Communiqué de presse
Communiqué de presse

RENAULT OPENT BESTELLINGEN VOOR ZIJN NIEUWE TRAFIC

  • Op 15 september opent Renault de bestellingen voor zijn Nieuwe Trafic. Het model wordt begin 2022 in België en Luxemburg gecommercialiseerd.
  • Nieuwe Renault Trafic onderscheidt zich door een nieuwe, robuustere en dynamischere neus met standaard ‘full led’-koplampen.
  • De volledig hertekende cabine combineert een comfortabele en ergonomische bestuurdersplaats met een echt geconnecteerd mobiel kantoor. Ze omvat een nieuw dashboard, moderne, functionele en uitgekiende uitrusting en een opbergvolume van 88 liter, dat tot de beste op de markt behoort.
  • Nieuwe Trafic neemt geen compromissen op het gebied van veiligheid, met tien nieuwe rijhulpsystemen en een nieuwe frontale airbag die beide passagiers beschermt.
  • Het gamma Blue dCi-motoren werd vernieuwd en uitgebreid. Alle motoren zijn gehomologeerd volgens de Euro 6d-Full-normen en worden gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of EDC-transmissie.
  • Samen met Nieuwe Trafic wordt ook de nieuwe kleur Cumulus Blauw gelanceerd.

Le 15 September 2021

Met Nieuwe Trafic, die vanaf 15 september kan worden besteld, versterkt Renault de troeven van zijn compacte bestelwagen, die perfect is afgestemd op de behoeften en verwachtingen van ambachtslui/handelaars en bedrijfsvloten. Sinds zijn lancering in 1980 is Renault Trafic uitgegroeid tot een ware bestseller, die 2,2 miljoen klanten in 50 landen wist te verleiden.

Behalve zijn nieuwe neus beschikt Nieuwe Trafic ook over een grondig herwerkt, functioneler en praktischer interieur, dat qua comfortpeil en waarneembare kwaliteit niet moet onderdoen voor dat van een personenwagen. Het bredere gamma nieuwe Euro 6d-Full-motoren levert bovendien meer vermogen en koppel. En om de veiligheid en het rijgemak te verhogen, werden nieuwe rijhulpsystemen (ADAS) gemonteerd.

ROBUUSTHEID EN DYNAMIEK

Nieuwe Trafic krijgt een gloednieuwe neus, die zijn reputatie van elegante en dynamische bestelwagen nog versterkt. De horizontale motorkap en het verticale radiatorrooster geven hem een robuuste en expressieve stijl, die wordt benadrukt door full led-koplampen en een hertekende bumper. Uit de acht beschikbare kleuren koos Renault Cumulus Blauw als lanceringskleur. Ook een nieuwe radioantenne, nieuwe 17”-velgen en elegantere wieldoppen maken hun opwachting.

EEN VOLLEDIG HERTEKEND INTERIEUR

Het nieuwe dashboard, geaccentueerd door een horizontale strook die tot in de deurpanelen loopt, versterkt de ruimte-indruk in het interieur. Het design weerspiegelt ook het dashboard, de deurpanelen en de versnellingspookknop en voegt verchroomde inzetstukken toe. Dat alles komt de waarneembare kwaliteit ten goede.

COMFORT EN INTELLIGENTIE AAN BOORD TEN DIENSTE VAN DE KLANT

Nieuwe Trafic biedt nieuwe elektrisch inklapbare buitenspiegels, een comfortabele zetelbekleding en nieuwe deurpanelen met bredere armsteunen. Door de rugleuning van de centrale zetel neer te klappen, verandert de cabine in een mobiel kantoor, dat plaats biedt aan een laptop en werkdocumenten op een verstelbare houder in A4-formaat. Dankzij de neerklapbare rugleuning van de middelste zetel kunt u tevens comfortabel lunchen aan boord, beschut tegen weer en wind. Ook qua opbergvakken heeft de cabine tal van handige voorzieningen in petto, zoals de nieuwe EASY LIFE-lade, goed voor een totaal van 88 liter opbergruimte, waarvan 54 liter onder de passagiersbank vooraan, een topniveau in dit segment.

