Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault werkt samen met R-FIT om in Frankrijk elektrische ombouwkits te lanceren voor iconische modellen uit zijn verleden

Renault, de Franse marktleider op het gebied van elektrische wagens, verlegt opnieuw grenzen, dit keer voor klassieke wagens: in samenwerking met R-FIT lanceert het merk in Frankrijk elektrische ombouwkits[1] voor enkele van zijn populaire iconen, Renault 4, Renault 5 en Twingo van de eerste generatie.

De elektrische ombouwkit voor Renault 5 wordt in september 2023 gecommercialiseerd op de Franse markt, terwijl die voor Twingo in een tweede fase zal worden aangeboden.

De drie modellen met ombouwkit worden tentoongesteld op de Renault-stand van Rétromobile[2]. Daar kunnen bezoekers het aanbod ontdekken en advies inwinnen alvorens een elektrische ombouwkit voor hun 4L te bestellen op de stand van onze partner R-FIT. De elektrische ombouwkit voor Renault 4 zal vanaf 1 februari ook online te koop zijn op de website rfitvintage.com, voor een prijs vanaf 11.900 euro (inclusief montage).

 

[1] Handelsmerk van MCC Automotive, pionier en expert in elektrische ombouwkits voor oldtimers die in Frankrijk zijn gehomologeerd.

[2] De Renault-stand op Rétromobile bevindt zich in hal 1 (F072).

Le 26 Januari 2023

DE VELE VOORDELEN VAN OMBOUW

De ombouw omvat het verwijderen van de verbrandingsmotor en de brandstoftank en de montage van een elektromotor en batterij. De ombouw naar een elektrische auto verlengt de levensduur van oudere voertuigen. Ze stoten namelijk geen CO₂ meer uit en lenen zich perfect voor de hedendaagse rijomstandigheden in de stad, met name in lage-emissiezones (ZFE-m).

Aangezien de ombouwkit de verschillende homologatietests bij UTAC heeft doorstaan, beantwoordt hij aan de marktnormen.

Het aanbod komt in Frankrijk ook in aanmerking voor nationale en regionale steun[1] (naargelang het inkomen en de regio) terwijl de gebruiks- en onderhoudskosten lager liggen.

Zodra het voertuig is omgebouwd, kan de eigenaar met een gerust gemoed rondrijden, want alle homologatie- en inschrijvingsbewijzen vermelden elektriciteit in plaats van benzine als energietype.

“We zijn bijzonder enthousiast over de lancering van de elektrische ombouwkits waarmee zowel liefhebbers die erg gehecht zijn aan hun wagen als jongere generaties de kans krijgen om overal in Frankrijk te rijden met onze iconische Renault 4, Renault 5 en Twingo. De nieuwe elektromotoren sluiten niet alleen aan bij de merkinspanningen inzake circulaire economie, maar bieden ook een oplossing om rijplezier, zuinigheid en betrouwbaarheid te verenigen zonder afbreuk te doen aan de stijl en de originele, tijdloze lijnen van deze populaire iconen,” benadrukt Hugues Portron, Directeur van The Originals Renault – la collection.

Met de nieuw gelanceerde elektrische ombouwkits voor cultmodellen uit zijn erfgoed toont Renault eens te meer zijn wil om het merk een plaats te geven in de moderne wereld en tegelijk zijn leiderspositie te bestendigen op het vlak van elektrische stadsvoertuigen die verankerd zijn in hun tijd.

Technische fiche van de elektrische ombouwkit voor Renault 4:

 • Originele mechanische transmissie behouden
 • Synchrone borstelloze motor
 • Lithium-ijzerfosfaatbatterij (LiFePo)
 • Gewichtsverdeling identiek aan die van de wagen met verbrandingsmotor
 • Rijbereik van ongeveer 80 km
 • Volledig opgeladen in 3u30
 • Elektronische laadmeter
 • Opladen via huishoudstopcontact 16A – 220V
 • Batterijpack 10,7 kWh met een spanning van 105V
 • Motorvermogen 14,5 kWp/48 kWp
 • 2 jaar garantie

 

 

OVER R-FIT

MCC Automotive, in 2016 opgericht in Cassis, is de eerste Franse onderneming die via zijn handelsmerk R-FIT ombouwkits homologeert waarmee een auto met verbrandingsmotor kan worden omgebouwd tot een elektrische wagen. Dankzij deze transformatie creëert R-FIT een emissievrije wagen met een origineel design dat toegang geeft tot de lage-emissiezones (LEZ) van grote steden. Meer informatie: rfitvintage.com 

 

 

[1] Meer informatie vindt u op https://rfitvintage.com/primes-et-bonus/

Documenten

Renault werkt samen met R-FIT om in Frankrijk elektrische ombouwkits te lanceren voor iconische modellen uit zijn verleden (WORD)

Renault werkt samen met R-FIT om in Frankrijk elektrische ombouwkits te lanceren voor iconische modellen uit zijn verleden (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. enault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2021 eindigde Renault op de vijfde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats.Documenten

Renault werkt samen met R-FIT om in Frankrijk elektrische ombouwkits te lanceren voor iconische modellen uit zijn verleden (WORD)
Renault werkt samen met R-FIT om in Frankrijk elektrische ombouwkits te lanceren voor iconische modellen uit zijn verleden (PDF)
Renault werkt samen met R-FIT om in Frankrijk elektrische ombouwkits te lanceren voor iconische modellen uit zijn verleden (WORD)
Renault werkt samen met R-FIT om in Frankrijk elektrische ombouwkits te lanceren voor iconische modellen uit zijn verleden (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. enault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2021 eindigde Renault op de vijfde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats.