Communiqué de presse
Communiqué de presse

RENAULT PALMT CIRCUIT VAN LE MANS CLASSIC 2022 IN  

  • Drie replica’s van Renault 4CV in competitieversie uit 1950 en 1951 zullen worden ingezet in de race.
  • In de clubruimte van Renault vindt een tentoonstelling rond twee iconen van het merk plaats, met negen Renaults 5 en negen Renaults 4CV.
  • Meer dan honderd wagens van privéverzamelaars zullen eveneens aanwezig zijn in de clubruimte van Renault.

De tiende editie van Le Mans Classic vindt plaats van 30 juni tot 3 juli 2022 en Renault zal naar goede gewoonte aanwezig zijn.

Dit jaar gaat het merk met de ruit het circuit op met drie Renaults 4CV – in 1949 de eerste auto met de motor achterin die deelnam aan de 24 Uren van Le Mans. Ook neemt Renault de gelegenheid te baat om liefhebbers van oldtimerraces te herinneren aan het succes dat dit populaire model in 1950 behaalde.

De drie 4CV's worden bestuurd door uitzonderlijke teams. Het duo bestaande uit Alain Serpaggi, winnaar van de 24 Uren van Le Mans in 1969, en Géraldine Gaudy, journaliste van L’Argus, bestuurt een replica van de iconische Renault 4CV uit 1950. Julien Saulnier, titelwinnaar van de Trophée Alpine, met Patrick Henri, WRC-piloot (World Rally Championship) en het duo bestaande uit de Belgische piloot Christian Chambord en zijn copiloot Jean-Pierre Prévot, besturen twee replica’s van de 4CV uit 1951.

 

Le 27 Juni 2022

CLUBRUIMTE

Naast het historische circuit installeert Renault een tentoonstelling ter ere van twee iconen van het merk uit Boulogne-Billancourt: de Renault 4CV en Renault 5. Die laatste viert in 2022 trouwens zijn vijftigste verjaardag.

Renault Classic bereidde voor alle oldtimerliefhebbers een tentoonstelling voor met negen exemplaren van de Renault 5 en negen versies van de 4CV. Aanvullend zullen meer dan honderd wagens van privéverzamelaars het feest in de clubruimte van Renault bijwonen.

RENAULT & ARTCURIAL MOTORCARS

Deze editie van Le Mans Classic luidt het begin van de samenwerking tussen Renault en Artcurial in. Op 2 juli worden acht uitzonderlijke loten te koop aangeboden, die verzamelaars de kans bieden om zich een deel van de Renault-legende toe te eigenen en zo de tot dan toe bewaarde autoschatten in de reserves van het merk een tweede adem te geven.

De eerste ster in de sectie ‘The Renault Icons’ wordt de Renault Formule 1 RE40-03 van Alain Prost uit 1983.

LE MANS CLASSIC

Le Mans Classic werd in 2002 in het leven geroepen door Peter Auto in samenwerking met de Automobile Club de l’Ouest en biedt een fantastische retrospectieve van de mythische 24 Uren van Le Mans. Het evenement, dat van bij de eerste editie op heel wat bijval kon rekenen, groeide gestaag uit en ontving in 2018 maar liefst 195.000 toeschouwers.

Het is de grootste verzameling oldtimers met 800 racewagens op het circuit en 8.500 verzamelwagens in de speciaal ingerichte algemene ruimte.

Renault nam sinds de beginjaren deel aan 8 edities van Le Mans Classic.  De editie van 2022 is dus de negende.  

Documenten

PB Renault Mans Classic (1)

Voir le document Voir la médiathèque

Documenten

PB Renault Mans Classic (1)
PB Renault Mans Classic (1)