Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault pakt uit met een nieuwe LPG-motor voor Nieuwe Clio en Nieuwe Captur

  • RENAULT pakt uit met een nieuwe bi-fuel-motor (benzine en LPG): de TCe 100 LPG, voor Nieuwe Clio en Nieuwe Captur.

  • De motor combineert sterkere prestaties met een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

  • Het bi-fuel-gamma met benzine en LPG is een beproefde, gebruiksvriendelijke, betaalbare en zuinige oplossing. Het biedt met name tal van fiscale voordelen.

  • In België is Nieuwe Clio LPG verkrijgbaar vanaf 18.500 euro incl. btw.  Nieuwe Captur LPG vanaf 21.175 euro  incl. btw.  Waarborg : 2 jaar, ongelimiteerd aantal km's.

 

Le 30 Maart 2020

Nieuwe Clio en Nieuwe Captur zijn nu beschikbaar met een nieuwe TCe 100 LPG-motor die uitgerust is met drie cilinders en een turbo.
De motor krijgt sterkere prestaties met een alertere acceleratie en een maximumkoppel van 170 Nm vanaf 2.000 t/min, wat hem veelzijdig maakt, en combineert dat alles met een lager brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot.
Deze motor stoot ongeveer 8% minder CO2 uit dan een vergelijkbare benzinemotor.

Betaalbare en kostenbesparende technologie

Renault biedt een LPG-versie voor Nieuwe Clio en Nieuwe Captur aan tegen een zeer scherpe prijs, zonder in te boeten aan betrouwbaarheid.
LPG is veel goedkoper (tot meer dan de helft van de prijs van een liter benzine of diesel).
Een motor op LPG heeft gemiddeld dan wel een hoger brandstofverbruik, maar globaal gezien ligt de brandstofprijs per kilometer tot 30% lager dan bij een benzinemotor en tot 8% lager dan bij een dieselmotor.

Mobiliteit zonder beperking

De wagen kan zowel op benzine als op LPG rijden. Hij is uitgerust met twee afzonderlijke tanks, één voor benzine en één voor LPG. Met de tanks allebei vol heeft de wagen in totaal een rijbereik van meer dan 1.000 km.
Met dit systeem is de actieradius onbeperkt: benzine kan in alle tankstations getankt worden en LPG is in Europa verkrijgbaar in gemiddeld 1 op de 4 tankstations.
Daarnaast zijn wagens met LPG toegelaten in ondergrondse parkeergarages dankzij hun veiligheidssystemen (veiligheidsklep, terugslagklep en vulbegrenzer op 80%).

Beproefde en veilige technologie, met jarenlange ervaring

De inbouw van de LPG-installatie in de wagens gebeurt rechtstreeks in de fabriek. Voordelen voor de klant zijn een eenvoudige bestelprocedure zonder bijkomende wachttijd en één enkele gesprekspartner voor de garantie en het onderhoud van het voertuig in het Renault-net, die specifiek opgeleid wordt voor de technologie. Van bij zijn ontwerp is de benzinemotor geschikt voor werking op LPG. De bijkomende LPG-tank van zeer sterk staal wordt ingebouwd op de plaats waar het reservewiel zit. Aan de benzinetank verandert niets. Een terugslagklep, een vulbegrenzer op 80%, een debietbegrenzer, een elektromagnetische klep en een veiligheidsklep garanderen de veiligheid.

In de Europese Unie rijden bijna 15 miljoen voertuigen op LPG. Wereldwijd zijn er dat 26 miljoen. Renault biedt al modellen op LPG aan sinds 2010. 

Eenvoudig te gebruiken technologie

Het systeem is eenvoudig te bedienen door de bestuurder. Omschakelen van benzine naar LPG, en omgekeerd, gebeurt op twee manieren: manueel, op gelijk welk ogenblik, met de schakelaar in het interieur (de geselecteerde modus blijft ingeschakeld wanneer de motor weer gestart wordt), of automatisch wanneer de LPG-tank leeg is. Een specifieke meter geeft aan hoeveel LPG er nog in de tank zit.
Het vullen van de LPG-tank (32 l bij Nieuwe Clio en 40 l bij Nieuwe Captur) gaat bovendien vlot en snel (amper 2 min.).
Nog een voordeel van de inbouw in de fabriek: het koffervolume blijft identiek (de LPG-tank wordt ingebouwd in de ruimte van het reservewiel).

Prijzen België

U kunt bestellen vanaf 1 april 2020.

CLIO

BELG incl. btw

ZEN

€ 18.500

INTENS

€ 20.000

CORPORATE EDITION

€ 18.700

 

 

CAPTUR

BELG incl. btw

ZEN

€ 21.175,00

INTENS

€ 23.375,00

CORPORATE EDITION

€ 21.625,00

 

 

Verbruiks- en uitstootcijfers WLTP

Nieuwe Clio LPG

Nieuwe Captur LPG

CO2 (g/km)

122 / 110

122 - 146

Gemengde cyclus (l/100 km, benzine/LPG)

5,4 / 7,7

6,0 – 8,2

Raphaèle Jarry, Directrice Productmarketing Renault Frankrijk:

Met de uitdagingen van de energietransitie biedt Renault een eenvoudig en voordelig LPG-gamma aan, dat het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verlaagt. Deze oplossing is complementair met het brede gamma elektrische, hybride- en plug-inhybridewagens. Dit initiatief draagt bij aan het engagement van Groupe Renault om zijn koolstofvoetafdruk in 2022 wereldwijd te verminderen met 25% ten opzichte van 2010.

Focus op LPG (Liquid Petroleum Gaz):

LPG is een mengsel van propaan en butaan (en valt onder de Europese norm EN589). Bij de verbranding ervan komen minder koolstofmonoxide, koolwaterstoffen en stikstofoxides vrij dan bij een benzinemotor. LPG heeft bovendien het grote voordeel dat er ongeveer 10% minder CO2 wordt uitgestoten dan met een vergelijkbare benzinemotor.

LPG: hoe werkt het?

In Europa, en voor het overgrote deel in de hele wereld, is het LPG-injectiesysteem een systeem dat toegevoegd wordt aan een bestaande benzinemotor. Het vereist een specifieke tank, die bestand moet zijn tegen de druk waarmee LPG in vloeibare vorm wordt opgeslagen, en een lichte aanpassing van het voedingscircuit van de motor.

Documenten

Renault pakt uit met een nieuwe LPG-motor voor Nieuwe Clio en Nieuwe

Voir le document Voir la médiathèque

Documenten

Renault pakt uit met een nieuwe LPG-motor voor Nieuwe Clio en Nieuwe
Renault pakt uit met een nieuwe LPG-motor voor Nieuwe Clio en Nieuwe