Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault versterkt zijn organisatie en kondigt vier benoemingen aan

Le 11 September 2013

Op 9 september werden de plannen voor de organisatiewijzigingen voorgelegd aan de personeelsvertegenwoordigers tijdens een bijzondere COR.

Naast de Financiële Directie, de Directie Human Resources en de Directie van Afgevaardigden van de President werden twee nieuwe directies opgericht.

De Directie van Afgevaardigden voor Competitiviteit

Op 10 september wordt Thierry Bolloré aangesteld als Afgevaardigd Bestuurder voor Competitiviteit.

Hij wordt verantwoordelijk voor de volgende bestaande directies: Design-Producten-Programma’s, Engineering-Kwaliteit-Informatica, Aankopen, Productie, Supply Chain.

Zijn voornaamste opdrachten: de ontwikkeling van een gamma aantrekkelijke producten versterken, de competitiviteit van het productaanbod verhogen, de kosten optimaliseren, de kwaliteit verhogen en de rentabiliteit van de programma’s verhogen.

Vanaf 10 september 2013 vervangt Jose Vincente de los Mozos Thierry Bolloré als Directeur Productie en Logistiek van de Groep. Hij is lid van het Uitvoerend Comité van de Renault-groep en rapporteert aan Thierry Bolloré, Afgevaardigd Bestuurder voor Competitiviteit.

De Directie van Afgevaardigden voor Prestaties

Op 10 september wordt Jérôme Stoll aangesteld als Afgevaardigd Bestuurder voor Prestaties.

Hij behoudt de Directie Verkoop en Marketing en de supervisie van de regio’s (Europa, Euromed-Afrika, Eurazië, Amerika, Azië-Stille Oceaan) waarvoor zijn verantwoordelijkheden worden uitgebreid op het gebied van de industriële en commerciële activiteiten.

Zijn voornaamste opdrachten: de groei, het marktaandeel, de winst op de verkopen en de prestaties van de regio’s verhogen.

Vanaf 1 oktober 2013 vervangt Michael van der Sander Stephen Norman in de functie van Directeur Marketing aangezien die laatste een andere functie krijgt. Hij is lid van het Directiecomité van Renault en rapporteert aan Jérôme Stoll, Commercieel Directeur van de Groep.

Thierry Bolloré en Jérôme Stoll brengen rechtstreeks verslag uit aan de Algemeen Directeur, Carlos Ghosn.

“We wilden snel en transparant evolueren naar een eenvoudige en heldere organisatie om zo drie doelstellingen te realiseren: onze groei versnellen en versterken, de prestaties van de groep verzekeren en de verantwoordelijkheid van de regio’s versterken,” aldus Carlos Ghosn, Algemeen Directeur van de Renault-groep.

 

BIOGRAFIEËN

Thierry Bolloré begon zijn carrière in 1990 bij Michelin, waar hij als Chef Atelier aan de slag ging in een fabriek voor vrachtwagenbanden. In 1993 werd hij Verantwoordelijke Procedés en Kwaliteit voor alle wereldwijde fabrieken voor vrachtwagenbanden, alvorens hij aan het hoofd kwam te staan van de Groep Methodes voor Vrachtwagenbanden voor Europa, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. In 1997 vertrok hij naar Japan waar hij aan de slag ging als Industrieel Assistent voor de fabriek van toerismebanden in Ohta en in 1998 werd hij in Thailand verantwoordelijk voor de vrachtwagenactiviteiten, alvorens hij werd benoemd tot Directeur van de vrachtwagen- en vliegtuigactiviteiten. In 2002 werd hij wereldwijd Vicepresident, gelast met de productie voor de afdeling vliegtuigbanden van Michelin. In 2005 ging Thierry Bolloré bij Faurecia aan de slag als Vicepresident Azië voor de Productgroep Uitlaatsystemen in China. Daarna werd hij Wereldwijd Vicepresident, gelast met Marketing, R&D, Programma’s, Strategie en Businessontwikkeling. In 2010 kreeg hij de functie van Vicepresident Europa en Zuid-Afrika voor de afdeling Faurecia Emissions Control Technologies alvorens hij wereldwijd Vicepresident werd, gelast met Industrie, Kwaliteit en Aankopen. Op 15 oktober 2012 maakte hij de overstap naar Renault, waar hij werd aangesteld als Directeur productie en logistiek en toetrad tot het Uitvoerend Comité van de groep. Op 10 september 2013 wordt hij benoemd tot Afgevaardigd Bestuurder voor Competitiviteit.