MEER TECHNOLOGIE AAN BOORD

Het multimediasysteem Renault EASY LINK met geïntegreerd navigatiesysteem maakt zijn opwachting aan boord. Het systeem is compatibel met Android Auto™ en Apple CarPlay™ en wordt weergegeven op een 8”-aanraakscherm. Het wordt aangevuld met een inductielader voor smartphones om de hele dag verbonden te blijven. Het dashboard omvat een kleurenscherm van 4,2” en er zijn drie USB-aansluitingen in het voertuig.

TIEN NIEUWE RIJHULPSYSTEMEN

Voor een nog beter rijgedrag wordt Nieuwe Trafic uitgebreid met een brede waaier aan rijhulpsystemen, die het verkeer serener maken en parkeermanoeuvres vergemakkelijken. Tot de tien beschikbare rijhulpsystemen behoren een adaptieve snelheidsregelaar, een snelheidsregelaar/-begrenzer met remfunctie, automatische grootlichten, een rijstrookwaarschuwing, een dodehoekwaarschuwing, een actief remhulpsysteem, een verkeersbordenherkenning met waarschuwing voor overdreven snelheid, een waarschuwing bij instabiel traject, een parkeerhulpsystemen vooraan, achteraan en opzij en een achteruitrijcamera.

PERFORMANTE EN EFFICIËNTE MOTOREN

Nieuwe Trafic breidt zijn motorgamma uit om in te spelen op alle behoeften, met vier Blue dCi-motoren van 110 tot 170 pk. De 2.0 motor ziet zijn vermogen naargelang de versie met 5 tot 10 pk stijgen en ook het koppel gaat omhoog. Alle motoren voldoen aan de Euro 6d-full norm, zijn uitgerust met Stop & Start en zijn standaard gekoppeld aan een manuele versnellingsbak. De versies Blue dCi 150 en 170 zijn ook verkrijgbaar met een EDC-automaat met dubbele koppeling.

EEN PRAKTISCHE, UITGEKIENDE EN VEILIGE LAADRUIMTE

In de (verlengde) L2-versie biedt Nieuwe Trafic met het luik in de scheidingswand de beste nuttige laadlengte in zijn segment: 4,15 meter. Dankzij de “zoning”-modus van de contactsleutel of de handenvrije contactkaart kan de bestuurder ervoor kiezen om de cabine en/of de laadruimte te vergrendelen/ontgrendelen. Om de levering van of het zoeken naar gereedschap te vergemakkelijken, levert de optionele versterkte led-interieurverlichting 500 lumen, vijf keer meer dan een standaard halogeenlamp.

NAAR WENS MODULEERBAAR EN PERSONALISEERBAAR

Met 275 beschikbare versies laat Nieuwe Trafic zich naar wens moduleren en personaliseren, dankzij een brede waaier aan opties en accessoires, alsook tal van op- en ombouwmogelijkheden op maat.

Als bestelwagen is Nieuwe Trafic verkrijgbaar in twee lengtes en twee hoogtes. Hij biedt een nuttig laadvermogen van 5,8 tot 8,9 m3, verscheidene versies met lange cabine en diverse varianten qua beglazing, tussenschotten, deuren, enz.

In de versie met laadvloer en cabine kan hij worden aangepast met een boxbody, een koelsysteem, een foodtruck-inrichting of kiepmechanisme.

IN FRANKRIJK GEBOUWD VOOR DE HELE WERELD

Sinds 2014 is de Renault-fabriek van Sandouville (Normandië) exclusief verantwoordelijk voor de productie van de derde Trafic-generatie voor commercialiseringsmarkten wereldwijd. In 2021 viert de fabriek haar 57e verjaardag met meer dan 8 miljoen geproduceerde voertuigen, waaronder meer dan 800.000 Trafics.

Nieuwe Trafic wordt begin 2022 in België en Luxemburg gecommercialiseerd.

Documenten

RENAULT OPENT BESTELLINGEN VOOR ZIJN NIEUWE TRAFIC

Nieuwe Renault Trafic : prijzen en uitrusting

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

RENAULT OPENT BESTELLINGEN VOOR ZIJN NIEUWE TRAFIC
Nieuwe Renault Trafic : prijzen en uitrusting
RENAULT OPENT BESTELLINGEN VOOR ZIJN NIEUWE TRAFIC
Nieuwe Renault Trafic : prijzen en uitrusting