Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault onthult Nieuwe Scenic

Le 23 Februari 2016

Nadat Renault in 1996 het concept van de compacte monovolume lanceerde in Europa en bijna vijf miljoen exemplaren verkocht van de drie daarop volgende SCÉNIC-generaties, gaat Renault Nieuwe SCENIC lanceren en onthult de wagen enkele dagen voor het Salon van Genève.

Nieuwe SCÉNIC vindt de monovolume opnieuw uit en breekt resoluut met de stijlconventies.

Op 1 maart 2016 zullen  Carlos Ghosn, President –Directeur Generaal van de Groep Renault en Laurens van den Acker, Designdirecteur, Nieuwe SCENIC onthullen.

EEN DYNAMISCHER MONOVOLUME CONCEPT

Voor deze vierde generatie wilde Renault het concept van de compacte monovolume een nieuwe interpretatie geven. Nieuwe SCÉNIC doet voor het eerst een beroep op een driedelige voorruit, die net als bij Nieuwe Espace een panoramisch uitzicht verzekert en het zicht opzij verbetert.

Andere stijlelementen dragen ook bij tot de dynamische proporties van Nieuwe SCÉNIC: in vergelijking met Scénic 3 werd de bodemvrijheid verhoogd, de achteroverhang ingekort en werden de achterwielen naar de vier hoeken van de auto geduwd om de sporen zowel vooraan als achteraan te verbreden.

Het dynamisme wordt ook benadrukt door de stilistische ingrepen in de silhouet:

Nieuwe SCÉNIC beschikt ook over een opvallende lichtsignatuur met C-vormige koplampen die in de hogere versies een beroep doen op de LED Pure Vision-technologie.

Afspraak op 1 maart om 12 u op de Renault stand op het Salon van Genève voor de onthulling van Nieuwe SCENIC door Carlos Ghosn, President –Directeur Generaal van de Groep Renault en Laurens van den Acker, Designdirecteur.

Documenten

Renault onthult Nieuwe Scenic

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault onthult Nieuwe Scenic
Renault onthult Nieuwe Scenic