Communiqué de presse
Communiqué de presse

Showcar Renault ARKANA : de volledig nieuwe coupé-cross-over

Renault onthult in Moskou een wereldpremière: de showcar ARKANA, een unieke coupé-cross-over die vooruitblikt op een nieuwe auto met wereldwijde ambities.

Le 29 Augustus 2018

#RenaultARKANA

Moskou, 29 augustus 2018

Een elegante en robuuste coupé-cross-over met wereldwijde ambities

Op het internationale autosalon van Moskou onthult de Renault-groep zijn showcar ARKANA, een gloednieuwe compacte coupé-cross-over die elegantie met robuustheid verzoent .

De showcar ARKANA is een coupé-cross-over met een voor dit segment uniek design, die beantwoordt aan de toenemende en diverse vraag naar SUV’s.

 • De showcar ARKANA verenigt de elegantie van een berline met de robuustheid van een SUV . Een vernieuwend concept dus om in te spelen op nieuwe behoeften en diverse gebruikstypes (in de stad, op het platteland of voor lange ritten).
 • De showcar ARKANA kan schermen met een gespierd en verleidelijk design. De robuuste uitstraling van de wagen uit zich in de verhoogde bodemvrijheid, de brede wielkasten, de 19-duimsvelgen en de uitstekende terreincapaciteiten. Het elegante karakter is dan weer te danken aan de hoge gordellijn en de coupélijn van het dak, die nog wordt benadrukt door de chroomlijst rond de ruiten en het uitgestrekte glazen panoramadak.

De showcar ARKANA blikt vooruit op een nieuw Renault-model met wereldwijde roeping.

 • Die wagen komt vanaf 2019 op de markt in het kader van Renaults strategische plan ‘ Drive the Future . Hij zal in verscheidene landen over de hele wereld worden gebouwd en verkocht, om bij te dragen tot de internationale expansie van de Renault-groep.
 • Het eerste commercialiserings- en productieland van ARKANA wordt Rusland, kwestie van de merkambities in het land kracht bij te zetten. Rusland is immers een sleutelmarkt voor Renault.

“Het idee voor dit innovatieve concept is in Rusland ontstaan en de teams van Renault Rusland waren sterk betrokken bij het ontwikkelingsproject. ARKANA zal beantwoorden aan de verwachtingen van Russische kopers maar ook aan die van talloze andere klanten overal ter wereld. Zo kan de Renault-groep zijn internationale expansie in het kader van zijn strategische plan ‘Drive the Future’ nog versnellen.

Nicolas Maure – Operationeel Directeur voor de regio Eurazië

 

“De showcar ARKANA is een unieke coupé-cross-over, een perfecte mix tussen de elegantie van een berline en de kracht van een SUV. We hebben hem bovendien alle troeven van het merk Renault gegeven, waaronder een gespierd design en de kracht en sensualiteit van onze Franse toets.”

Laurens van den Acker – Directeur Industrieel Design

 

Innovatief

De elegantie van een berline en de robuustheid van een SUV

 

 • De SUV’s worden op de automarkt net gewaardeerd om hun robuuste en polyvalente karakter. Maar ook liefhebbers van berlines zijn op zoek naar een standingvolle wagen met een elegant design, een hoog comfortniveau en een ruim interieur. ARKANA biedt dan ook het ideale evenwicht tussen beide universums, voor een auto die zich even goed leent voor de stad, het platteland als lange ritten .
 • Het innovatieve idee van dit voertuig vond zijn oorsprong in Rusland. ARKANA sluit perfect aan op de vraag van de Russische markt, maar voldoet bovendien op wereldvlak aan de algemene verwachtingen die het publiek stelt aan een SUV. Het concept werd verder uitgewerkt door de Design-teams in Frankrijk, zij het in nauwe samenwerking met de Russische Renault-teams.

