Pack press
Pack press

RENAULT SCÉNIC VISION MEER DAN EEN CONCEPT, EEN ACTIEPLAN VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

Le 19 Mei 2022

De auto-industrie is bezig met een meer dan complexe transformatie, want het zal een totale transformatie zijn! Met een nieuw paradigma, dat van een wereld die zich bewust is van haar kwetsbaarheid, zowel wat het klimaat als de natuurlijke hulpbronnen of maatschappelijke modellen betreft. De noodzaak tot verandering is een ruim gedeelde noodzaak geworden. Het paradigma moet erin slagen van dit collectieve bewustzijn een troef te maken voor een milieuvriendelijkere, veiligere en inclusievere toekomst. De uitdagingen van de klimaatverandering, het behoud van hulpbronnen en de evolutie van het gebruik rond mobiliteit veranderen de waardeketen van de auto-industrie ingrijpend. Via zijn bestaansreden en de lancering van het strategische plan Renaulution heeft Renault Group samen met zijn merken een ingrijpende transformatie doorgevoerd. Om van de volumerace over te gaan naar de creatie van economische, ecologische en maatschappelijke waarde, met als doelstelling om vanaf 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa en tegen 2050 wereldwijd. Om dat te bereiken, mikt het merk Renault bijvoorbeeld op een 100% elektrisch gamma tegen 2030 in Europa. Hoewel Renault Group meer dan 10 jaar geleden pionier was op het gebied van elektriciteit, zal hij veel verder gaan dan het beperken van de koolstofuitstoot tijdens het gebruik. Renault onthult vandaag zijn nieuwe concept car Renault Scénic Vision. Hij belichaamt de engagementen van het merk op het vlak van duurzame ontwikkeling en vertaalt zijn plan om koolstofneutraal te worden over de hele levenscyclus van de wagen.

UNIEK, UITZONDERLIJK, VEELZIJDIG: EEN BAANBREKENDE CONCEPT CAR

Renault schrijft een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis met een innovatieve en even baanbrekende als visionaire showcar. Qua uiterlijk blikt hij vooruit op de toekomstige 100% elektrische gezinswagen van Renault. Binnenin en op technologisch vlak nodigt hij uit om in een ander tijdsgewricht te reizen, naar een toekomst waarin technologieën en innovaties zullen leiden tot een duurzamere en milieu- en mensvriendelijkere wereld.

De concept car Scénic Vision stippelt een nieuw traject uit: dat van een duurzamere, veiligere en meer inclusieve mobiliteit. Als visionair en verkennend model concretiseert hij de meest geavanceerde technologische vooruitzichten op het vlak van koolstofvermindering en belichaamt hij de drie pijlers van de strategie voor duurzame ontwikkeling van Renault Group: milieu, veiligheid en inclusie.

  • Het ecodesign van Renault Scénic Vision en innovaties op het gebied van de circulaire economie, waarin meer dan 70% gerecycleerde materialen, waaronder meerdere gesloten lussen, zijn verwerkt en die voor 95% recycleerbaar zijn, dragen rechtstreeks bij tot het behoud van hulpbronnen.
  • Zijn hybride aandrijving, die zowel elektrisch als op waterstof is, wil de stilstandtijden als gevolg van het opladen beperken en tegelijk zijn koolstofvoetafdruk beperken, inclusief die van de batterij. De concept car heeft geen emissies bij productie en uitlaat, en verlaagt zijn koolstofvoetafdruk met 75% in vergelijking met een klassieke elektrische wagen.
  • De technologie aan boord verhoogt de veiligheid voor de bestuurder en de passagiers, waardoor het aantal ongevallen met maar liefst 70% daalt.
  • Deze concept car weerspiegelt ook de wil van de teams om een unieke, aan iedereen aangepaste wagen te creëren door toegankelijkheid centraal te stellen in zijn ontwerp.

 

“Al onze zakelijke verplichtingen zijn niet genoeg als we ze niet toepassen op onze voertuigen. Daarom heb ik de Renault-teams gevraagd om de eerste conceptauto te ontwerpen die onze nieuwe ESG-strategie en zijn drie pijlers volledig belichaamt: milieu, veiligheid en inclusie. We noemden de Scénic Vision. Scénic, zoals onze iconische "car for living", en Vision omdat hij voldoet aan de nieuwe verwachtingen van mensen.” Luca de Meo, CEO Renault Group en het merk Renault

Documenten

RENAULT SCÉNIC VISION, MEER DAN EEN CONCEPT, EEN ACTIEPLAN VOOR DUURZAME ONTWIKKELING (PDF)

RENAULT SCÉNIC VISION, MEER DAN EEN CONCEPT, EEN ACTIEPLAN VOOR DUURZAME ONTWIKKELING (WORD)

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

RENAULT SCÉNIC VISION, MEER DAN EEN CONCEPT, EEN ACTIEPLAN VOOR DUURZAME ONTWIKKELING (PDF)
RENAULT SCÉNIC VISION, MEER DAN EEN CONCEPT, EEN ACTIEPLAN VOOR DUURZAME ONTWIKKELING (WORD)
RENAULT SCÉNIC VISION, MEER DAN EEN CONCEPT, EEN ACTIEPLAN VOOR DUURZAME ONTWIKKELING (PDF)
RENAULT SCÉNIC VISION, MEER DAN EEN CONCEPT, EEN ACTIEPLAN VOOR DUURZAME ONTWIKKELING (WORD)