Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault wordt partner van het Europese snellaadproject Fast-E in Duitsland

Le 26 Mei 2016

Deze 278 snellaadpunten, die om de 80 kilometer worden geplaatst op de grote Duitse en Belgische snelwegen, zullen gebruikers van elektrische voertuigen in staat stellen om de batterijen van hun auto op te laden en zo hun rijbereik uit te breiden. Het investeringsvolume van dit collectief ondersteund door de EU bedraagt 18 miljoen euro.

De snellaadpalen, die verscheidene standaarden combineren, zullen in vier landen worden geïnstalleerd. Ze zullen de Duitse corridors verbinden met die van de buurlanden via gelijk- en wisselstroompunten. Zo kunnen elektrische voertuigen zoals Renault ZOE tot 80 procent rijbereik winnen in nauwelijks 30 minuten. De dichtheid van het netwerk zal elektrische wagens – zeker in Duitsland – in staat stellen om langere afstanden af te leggen.

IN EUROPA IS RENAULT MARKTLEIDER OP HET GEBIED VAN ELEKTRISCHE WAGENS

Renault verkoopt in Europa meer elektrische wagens dan elke andere constructeur. In 2015 had Renault een marktaandeel van meer dan 23 procent en was bijna een op vier ingeschreven elektrische wagens een Renault. Het gamma elektrische wagens van Renault bestaat uit de compacte vijfdeursstadswagen Renault ZOE, de bestelwagens Kangoo Z.E. en Kangoo Maxi Z.E., de vierwielige tweezitter Twizy en het microbedrijfsvoertuig Twizy Cargo.

Fast-E:
Onder leiding van laadpaalexploitant Allego groepeert het project Fast-E negen ondernemingen, waaronder drie laadpaalexploitanten (RWE Effizienz, enviaM en Allego), vier autoconstructeurs (VOLKSWAGEN AG, BMW AG, RENAULT SAS, NISSAN CENTER EUROPE), DB Energie GmbH, een filiaal van DEUTSCHE BAHN, en de onderneming hySOLUTIONS uit Hamburg, in een competentiecentrum gelast met verscheidene projecten rond laadinfrastructuren met het oog op de integratie van nieuwe aandrijftechnologieën in het stadsverkeer. De snellaadpalen die in het kader van het project worden geïnstalleerd, combineren de laadsystemen CCS (Combined Charging System) en CHAdeMO die tot 50 kW kunnen leveren, alsook een Type 2-aansluiting die 43 kW levert. Het project zal in december 2017 worden afgerond wanneer de begeleidende studies voltooid zijn. De laadinfrastructuur zal  vervolgens commercieel worden gebruikt

Allego:
Allego exploiteert laadinfrastructuren voor elektrische wagens in Duitsland, Nederland en België. De onderneming met hoofdkantoor in Arnhem en filialen in Duitsland en België, heeft een neutrale positie op de markt en werpt zich op als een gewone exploitant die volgens de laadtechniek van de leverancier werkt. Allego biedt zo een maximale flexibiliteit in combinatie met een grote betrouwbaarheid en maximale beschikbaarheid van de laadpunten. Voor de laadtechniek van elektrische voertuigen wordt de nadruk gelegd op de creatie van een netwerk van gewone en snelle laadpalen. De onderneming installeerde trouwens al 86 snellaadpalen op de Nederlandse, Duitse en Belgische wegen.

Documenten

Renault wordt partner van het Europese snellaadproject Fast-E in Duitsland

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault wordt partner van het Europese snellaadproject Fast-E in Duitsland
Renault wordt partner van het Europese snellaadproject Fast-E in Duitsland