Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault Sport Formula One Team kondigt zijn partnerschap aan met RCI Bank and Services

Le 03 Oktober 2017

Renault Sport Formula One Team verheugt zich erover om RCI Bank and Service te ontvangen als partner van het Formule 1-team. RCI Bank and Services verschijnt sinds de Grand Prix in Maleisië op het koetswerk van de R.S. 17.

 

Als dochtermaatschappij van de Renault-groep verzekert RCI Bank and Services de financiering en automobielservices voor de Renault-groep in de wereld en voor de Nissan-groep hoofdzakelijk in Europa, Zuid-Amerika en Zuid-Korea en in de vorm van joint ventures in Rusland en India. Het netto-actief van het bedrijf bedraagt eind juni 2017 41 miljard euro

 

Jérôme Stoll, President van Renault Sport Racing:

'De komst van RCI Bank and Services is uitstekend nieuws voor onze Formule 1-stal. Het buitengewone marketingplatform van de Formule 1 biedt de mogelijkheid om de Renault-groep een grotere bekendheid te geven en in alle dimensies te doen groeien, met name op het vlak van financiën en diensten. We delen met RCI Bank and Services dezelfde passie voor mobiliteit, prestaties en innovatie. Het gaat dus om een natuurlijk partnerschap, dat beide entiteiten ten goede komt. We zijn er trots op dat we RCI Bank and Services kunnen bijstaan bij zijn internationale ontwikkeling.  "

 

Gianluca de Ficchy, Algemeen Directeur van RCI Bank and Services:

"Het is de ambitie van RCI Bank and Services om het autogebruik van de klanten van de merken van de Alliantie te vereenvoudigen. Door ons te verbinden met Renault Sport Formula One Team zullen we deel uitmaken van een echt technologisch en menselijk avontuur. Dit partnerschap zal ons in staat stellen om onze bekendheid te vergroten en onze groei internationaal te versterken. Het zal eveneens een aanzienlijke bijdrage leveren aan onze ambitie om nieuwe mobiliteitsdiensten te ontwikkelen en een van de referentiespelers in de markt te worden.  "

 

Over RCI Banque S.A. :

RCI Banque S.A., dat door de Renault-groep werd opgericht en 100% in handen is van de groep, is een Franse bank die gespecialiseerd is in financiering en automobielservices voor klanten en netwerken van de Renault-groep (Renault, Renault Samsung Motors, Dacia) in de wereld en de Nissan-groep (Nissan, Infiniti, Datsun) hoofdzakelijk in Europa, Zuid-Amerika, Zuid-Korea en in de vorm van joint ventures in Rusland en India.

RCI Bank and Services is sinds februari 2016 de nieuwe commerciële identiteit van RCI Banque.

Met meer dan 3300 medewerkers verdeeld over 36 landen heeft RCI Bank and Services in 2016 meer dan 1,56 miljoen dossiers gefinancierd (nieuwe en tweedehands voertuigen) en meer dan 3,4 miljoen diensten verkocht.

De gemiddelde productieve activa bedragen eind december 2016 33,3 miljard euro aan financiering en het belastingresultaat bedraagt eind december 2016 912 miljoen euro.

Sinds 2012 heeft RCI Bank and Services in vier landen een activiteit ontwikkeld van het verzamelen van deposito’s. Eind december 2016 bedraagt het nettobedrag van de verzamelde deposito's 12,6 miljard euro, of 33% van de netto activa van het bedrijf.

Documenten

Renault Sport Formula One Team kondigt zijn partnerschap aan met RCI Bank and Services

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault Sport Formula One Team kondigt zijn partnerschap aan met RCI Bank and Services
Renault Sport Formula One Team kondigt zijn partnerschap aan met RCI Bank and Services