 

Design

Een gespierd en verleidelijk design

 

 • Het onderste deel van de showcar ARKANA laat geen twijfel bestaan over zijn robuuste karakter: een grote bodemvrijheid, grote wielkasten en 19-duimsvelgen voor uitmuntende terreincapaciteiten met een 4x4-transmissie. Een robuust voertuig, klaar om moeilijke weg- en weersomstandigheden het hoofd te bieden.
 • Het bovenste gedeelte van de showcar ARKANA zet de elegante look van de auto in de verf, met een erg hoge gordellijn en een coupéachtige daklijn, die nog wordt benadrukt door chroomranden en een glazen dak. Een elegante wagen voor het leven van elke dag.
 • De ‘full led'-lichtsignatuur geeft hem het bekende stijl-DNA van Renault,
 • terwijl de dubbele uitlaat in aluminium de dynamische en gespierde look van de showcar benadrukt.

 

Internationale ambities

De showcar ARKANA blikt vooruit op een nieuw model met wereldwijde roeping.

 

ARKANA draagt bij aan het strategische plan Drive the Future van de Renault-groep.

 • Het nieuwe voertuig wordt in 2019 voor het eerst gelanceerd in Rusland. Daarna volgt de introductie van ARKANA in andere regio’s, te beginnen in Azië, waar het zal worden geproduceerd en aangepast aan de lokale behoeften.
 • De Renault-groep ziet zijn internationale groei versnellen. De uitbreiding van het gamma, met in het bijzonder ARKANA, moet bijdragen aan het doel om tegen het einde van het plan 5 miljoen voertuigen te verkopen.

 

Focus op Rusland

Een strategische markt voor de Renault-groep

 

 • Rusland is voortaan de op een na grootste markt voor de Renault-groep en zal tegen het einde van het plan ‘ Drive the Future ’ de grootste worden. De groep wil zijn aanwezigheid in Rusland versterken door de complementariteit tussen de merken Renault en LADA uit te spelen. Renault is al meerderheidsaandeelhouder van de Russische autoconstructeur AVTOVAZ, die het mythische merk LADA bouwt.
 • In 2017 had de Renault-groep bijna een derde van de Russische markt in handen (448.270 verkochte wagens, marktaandeel van 28%). Terwijl de Russische markt voor het eerst in vier jaar tijd opnieuw met groei aanknoopt (+12,2%) verhoogde de Groep zijn verkoop in 2017 met 16,9%.

. Renault: 8,5% marktaandeel in 2017

. LADA: 19,5% marktaandeel in 2017

 

Focus op Rusland

Inspelen op de verwachtingen van lokale klanten

 

 • ARKANA zal eerst worden gebouwd in de Renault-fabriek van Moskou en zal vanaf 2019 in Rusland worden verkocht . Daarna volgen de CEI-landen.

. De lokale productie vormt een aanzienlijk voordeel op vlak van competitiviteit. Renault Rusland viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. Renault wordt dan ook niet meer beschouwd als een buitenlands merk, temeer omdat de groep zijn wagens in samenwerking met AVTOVAZ bouwt in de fabrieken van Moskou en Togliatti.

. Rusland is een dynamische en veeleisende markt . Vandaag bevestigt het succes van Renault Kaptur dat Russische klanten massaal voor SUV’s kiezen, al blijven de berlines nog steeds marktleider in het land. Dat opent uitstekende perspectieven voor Renault en ARKANA in het bijzonder.

. ARKANA moet Renaults vaandeldrager dragen worden in Rusland . Hij zal kunnen bogen op een gamma motoren van de nieuwste generatie, waaronder een gloednieuwe motor voor de Russische markt . ARKANA wordt ook leverbaar met vierwielaandrijving .

 

Documenten

Showcar Renault ARKANA : de volledig nieuwe coupé-cross-over

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Showcar Renault ARKANA : de volledig nieuwe coupé-cross-over
Showcar Renault ARKANA : de volledig nieuwe coupé-cross-over