Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault ZOE : "tevreden of omruilen"

Overtuigd dat de elektrische auto voor velen een ideale en tegelijkertijd duurzame mobiliteitsoplossing biedt, lanceert Renault België Luxemburg vanaf januari 2014 een ongezien financieringsaanbod bij de aankoop van een Renault Zoé : “TEVREDEN OF OMRUILEN”. Als de klant na 9 maanden niet overtuigd is van zijn keuze, kan hij zijn Renault Zoé inruilen voor een auto met thermische motor.

Le 12 December 2013

Tot eind 2012 was België nog één de landen waar de fiscale incentives voor de aankoop van een elektrische auto bij de beste in Europa hoorden (tot 30% belastingvermindering). De markt van elektrische auto’s stond toen nog in zijn kinderschoenen en het aanbod was eerder gering.

Vandaag zijn financiële of fiscale stimuli voor elektrische auto’s nagenoeg onbestaande, terwijl deze in de beginjaren broodnodig zijn om de elektrische mobiliteit een kans te geven. Daarnaast zijn initiatieven voor de ontwikkeling van oplaadinfrastructuur ook eerder schaars in ons land.

Daar waar de overheid een rol kan en moet spelen in fiscale incentives en infrastructuur, is het aan de constructeur om de drempelvrees bij de klant voor de overstap naar een nieuwe technologie en nieuwe mobiliteit weg te nemen. Met het Renault Z.E. gamma biedt Renault een keuze uit drie volwaardige auto’s en één elektrisch aangedreven vierwieler, Renault Twizy.

De aankoopprijs blijft gedrukt dankzij een huurformule voor de batterij waarbij Renault eigenaar blijft van de batterij en dus ook te allen tijde garant staat voor de kwaliteit ervan.

Ter gelegenheid van het Autosalon van Brussel gaat Renault België Luxemburg nog een stap verder door een unieke tevredenheidsgarantie aan te bieden aan klanten van de nieuwe Renault Zoé.

Concreet gaat het om een financiering over 60 maanden. Na het betalen van een voorschot van 5.000€ en de aanschaf van een Wallbox (950€), betaalt de klant een maandelijkse aflossing van 399€ die eveneens de huur van de batterij dekt. Wanneer de klant na negen maanden nog steeds overtuigd is van zijn aankoop, loopt de financiering gewoon verder.

In het andere geval kan hij zijn Renault Zoé inruilen voor een Renault met thermische motor van zijn keuze. Het initiële voorschot van 5.000€ is niet verloren en wordt in mindering gebracht van de prijs van de nieuwe auto. Een eventuele nieuwe financiering wordt herrekend op basis van het gekozen model.

Documenten

Renault ZOE : "tevreden of omruilen"

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault ZOE : "tevreden of omruilen"
Renault ZOE : "tevreden of omruilen"