Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault onthult Nieuwe Clio – bestseller in het nieuw

Le 13 Juni 2016

26 jaar na de lancering van Clio, waarvan wereldwijd ruim 13 miljoen exemplaren werden verkocht, steekt Renault zijn bestseller in het nieuw en toont Nieuwe CLIO.

Nieuwe CLIO wordt nog verleidelijker dankzij zijn lichtsignatuur en Pure Vision full-ledkoplampen, en nieuwe designelementen en afwerkingen.

Nieuwe CLIO heeft nu een van de ruimste aandrijflijngamma's op de markt.

 

Design: Nieuwe CLIO houdt al zijn beloften

Clio IV was in 2012 het eerste model dat de nieuwe huisstijl van Renault kreeg aangemeten. Nieuwe CLIO krijgt nu ook de karakteristieke full-ledlichtsignatuur, met afhankelijk van de versie dagrijlichten in C-vorm, en bevestigt daarmee zijn positie als Renault-designicoon.

Vooraan krijgt het radiatorrooster rond het logo een nieuw design en wordt het onderste rooster visueel verbreed, wat het geheel een modern accent geeft. Achteraan is er een nieuwe bumperschort om de achterkant van de wagen extra robuustheid te bezorgen. Vier nieuwe koetswerkkleuren, intens rood, titaniumgrijs, iron-blauw en paarlemoerwit, frissen het bestaande palet op, net als nieuwe velgen en sierwieldoppen, en een vernieuwd personaliseringsgamma.

Nieuwe CLIO profiteert van materialen uit de wagens uit het topgamma van Renault. Het volledige assortiment bekledingen is nieuw en er werd bijzondere aandacht besteed aan de visuele en aanraakkwaliteit van de textuur van de kunststoffen. Het chroom is verfijnder en matter, en de gebruikte kleuren zijn soberder. Nieuwe CLIO krijgt kortom extra maturiteit en homogeniteit door een nog aantrekkelijker koetswerkdesign en een kwaliteitsvolle uitstraling van het interieurdesign.

 

Rijplezier, connectiviteit en wendbaarheid: inspelen op alle behoeften

De 1.5 Energy dCi 110-diesel, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, wordt toegevoegd aan het motorengamma van Nieuwe CLIO, voor extra vermogen gecombineerd met een beperkt brandstofverbruik. Ook de Energy TCe 120-benzinemotor die vanaf nu verkrijgbaar is, wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Met 9 mogelijke combinaties van versnellingsbak en motor beschikt Nieuwe CLIO daarmee over een van de ruimste aandrijflijngamma's op de markt.

Eveneens gedreven om te voldoen aan de behoeften van al zijn klanten, zijn voor Nieuwe CLIO drie geconnecteerde multimediasystemen beschikbaar: Media Nav Evolution, Renault R-LINK Evolution, en nu ook het ingenieuze R&Go, dat beschikbaar is vanaf de basismodellen. Renault biedt voor het eerst in een van zijn modellen uit het B-segment als optie nu ook het hoogwaardige Bose® Sound System aan voor een geluidservaring van topkwaliteit.

Nieuwe CLIO wordt ten slotte nog veelzijdiger en wendbaarder dankzij zijn rijhulpsystemen. Naast een achteruitrijradar mag Nieuwe CLIO afhankelijk van de versie ook rekenen op een radar vooraan en een achteruitrijcamera. Met het Easy Park Assist-systeem, dat beschikbaar is op de topversies, kan de bestuurder parkeermanoeuvres volledig overlaten aan Nieuwe CLIO.

 

INITIALE PARIS-versie van bij de lancering

Het INITIALE PARIS-label staat voor het allerbeste van Renault op het vlak van welzijn aan boord en diensten. Het uit zich in de selectie van kleuren en voor deze versie exclusieve materialen, zoals de exclusieve metaalkleur rijmgrijs, een gecapitonneerd stuur bekleed met volnerf-nappaleder, een eveneens in volnerf-nappaleder uitgevoerde versnellingspook, een specifieke bekleding van dashboard en deurpanelen, en omhullende lederen zetels in het zwart of tweekleurig zwart-wit.

Nieuwe CLIO INITIALE PARIS onderscheidt zich daarnaast van de rest van het Clio-gamma door een royale standaarduitrusting, met onder meer de hoogwaardige BOSE®-geluidsinstallatie, "Pure Vision" LED-koplampen met C-vormige LED-dagrijlichten, het multimediasysteem R-LINK Evolution en bijbehorende online diensten, de achteruitrijcamera, en het Easy Park Assist-systeem.
Nieuwe CLIO INITIALE PARIS is beschikbaar met benzinemotor gekoppeld aan een EDC-automaat met dubbele koppeling (120 pk) en met dieselmotor (110 pk).

 

België: bestellingen en officiële prijzen vanaf begin juli

Documenten

Renault onthult Nieuwe Clio – bestseller in het nieuw

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault onthult Nieuwe Clio – bestseller in het nieuw
Renault onthult Nieuwe Clio – bestseller in het nieuw