwe service van TGV INOUI