Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault rondt de kaap van 100 000 gehuurde batterijen voor zijn elektrische voertuigen

Le 21 Maart 2017

  • Renault heeft meer dan 100 000 batterijen verhuurd voor zijn gamma elektrische voertuigen
  • 93% van de gebruikers huurt de batterij voor zijn elektrisch voertuig en geniet zo van een levenslange garantie

Parijs, 21 maart 2017 – Renault heeft vandaag het 100 000ste contract ondertekend voor de huur van een batterij voor een elektrisch voertuig, via zijn financieringsmaatschappij RCI Bank & Services. Als pionier en marktleider in elektrische auto’s in Europa heeft Renault er vanaf de lancering van zijn eerste elektrische wagen voor gekozen om batterijen te verhuren.

In de landen waar de batterij ook te koop is, blijft huren de favoriete keuze van onze klanten.

Een geruststellend aanbod

Huren zorgt voor een maximale gemoedsrust. Met deze optie geeft Renault immers een levenslange garantie. In geval van een sterke daling van de energiecapaciteit of een gebrek wordt de batterij gratis vervangen of hersteld door Renault. En dit gedurende de hele levensduur van de wagen. Ook kopers van een tweedehandswagen zijn verzekerd van een goed werkende batterij, wat een belangrijke troef is bij het doorverkopen van een elektrische wagen.

Dankzij deze batterijhuur kunnen de eigenaars van een ZOE die met een batterij van 22 kWh is uitgerust, zeer binnenkort van een upgrade genieten en zodoende van een Z.E 40-batterij met een grotere autonomie (400 km volgens de NEDC-cyclus, ofwel 300 km werkelijk gebruik in en rond de stad) zonder dat ze van voertuig moeten wisselen.

Vereenvoudigde en betaalbare tarieven

Met de lancering van de nieuwe Z.E 40-batterij voert Renault ook vereenvoudigde tarieven in, zonder een minimumcontractduur. Twee opties zijn mogelijk. De eerste optie, “Z.E. Flex”, is gebaseerd op het principe “pay as you drive”, met een tarief in verhouding tot de werkelijk gereden kilometers. De tweede optie, “Z.E. Relax”, is voorbehouden aan particulieren en biedt een onbeperkt aantal kilometers. Zo kan elke klant gemakkelijk het werkingsbudget voor zijn ZOE beheren. Tot slot kan de gebruiker, met het oog op een optimale flexibiliteit en naargelang zijn behoeften, van forfait veranderen wanneer hij dat wenst.


In Frankrijk wordt steeds vaker gekozen voor een “all-in” huur – niet alleen van de batterij, maar ook van het voertuig. Meer dan 60% van de klanten met een ZOE kiest hiervoor. Zij genieten uiteraard van de voordelen van batterijhuur en kunnen zo het volledige budget voor hun voertuig beheren. De Nieuwe ZOE is nu verkrijgbaar vanaf 179 euro/maand*, een betaalbaar tarief… gemoedsrust inbegrepen!

* de bonus van 6 000 euro en de overstappremie van 4 000 euro meegeteld (mits de overname van een particulier dieselvoertuig dat vóór 01/01/2006 in het verkeer werd gesteld) in Frankrijk.

Documenten

Renault rondt de kaap van 100 000 gehuurde batterijen voor zijn elektrische voertuigen

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault rondt de kaap van 100 000 gehuurde batterijen voor zijn elektrische voertuigen
Renault rondt de kaap van 100 000 gehuurde batterijen voor zijn elektrische voertuigen