Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault TREZOR verkozen tot Concept Car van het Jaar op de Geneva Car Design Awards

Le 10 Maart 2017

  • Renault TREZOR wint de prijs van Concept Car van het Jaar 2016, toegekend door een jury van kopstukken uit de autodesignwereld
  • Renault TREZOR is een elektrische concept car die de vormgeving en de technologie belichaamt van de toekomstige modellen van Renault

Donderdag 9 maart 2017, Genève - Een jury van 20 prominente figuren uit de designwereld heeft de prijs van Concept Car van het Jaar 2016 toegekend aan Renault TREZOR. De prijs werd in ontvangst genomen door Anthony Lo, Directeur Exterieurdesign van de Renault-groep, en Stéphane Janin, Directeur Concept Cars, tijdens een ceremonie in Genève op 7 maart 2017. Alle bekroonde voertuigen worden beschreven in het boek Car Design Review 4.

Guy Bird, hoofdredacteur bij Car Design Review 4 becommentarieerde: "De competitie was dit jaar bijzonder fel. Renault TREZOR, een elektrische tweezitter GT met achterwielaandrijving met laag profiel en een lange motorkap heeft de jury van autodesigners, stuk voor stuk veeleisende professionals, weten te overtuigen! De jury vermeldde de verleidelijke verhoudingen van het exterieur van de elektrische concept car, de elegantie van zijn interieur, de kwaliteit van de materialen en de globale coherentie tussen exterieur- en interieurdesign. Op alle vlakken doet TREZOR zich gelden als een mooie creatie, die de prijs van Concept Car van het Jaar 2016 verdient. "

"Het is een eer om deze prijs in ontvangst te nemen, omdat hij toegekend wordt door onze collega's, en dat zijn experten die heel moeilijk te overtuigen zijn", aldus Laurens van den Acker, Directeur Industrieel Design van de Renault-groep. "Dit is een heel mooie beloning voor de creativiteit van onze designers, die onze vastberadenheid om ons werk verder te zetten zal versterken. "

De beloningen 'Car Design of the Year' – die gecoördineerd worden door het team van Car Design News – zijn uniek, omdat de jury samengesteld is uit grote namen uit de autodesignwereld. Dit jaar bestond het panel onder meer uit de designbazen van meerdere grote merken, waaronder Peter Schreyer (Hyundai Motor Group), Mamoru Aoki (Nissan), Gorden Wagener (Daimler) en Ralph Gilles (Fiat Chrysler Automobiles).

Verder bestond de lijst uit de designdirecteurs van twee recente start-up-merken, namelijk Niro (Kris Tomasson) en Lynk&Co (Andreas Nilsson), academici, en leidinggevenden van grote toeleveringsbedrijven uit de automobielsector. Om de Concept Car van het Jaar 2016 te kiezen, moesten de juryleden hun drie favoriete concept cars weerhouden uit een lijst van 12 gegadigden die op voorhand geselecteerd waren door het team van Car Design News.

Documenten

Renault TREZOR verkozen tot Concept Car van het Jaar op de Geneva Car Design Awards

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault TREZOR verkozen tot Concept Car van het Jaar op de Geneva Car Design Awards
Renault TREZOR verkozen tot Concept Car van het Jaar op de Geneva Car Design Awards