Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault op het Autosalon van Parijs: 120 jaar duurzame en betaalbare mobiliteit

  • Als wereldpremière onthult Renault EZ-ULTIMO, zijn concept voor een hoogwaardig en gedeeld robotvoertuig, en zijn visie op geïntegreerde infotainmentinhoud met de Augmented Editorial Experience (AEX)

  • Exclusieve voorstelling van Nieuwe Kadjar, die aantrekkelijker en comfortabeler is dan ooit 

    • ZOE Iconic, nieuwe beperkte reeks (BOSE EDITION #2 voor België en Luxemburg)

    • Moov’In Paris en de nieuwe mobiliteitsdiensten

  • ZOE Iconic, nieuwe beperkte reeks (BOSE EDITION #2 voor België en Luxemburg)

  • Moov’In Paris en de nieuwe mobiliteitsdiensten

Le 02 Oktober 2018

2 oktober 2018 – Renault presenteert op het autosalon van Parijs een complete visie op de duurzame en gedeelde mobiliteit van morgen, met drie studies van robotvoertuigen:
- EZ-ULTIMO , het robotvoertuig voor een hoogwaardige mobiliteitservaring
- EZ-PRO , het robotvoertuig voor professionals in de sector van de leveringen over de laatste kilometer
- EZ-GO , het robotvoertuig voor gedeelde mobiliteit in het dagelijkse leven.

Deze concept-cars openen de weg naar een nieuw tijdperk van geïntegreerde ervaringen om de tijd onderweg te benutten . AEX of Augmented Editorial Experience (+ videolink) , dat op de stand van Groupe Renault wordt voorgesteld, biedt in dat opzicht een realistische totaalervaring met inhoud, een multimedia-interface en mobiliteit.

Nieuwe Kadjar te ontdekken op het salon

Nieuwe Renault Kadjar, die op de Renault-stand wordt onthuld, wint aan dynamisme en comfort. Met zijn aantrekkelijkere en modernere lijn behoudt hij de traditionele SUV-kenmerken terwijl hij tegelijk nog hoogwaardiger oogt. Comfort, kwaliteit en ergonomie stonden bovenaan het prioriteitenlijstje voor Nieuwe Kadjar. Zijn interieur werd herwerkt om nog behaaglijker te zijn in het dagelijkse leven.

En hij krijgt nieuwe, performantere en zuinigere benzine- en dieselmotoren die het rijplezier ten goede komen.
Aan benzinezijde wordt de 1.3 TCe met roetfilter verkrijgbaar in twee vermogensniveaus (140 en 160 pk). Deze motor van de nieuwste generatie werd gezamenlijk ontwikkeld door de Alliantie en zijn partner Daimler en voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden van beide partners. Hij biedt bovendien een groter aantal vermogensniveaus, een hoger koppel (met name bij lage toerentallen) en lagere verbruiks- en CO 2 -cijfers dan de vorige TCe-motor.
Aan dieselzijde wordt er op het salon een nieuwe generatie ‘ Blue dCi ’-motoren voorgesteld, die over de jongste emissiezuiveringssystemen beschikt. Nieuwe Kadjar zal worden aangeboden met de 1.5 Blue dCi 115 pk en de 1.7 Blue dCi 150 pk.

ZOE Iconic, nieuwe beperkte reeks (BOSE EDITION #2 voor België en Luxemburg)

Met meer dan 110.000 exemplaren is ZOE is de meest verkochte elektrische wagen in Europa. Sinds hij eind 2012 op de markt kwam is hij uitgegroeid tot een icoon op de markt van de elektrische wagens. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de nieuwe beperkte reeks de naam ‘Iconic’ krijgt. Deze versie, die wordt voorgesteld op het autosalon van Parijs, onderscheidt zich door een exclusieve bekleding in grijstinten, gecombineerd met de nieuwe koetswerkkleur Highland Grijs en de nieuwe 17” lichtmetalen velgen (optie in België en Luxemburg). Als accessoire kan ZOE voortaan worden uitgerust met een handige koffervloer die vlak kan aansluiten op de kofferdrempel. Zo krijgt men een dubbele bodem waar onder meer de laadkabels in kunnen worden opgeborgen. Tot slot biedt ZOE Iconic een reëel rijbereik van 300 kilometer en kan hij worden uitgerust met de motoren R110 en Q90.

Om bestuurders met een elektrische wagen bij te staan in het dagelijkse leven, ontwikkelde Renault een onuitgegeven service om lange ritten te plannen: deze service berekent de totale trajecttijd (route + opladen) en leidt de bestuurder naar de meest geschikte laadpaal. Deze app wordt voorgesteld als marktpremière en is toegankelijk via een smartphone. Alle geconnecteerde diensten die nuttig zijn voor bestuurders van elektrische wagens worden vanaf nu verenigd in een unieke app, MY Renault.

Moov’In Paris en de nieuwe mobiliteitsdiensten

Met het oog op de snel evoluerende gedragingen van klanten biedt Groupe Renault nieuwe mobiliteitsdiensten in de vorm van autodeelservices, vervoer op aanvraag, kortetermijnverhuur en tegen 2022 ook mobiliteitsdiensten met autonome robotvoertuigen.

Als Europees marktleider op het gebied van elektrische deelwagens (5.000 ZOE’s in acht grote steden en diverse sterke partnerschappen), heeft Groupe Renault besloten om in Frankrijk progressief een elektrisch mobiliteitsgamma aan te bieden voor inwoners en bezoekers van Parijs en Île de France. Dat gamma zal worden ontplooid via Marcel (privéwagens met chauffeur), Moov’In Paris by Renault (autoverhuur volgens het ‘free-floating’-principe) en Renault Mobility (kortetermijnverhuur). Tegen eind 2019 zal er een vloot van 2.000 elektrische voertuigen ter beschikking worden gesteld via verscheidene kanalen in Frankrijk.

RENAULT-PROGRAMMA VOOR HET AUTOSALON VAN PARIJS

Porte de Versailles / Parijs

Hal 1: Renault-stand . Hier ontdekt u de jongste actualiteit van het merk: Nieuwe Kadjar, ZOE Iconic en de concepten EZ-ULTIMO, EZ-PRO, EZ-GO. Test AEX, een onuitgegeven totale multimedia-ervaring, of maak een reis door de tijd met de ‘Time Machine’.

Hal 2: Stand van Renault Mobilité . Hier kunt u kennismaken met de nieuwe mobiliteitsdiensten.

Hal 5/1: ‘Routes Mythiques’ : bezoek deze tentoonstelling die de meest emblematische modellen van Renault tentoonstelt (vanaf 4 oktober).

Place de la Concorde / Parijs : Probeer ZOE in het testcentrum van het autosalon (vanaf 4 oktober).

Documenten

Renault op het Autosalon van Parijs: 120 jaar duurzame en betaalbare mobiliteit

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault op het Autosalon van Parijs: 120 jaar duurzame en betaalbare mobiliteit
Renault op het Autosalon van Parijs: 120 jaar duurzame en betaalbare mobiliteit