Nadat hij van 1980 tot 1983 bij Renault VI had gewerkt, werd Jérôme Stoll lid van de Algemene Directie van Berliet Nigeria, een filiaal van RVI (1983-1987). Hij vervoegde in 1987 de Financiële Directie van Renault en werd in 1989 Administratief en Financieel Directeur van Renault Automation. In 1995 werd hij aangesteld tot Directeur Industriële Aankopen en in 1998 tot Directeur Mechanische Aankopen. Van 2000 tot 2006 was hij algemeen directeur van Renault Samsung Motors. Op 1 mei 2006 kreeg hij de functie van Directeur voor Mercosur, werd hij aangesteld tot President van Renault do Brasil en trad hij toe tot het Directiecomité van Renault. Op 1 maart 2009 werd Jérôme Stoll Leider van het Managementcomité van de regio Europa. Op datzelfde moment werd hij ook Commercieel Directeur van de Groep en de afdeling Bedrijfsvoertuigen. Op 1 oktober 2009 werd hij aangesteld tot President van Renault Retail Group en sinds 1 september 2012 spitste hij zijn verantwoordelijkheden toe op de Commerciële Directie van de groep, de afdeling bedrijfsvoertuigen en Renault Retail Group. Op 10 september 2013 wordt hij benoemd tot Afgevaardigd Bestuurder voor Prestaties.

Jose Vicente de los Mozos heeft een diploma luchtvaartingenieur (Polytechnische Universiteit van Madrid) en een master in productietechnieken van CESEM in Madrid. Hij ging in 1978 bij Renault aan de slag als leerling alvorens hij het ingenieursteam van de koetswerkmontagefabriek in Valladolid vervoegde. In 1993 vertrok hij naar Frankrijk, waar hij verscheidene verantwoordelijke functies uitoefende in de Directie Engineering van Renault. Hij keerde naar Spanje terug als hoofd van de afdeling dieptrekwerk van de koetswerkmontagefabriek van Valladolid, een functie die hij later omruilde voor die van verantwoordelijke van de afdeling plaatwerk en dieptrekwerk van de fabriek in Palencia. In 2003 ging hij als Adjunct Industrieel Directeur aan de slag bij Nissan Motor Ibérica in Barcelona, alvorens hij in 2005 werd benoemd tot Directeur van Nissan motor Ibérica. Een jaar later werd hij Vicepresident, gelast met alle industriële activiteiten van Nissan in Spanje. In september 2008 ging hij bij FICOSA (toeleverancier voor de autosector) aan de slag als Algemeen Directeur van de Autoafdeling, een functie die hij zou uitoefenen tot oktober 2009. Daarna kwam hij opnieuw bij Renault terecht, waar hij werd aangesteld als Directeur van de koetswerkmontagefabrieken van de Groep, een functie die hij sinds januari 2012 combineerde met de functie van Algemeen Directeur van Renault Spanje. Op 10 september 2013 wordt hij aangesteld tot Directeur Productie en Logistiek.

Michael van der Sande , die in 1965 werd geboren in Nederland, heeft een diploma van de Universiteit van Nyenrode (MBA). Hij ging in 1991 bij Nissan Europe aan de slag en oefende er verscheidende functies uit op het gebied van marketing en netwerkontwikkeling. In 1995 vertrok hij naar het Verenigd Koninkrijk om Rolls-Royce en Bentley Motor Cars te vervoegen als marketingverantwoordelijke voor Europa. Twee jaar later werd hij door Harley-Davidson gerekruteerd als Directeur Marketing voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In zijn twaalf jaar bij Harley-Davidson oefende hij verscheidene functies uit op het gebied van Marketing, Handel, Strategie en Productgamma, en dat zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Italië en de Verenigde Staten. Hij werd vervolgens benoemd tot Vicepresident en Algemeen Directeur, verantwoordelijk voor de activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2008 ging Michael van de Sande bij Tesla Motors aan de slag als Directeur Verkoop, Marketing en Services. In 2009 maakte hij de overstap naar Aston Martin, waar hij wereldwijd Commercieel Directeur werd. Op 1 oktober 2013 wordt hij Directeur Marketing van de Renault-groep.

 

Documenten

Renault versterkt zijn organisatie en kondigt vier benoemingen aan

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault versterkt zijn organisatie en kondigt vier benoemingen aan
Renault versterkt zijn organisatie en kondigt vier benoemingen aan