Persbericht
Persbericht

ROLAND-GARROS 2023: HET MERK RENAULT AAN HET NET

  • Renault is sinds 2022 premiumpartner van het tennistoernooi Roland-Garros
  • Voor editie 2023 van het toernooi krijgt Renault 5 Prototype een gesatineerd witte metaalkleur, die vooruitblikt op een speciale Roland-Garrosreeks van de toekomstige elektrische Renault 5
  • Renault stelt een vloot van 185 voertuigen ter beschikking voor het vervoer van spelers en officials, bestaande uit 90 Méganes E-Tech electric, 30 Australs E-Tech full hybrid en 20 Espaces E-Tech full hybrid
  • Fans en genodigden kunnen ook worden vervoerd in 3 gemoderniseerde 100% elektrische Twingo’s in een nieuw design van Renault
  • Onze 3 tennisambassadeurs Diede de Groot, Luca Van Assche en Félix Auger-Aliassime zijn betrokken bij het programma voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van het merk Give Me 5, dat zich richt op de jongere generaties en prioritaire wijken
  • 3 premières voor het grote publiek: Renault 5 Prototype Roland-Garros, 4EVER Trophy in een nieuwe kleur en Nieuwe Espace E-Tech full hybrid

op 17 Mei 2023

In 2022 werd Renault de premiumpartner van Roland-Garros. Voor editie 2023, die plaatsvindt van 22 mei tot 11 juni, drukt het merk zijn stijl en logo op het toernooi, met onder meer de aanwezigheid van het Renault-logo op de netten van de vijf hoofdcourts (Philippe-Chatrier, Suzanne-Lenglen, Simonne-Mathieu en de tennisbanen nr. 7 en nr. 14). Dit partnerschap, dat in 2023 werd versterkt met nieuwe acties, is de perfecte gelegenheid voor beide merken om hun gemeenschappelijke ambitie te bevorderen: Frankrijk doen stralen over de hele wereld.

RENAULT 5 PROTOTYPE VIERT ROLAND-GARROS

In 2021 maakte de showauto Renault 5 Prototype indruk met zijn gele koetswerk dat erg ‘pop’ was. En hij blijft de aandacht trekken met een nieuwe kleur! In het kader van het partnerschap van Renault met Roland-Garros krijgt het model dat vooruitblikt op een 100% elektrische stadswagen een nieuwe gesatineerd witte metaalkleur.

De retrofuturistische wagen krijgt ook nieuwe attributen zoals het Sint-Andreaskruis, iconisch symbool van het Roland-Garrosstadion, op de zijroosters. Een Roland-Garroslogo met achtergrondverlichting vervangt het iconische cijfer 5.

En voor een elegante, chique en casual toets zijn de ruitomlijstingen uitgevoerd in gesatineerd chroom en de velgen in geanodiseerd blauw.

Deze nieuwe interpretatie van Renault 5 Prototype blikt vooruit op een Roland-Garrosversie van het toekomstige seriemodel dat in 2024 zal worden onthuld!

TERBESCHIKKINGSTELLING VAN EEN GEËLEKTRIFICEERDE VLOOT

Renault stelt voor het toernooi van Roland-Garros een vloot van 185 voertuigen ter beschikking, bestaande uit 90 elektrische Méganes E-Tech, 30 Australs E-Tech full hybrid en 20 nieuwe Renault Espaces full hybrid.

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van Twingo, een model dat verschillende generaties wist te verleiden met zijn leuke kleuren en innemende design, zullen 3 elektrische Twingo’s, ontwikkeld in samenwerking met onze partner R-FIT, fans en gasten naar het toernooi vervoeren.

  • Twingo Gangsta Crew: Deze gemoderniseerde Twingo, die rechtstreeks geïnspireerd is op de West Coast- en hiphopcultuur, is ook een onverwacht eerbetoon aan een eigenzinnige autotrend uit de jaren ‘90, de Californische lowriders.
  • Twingo Top Model: Duik in de modeshows van de jaren ‘90 met deze gemoderniseerde Twingo. Ontdek de stijlelementen van de podia en paleizen van toen.
  • Twingo Y2K: Deze Twingo, geïnspireerd op de boybands uit de jaren ‘90 en 2000, neemt de stijlelementen van tuning over.

Bezoekers die op een duurzame manier naar het toernooi willen komen, kunnen dat doen dankzij Renault Green Line. Het autodeelbedrijf ZITY by Mobilize biedt fans de mogelijkheid om naar Roland-Garros te gaan en in de buurt van het stadion te parkeren op een van de ZITY-parkings (5 speciaal daarvoor bestemde plaatsen).

BETROKKENHEID VAN DE AMBASSADEURS VAN DE RENAULT-FAMILIE

Roland-Garros is een van de belangrijkste momenten in de internationale sport. Een langverwachte jaarlijkse gebeurtenis waarbij de ogen van de hele wereld gericht zijn op de poort van Auteuil voor het enige Grand Slam-toernooi op gravel.

In dit tweede jaar van het partnerschap zal Renault zijn engagement kracht bijzetten met deze nieuwe film. De originele muziek van 'It's the Most Wonderful Time of the Year' wil de opwinding en levensvreugde van de opening van Roland Garros aanspreken en weerspiegelen.

Gravel valt als sneeuw uit de lucht en bedekt straten en steden over de hele wereld. Van Europa via Latijns-Amerika tot Azië vieren amateurspelers en professionele spelers uit de hele wereld de komst van het Roland-Garrosseizoen. 

De ambassadeurs van de Renault-familie spelen ook mee in de film om deze gebeurtenis te vieren: Diede de Groot, Félix Auger-Aliassime en Luca Van Assche deden mee.

Link naar de film

GIVE ME 5: DE LETS ZIJN DE WINNAARS

Give Me 5 is het programma voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van het merk dat zich richt op de jongere generaties en prioritaire wijken.

In de loop van het toernooi van Roland-Garros vernieuwt Renault de ‘Let Challenge’. Telkens als een servicebal de bovenkant van het net raakt voordat hij aan de overkant op de grond stuit, zal Renault 100 euro toekennen aan dit initiatief. Op Roland-Garros 2022 werd 161.400 euro ingezameld; Renault trok de prijzenpot op tot 235.000 euro en maakte zo de aanleg van drie tennisbanen mogelijk (in Lyon, Marseille en Grigny).

Na de concretisering van het Give Me 5-programma voor deze eerste drie sites in Frankrijk en dankzij de drie ambassadeurs van de Renault-familie, is het de bedoeling om het project dit jaar uit te breiden in Frankrijk met Luca Van Assche en de vereniging Fête le Mur.

Het programma wordt ook in verschillende landen uitgerold, in Togo met Félix Auger-Aliassime, in Nederland met Diede de Groot, in Argentinië met Gabriela Sabatini en ook in Brazilië.

Naast tennis is het Give Me 5-programma ook bedoeld om muziek en judo toegankelijk te maken voor jongeren uit prioritaire wijken.

“We zijn bijzonder blij en trots om ons partnerschap met Roland-Garros te versterken: 75% van het wagenpark is geëlektrificeerd en staat ter beschikking van het toernooi, het Renault-logo is te zien op de netten, ons maatschappelijk en solidair project Give Me 5 wordt versneld met de steun van onze ambassadeurs en uiteraard worden Renault 5 Prototype Roland-Garros, 4EVER Trophy en Nieuwe Espace E-Tech full hybrid getoond aan het grote publiek. Dit alles bewijst dat Renault zich snel vernieuwt,” benadrukt Arnaud BELLONI, Directeur Global Marketing van Renault.

 

3 WAGENS IN PREMIÈRE VOOR HET GROTE PUBLIEK

Het hele toernooi lang beschikt Renault over een stand op de tennisbanen van Roland-Garros. Toeschouwers kunnen de twee showauto’s Renault 5 Prototype Roland-Garros en 4EVER Trophy ontdekken, naast Nieuwe Renault Espace E-Tech full hybrid en Austral E-tech full hybrid. 

Renault 5 Prototype Roland-Garros: Deze showauto, die vooruitblikt op een Roland-Garrosversie van de toekomstige elektrische R5, zal tijdens het Parijse toernooi voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld.

4EVER Trophy in de kleuren van de 4L uit 1962: 4EVER Trophy verwijst naar de befaamde kleur Bleu Ile de France, die in 1962 werd geïntroduceerd op de Renault 4. Tijdens het toernooi van Roland-Garros zal 4EVER Trophy het grote publiek laten kennismaken met zijn nieuwe kleur. En om zijn gesofistikeerde en hoogtechnologische design in de verf te zetten, werden fluorescerende gele accenten aangebracht op de riemen van het imperiaal, de bumper, de schokdemperveren en de wielemblemen.

Deze knipoog naar de tennisballen van Roland-Garros onderstreept de avontuurlijke uitstraling van de showauto en de belangrijkste karaktertrekken van de originele wagen.

Nieuwe Espace E-Tech full hybrid: Het DNA van Espace, de nieuwe generatie. Renaults nieuwe grote SUV met 5 of 7 plaatsen en E-Tech full hybrid-motor met 200 pk zal tijdens de 3 weken van het toernooi te zien zijn op de Renault-stand.

  

OVER ROLAND-GARROS

Zowel voor sportliefhebbers als voor het grote publiek is Roland-Garros een niet te missen afspraak. In 2022 werd Roland-Garros, dat kon bogen op meer dan 600.000 toeschouwers, uitgezonden in 223 gebieden over de hele wereld. Dat maakte van het toernooi een belangrijk mondiaal sportevenement. Roland-Garros, georganiseerd door de Franse tennisfederatie, is het enige Grand Slam-toernooi dat op gravel wordt gehouden, een van de oudste en nobelste oppervlakten uit de geschiedenis van het tennis.  

Documenten

ROLAND-GARROS 2023: HET MERK RENAULT AAN HET NET (WORD)

ROLAND-GARROS 2023: HET MERK RENAULT AAN HET NET (PDF)

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

ROLAND-GARROS 2023: HET MERK RENAULT AAN HET NET (WORD)
ROLAND-GARROS 2023: HET MERK RENAULT AAN HET NET (PDF)
ROLAND-GARROS 2023: HET MERK RENAULT AAN HET NET (WORD)
ROLAND-GARROS 2023: HET MERK RENAULT AAN HET NET (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)