Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault steunt "Declaration of Amsterdam" ten gunste van de autonome auto

Renault neemt deel aan een initiatief van de Europese Unie en de 28 ministers van Transport voor de verdere ontwikkeling van regelgeving omtrent autonoom rijdende auto’s.

Renault onthult zijn demonstratiemodel op basis van de Espace, de “Renault Espace Autonomous Driving”.

Le 14 April 2016

Amsterdam – Renault neemt vandaag deel aan een unieke opportuniteit om de nieuwe technologieën rond autonoom rijden voor te stellen aan de Europese ministers van Transport. De 28 ministers kwamen vandaag bijeen om de “Declaration  of Amsterdam” ten gunste van autonoom rijden te ondertekenen.

Als piloot van het plan “Nouvelle France Industrielle” speelt Renault een actieve rol met zijn partners, wetgevers en andere constructeurs om de huidige regelgeving te doen evolueren. Op deze manier kan de ontwikkeling van de autonome auto worden aangemoedigd en de competitiviteit van de Europese constructeurs voor deze nieuwe technologie worden verzekerd.

“Vandaag wordt een belangrijk nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van autonoom rijden op de weg. Renault werkt nauw samen met industriële partners, andere autofabrikanten en wetgevers aan een veilige en een stressloze toekomst op de weg” aldus Rémi Bastien, Directeur Prospective Autonomous Driving, Renault-Nissan Alliance.

Renault onthult zijn demonstratiemodel “

Renault onthult drie demonstratiemodellen op basis van Espace, de “Renault Espace Autonomous Drive Demonstrators”, die al enkele honderden huren op Europese wegen afgelegd hebben. Zij belichamen de toekomstvisie van Renault die in 2014 werd voorgesteld met het prototype Next Two.

Autonoom rijden voor iedereen

Tussen nu en 2020 introduceert Renault modellen die voorzien zijn van de functie  autonoom rijden “ single-lane control” , waarmee op de snelweg autonoom gereden kan worden op één rijstrook. Vanaf 2020 wil Renault de eerste volume autofabrikant zijn die, volledig veilig, auto's voor het grote publiek uitrust met “ eyes off/hands off” technologie en dat tegen betaalbare prijzen. Deze technologie moet autorijden veiliger en prettiger maken en ervoor zorgen dat bestuurders hun tijd optimaal kunnen gebruiken.

Renault werkt al ruim vijftig jaar aan het verbeteren van verkeersveiligheid. Meer dan 90 % van de verkeersongevallen wordt door mensen veroorzaakt. Daarom is het systeem van Renault, dat de bediening van de auto dus geheel of gedeeltelijk overneemt, erop gericht de bestuurder te assisteren om het aantal verkeersongelukken terug te dringen. Dankzij de vooruitgang die Renault in de afgelopen jaren heeft geboekt, is het aantal ernstige en dodelijke ongevallen met Renault modellen in Frankrijk in vijftien jaar met 80 % afgenomen. Met autonoom rijden is de veiligheid nog verder te verbeteren.

Door de bestuurder minder leuke taken uit handen te nemen – zoals het rijden op snelwegen en in files - maakt het autonome systeem het rijden aangenamer en meer ontspannen. En dit alles met behoud van het rijplezier, geheel naar keuze van de bestuurder.

Vanaf 2020 kan de bestuurder zijn tijd in de auto beter benutten om te profiteren van connectiviteit aan boord. Zodra de wet- en regelgeving dat toestaan en de omstandigheden het toelaten, kan de bestuurder volledig veilig gebruikmaken van de onlinevoorzieningen in de auto.

Documenten

Renault steunt "Declaration of Amsterdam" ten gunste van de autonome auto

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault steunt "Declaration of Amsterdam" ten gunste van de autonome auto
Renault steunt "Declaration of Amsterdam" ten gunste van de autonome auto