Communiqué de presse
Communiqué de presse

Sarah Bovy en Wolfgang Reip, een gemengd belgisch team in de Renault R.S.01

Le 21 Mei 2015

De nieuwe Renault R.S.01 werd een tiental dagen geleden in Ronquières voorgesteld. Hij wordt een van de attracties van de volgende World Series by Renault , op 30 en 31 mei in Spa-Francorchamps.

Het voor dit populaire evenement in groten getale verwachte Belgische publiek zal zijn ogen ver opensperren wanneer ze het meest recente ' racebeest ' met Renault-signatuur ontdekken. Daarnaast zal het tevens het even sympathieke als snelle 100% Belgische gemengde team kunnen aanmoedigen.

Na een seizoen in de Formula Renault 1.6 en verschillende ervaringen in de GT3, Silhouettes BRCC en op de 24u van Spa, is de dynamische Sarah Bovy terug van weggeweest bij Renault. Voor haar debuut zal de jongedame bijgestaan worden door Wolfgang Reip, officiële GT3-piloot voor Nissan en de laatste winnaar van de 12u van Bathurst. Een originele tandem die wel eens voor een verassing zou kunnen zorgen.

" Samen met mijn papa en enkele investeerders werken we al een maand aan een project dat erop gericht is een tweekoppig team voor de Renault R.S.01 samen te stellen," aldus de Brusselse. "Omdat we met tijdgebrek te kampen hadden voor de première en omdat ik deze kans om punten te scoren niet wou laten schieten, zal ik hier deelnemen binnen het Spaanse team Monlau Competicion. Enkele weken geleden heb ik in Magny-Cours de wagen kunnen uittesten en ik was onder de indruk. Het stroomlijneffect voel je echt heel goed aan. Hoe sneller je door de bocht gaat, hoe beter de auto aan het beton kleeft. Na amper enkele rondes heb ik beslist afstand te doen van de Aston Martin waarmee ik twee jaar geleden deelnam aan de 24u. Het verschil met de GT3's is opvallend. "

Het andere goede nieuws is dat Sarah niet de eerste de beste teamgenoot heeft. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van Renault Sport en Renault België Luxemburg zal Querins dochter worden bijgestaan door Wolfgang Reip, de grote overwinnaar van de GT Academy Playstation, die in twee jaar een echte referentie is geworden in de GT3.

"Ik was dolblij toen ik hoorde dat ik samen met Wolf een team zou vormen," roept de jongedame uit. "Ik ken hem al verschillende jaren. Hij nam vroeger deel aan de kartraces die ik bij City Kart organiseerde. Hij is super vriendelijk en ook nog eens een echt natuurtalent. Ik reken op zijn hulp, want op dit moment heb ik weinig competitie-ervaring. Ik zal mijn gegevens met de zijne kunnen vergelijken. Hij kent de motor, die dezelfde is als in zijn GT-R, en ook zijn ervaring met het prototype LMP2 zou hem moeten helpen. Bovendien zal de kuip niet aangepast moeten worden, aangezien we allebei erg groot zijn. Met een dergelijke teamgenoot kunnen we niet anders dan mikken op een topplaats in de uithoudingsrace. "

Ook Wolfgang Reip kijkt er natuurlijk naar uit om het enorme potentieel van de Renault R.S.01 te ontdekken.

"Ik wil Renault Sport en de Belgische importeur ervoor bedanken dat ze mij deze unieke kans hebben geboden. Maar ook Nissan, omdat ze mij vrijgemaakt hebben voor dit evenement. Dat bevestigt de goede samenwerking tussen beide grote constructeurs. Deze deelname is voor mij een nieuwe mijlpaal in mijn carrière," voegt de piloot uit Terhulpen eraan toe. "Het zal een enorme uitdaging zijn de wagen te ontdekken tijdens de eerste vrije oefenrondes vrijdag, een uitdaging waar ik erg naar uitkijk. Het feit dat ik het stuur zal kunnen delen met Sarah, die ik al jaren ken, werkt nog extra motiverend. Ik vind deze Renault echt fantastisch. En ik ben er zeker van dat hij aan de verwachtingen zal voldoen. We gaan ervan genieten. "

Documenten

Sarah Bovy en Wolfgang Reip, een gemengd belgisch team in de Renault R.S.01

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Sarah Bovy en Wolfgang Reip, een gemengd belgisch team in de Renault R.S.01
Sarah Bovy en Wolfgang Reip, een gemengd belgisch team in de Renault R.S.01