Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault onthult Nieuwe MÉGANE R.S. op het Internationale Autosalon van Frankfurt 2017

Le 12 September 2017

  • Renault breidt het Mégane-gamma uit en vernieuwt zijn iconische sportwagen
  • 4CONTROL, nieuwe motor, keuze uit verschillende versnellingsbakken en chassis
  • Uitzonderlijke wendbaarheid, nog grotere efficiëntie en nog meer rijplezier, op de gewone weg en op het circuit
  • Nieuwe koetswerkkleur, grotere spoorbreedte, bredere bumper en vleugels, R.S. Vision
  • Vormgeving in dienst van sterke prestaties, en technologie uit de autosport

Renault onthulde vandaag Nieuwe Renault MÉGANE R.S. De inmiddels derde generatie van zijn iconische model wordt nog krachtiger dankzij een nieuwe direct geïnjecteerde turbomotor. De 4-cilindermotor met een inhoud van 1,8 liter (1798 cm 3 ) ontwikkelt 280 pk (205 kW) bij 6000 t/min en levert een koppel van 390 Nm, een van de beste waarden in de klasse. Nieuwe MÉGANE R.S. is uitgerust met 4CONTROL en heeft dus 4 sturende wielen, een wereldprimeur in dit segment. Het geeft hem zowel met het Sport- als het Cup-chassis een uitzonderlijke wendbaarheid in scherpe bochten en maakt hem indrukwekkend stabiel in tegen hoge snelheid genomen bochten.

"De belangrijkste reden om een MÉGANE R.S. te kopen, zijn de prestaties. Nieuwe MÉGANE R.S. haalt het maximum uit technologie en vormgeving om een uitzonderlijke rijervaring te creëren. Met Nieuwe MÉGANE R.S. en zijn chassis met 4CONTROL willen we in het C-segment dé referentie blijven op de markt van de compacte sportwagens," benadrukt Patrice Ratti, Directeur Général van Renault Sport Cars.

Alle knowhow en passie van Renault uit de autosport

Nieuwe MÉGANE R.S. onderscheidt zich door zijn vier hydraulische inveeraanslagen die uit de rallysport komen. Ze maken Nieuwe MÉGANE R.S. met het Cup-chassis optimaal efficiënt op elke ondergrond. Met het Sport-chassis biedt hij een nooit eerder in het segment gezien comfortniveau.

De volledig hertekende voortrein met onafhankelijk scharnierpunt (T.A.P.I. of Train Avant à Pivot Indépendant) geeft hem nog extra precisie. Het nieuwe Torsen-sperdifferentieel voor het Cup-chassis levert nog meer tractie en nog hogere bochtsnelheden op. Voor het eerst biedt Nieuwe MÉGANE R.S. de keuze uit twee versnellingsbakken: een handgeschakelde zesversnellingsbak en een EDC-zesbak met dubbele koppeling en schakelpeddels aan het stuur.

Voor de echte rijfans is er ook weer het telemetriesysteem R.S. Monitor, dat naast een nieuwe ergonomie ook een "expert"-versie krijgt. Met die laatste kan een camera aangesloten worden en kunnen delen van rijsessies opgenomen worden. Die kan men dan achteraf analyseren en rechtstreeks delen op de sociale netwerken.

Vormgeving in dienst van sterke prestaties

Om nog beter aan de weg te kleven, krijgt Nieuwe MÉGANE R.S. grotere spoorbreedtes. Nieuwe MÉGANE R.S. is daardoor breder, wat hem samen met nieuwe velgen van 18 en 19" bijzonder sterke dynamische kwaliteiten bezorgt. Een brede luchtinlaat voedt de warmtewisselaars en zorgt voor een doeltreffende koeling van de motor. De hertekende achterspoiler creëert extra downforce.

Met de diffuser achteraan, de F1-spoilerlip en het radiatorrooster met door Renault Sport geherinterpreteerde 3D-honingraatstructuur neemt Nieuwe MÉGANE R.S. ook een aantal elementen over uit de racerij. In profiel accentueren de grotere spoorbreedte en de bredere vleugels de voor het Mégane-gamma typische gesculpteerde en sensuele flanken. Het R.S. Vision-verlichtingssysteem met exclusieve door Renault Sport gepatenteerde technologie hint naar de autosport en biedt een krachtige, in het segment ongeëvenaarde verlichting.

Nieuwe MÉGANE R.S. krijgt als eerste seriewagen ook het nieuwe Renault Sport-logo dat zowel door Renault Sport Racing als Renault Sport Cars wordt gebruikt. De nieuwe koetswerkkleur Tonicoranje geeft het koetswerkdesign nog extra dynamiek. Ook het interieur kreeg alle nodige aandacht met onder meer sportzetels vooraan voorzien van geïntegreerde hoofdsteunen, rode stiknaden, carbongrijs als interieursfeer, een zetelbekleding in stof of Alcantara®, en R.S.-logo's.

Een sportieve Mégane

Net als andere modellen uit het Mégane-gamma krijgt Nieuwe MÉGANE R.S. het MULTI-SENSE-systeem, dat vijf rijmodi biedt om de rijervaring te personaliseren: Comfort, Normaal, Sport, Race en Perso. Nieuwe MÉGANE R.S. wordt ook uitgerust met diverse rijhulpsystemen (ADAS) die via de R-LINK 2-tablet kunnen worden in- en uitgeschakeld.

Renault Sport komt eind 2018 ook met een Trophy-versie en een motor van 300 pk.

Nieuwe MÉGANE R.S. zal besteld kunnen worden vanaf januari 2018.

Documenten

Renault onthult Nieuwe MÉGANE R.S. op het Internationale Autosalon van Frankfurt 2017

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault onthult Nieuwe MÉGANE R.S. op het Internationale Autosalon van Frankfurt 2017
Renault onthult Nieuwe MÉGANE R.S. op het Internationale Autosalon van Frankfurt 2017