Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault-Nissan verkoopt 100.000ste uitstootvrije auto

Le 23 Juli 2013

 

PARIJS (23 juli 2013)—De Renault-Nissan Alliantie heeft haar 100.000 e uitstootvrije voertuig verkocht.

De elektrische auto’s van Renault en Nissan hebben allemaal samen al ongeveer 841 miljoen uitstootvrije kilometers afgelegd, voldoende om bijna 20.000 keer rond de wereld te rijden. Samen bespaarden ze zo 53 miljoen liter olie en werd 124 miljoen kg CO2 niet uitgestoten.

"Het tijdperk van de uitstootvrije auto voor iedereen is aangebroken”, zei Renault-Nissan Alliantievoorzitter en CEO Carlos Ghosn. “Wij verwachten dat de vraag zal blijven toenemen naarmate de infrastructuur zich verder ontwikkelt, en we blijven op de lange termijn voor 100% inzetten op uitstootvrije technologie.”

Renault-Nissan heeft meer uitstootvrije voertuigen verkocht dan alle andere grote automerken samen.

Het allereerste elektrische voertuig van de Alliantie is een Nissan LEAF die eigendom is van ingenieur Olivier Chalouhi uit Silicon Valley (Californië). Hij kocht zijn LEAF toen de auto in december 2010 gelanceerd werd.

De 100.000 e klant was de Amerikaanse masterstudent Allison Howard die eerder deze maand de Nissan LEAF in ontvangst nam en met de auto naar de les gaat in de Kennesaw State University in Atlanta (Georgia).

 

Nissan LEAF best verkochte elektrische voertuig ooit

Wereldwijd kochten meer dan 71.000 mensen een Nissan LEAF, wat hem tot ‘s werelds best verkochte elektrische voertuig maakt. De LEAF is daarmee goed voor meer dan de helft van de wereldwijde verkoop aan elektrische voertuigen.

De Nissan LEAF won de 2011 World Car of the Year-titel, werd verkozen tot European Car of the Year 2011 en kreeg de Car of the Year Japan 2011-2012 awards.

Meer dan 80% van de LEAF-kopers had voordien een ander automerk wat van de LEAF een van de meest innovatieve “veroveringsmodellen” binnen de automobielwereld maakt. De meerderheid van de klanten geeft bovendien aan dat de LEAF, die absoluut geen enkele brandstof verbruikt, hun klassieke auto vervangt bij dagelijks gebruik.

De grootste Nissan LEAF-markten zijn de USA met zowat 30.000 exemplaren, Japan met 28.000 exemplaren en Europa met 12.000 exemplaren.

In de Verenigde Staten staat de LEAF in San Francisco, Seattle en Honolulu in de top 10 van de best verkopende auto’s.

In Noorwegen is de LEAF eveneens een van de 10 best verkochte auto’s. Meer nog, in dit land is de LEAF zelfs het best verkopende Nissan-model. Sinds 2011 kochten al meer dan 4.600 mensen er een LEAF. In Noorwegen hoeven klanten dan ook geen belasting op de toegevoegde waarde (btw) te betalen voor elektrische voertuigen, noch verkeersbelasting. Bovendien mogen ze gratis parkeren en gebruik maken van de busbanen.

 

Renault geeft in Europa de toon aan met een volledig gamma elektrische voertuigen

Renault verkocht sinds haar eerste elektrische model, de Kangoo Z.E., die eind 2011 op de markt kwam, ongeveer 30.000 elektrische voertuigen. De Kangoo Z.E. werd bovendien verkozen tot International Van of the Year 2012.

Renault voert in Europa de markt van elektrische voertuigen aan met een marktaandeel van 61%. De Europese topmarkten voor het merk zijn Frankrijk, Duitsland en Italië.

Naast de Kangoo Z.E. heeft Renault ook de Fluence Z.E. sedan in het aanbod, Twizy en de erg compacte ZOE die eerder dit jaar werd gelanceerd.

De Twizy is het best verkopende Renault-model met meer dan 11.000 verkochte exemplaren sinds in 2012 de verkoop van start ging.

De Renault ZOE heeft een officieel rijbereik van ruim 210 km (NEDC). De auto kost in Frankrijk (batterij niet meegerekend) 13.700 euro dankzij 7.000 euro aan overheidssteun. Renault rolde de verkoop van de ZOE in maart uit over heel Europa en verkocht sindsdien zowat 5.000 exemplaren.

 

Een uitstootvrije toekomst voor ogen

De Alliantie zet binnen de auto-industrie de toon op het vlak van elektrische voertuigen en het zet voluit in op een uitstootvrije toekomst waarbij voertuigen opnieuw kunnen worden opgeladen met enkel vernieuwbare energie.

In alle verkoopspunten waar oplaadbare auto’s worden aangeboden, wordt de energie opgeslagen in een lithium-ionbatterij die voldoet aan alle mogelijke eisen inzake milieu en veiligheid. De voertuigen kunnen worden ‘bijgetankt’ aan ieder oplaadpunt of ze kunnen ’s nachts in de eigen woning, garage of parkeerruimte volledig worden opgeladen.

Om het wereldwijde succes van elektrische voertuigen een duw in de rug te geven werkt de Renault-Nissan Alliantie samen met overheden, nutsbedrijven en andere partijen om zo een netwerk van laadstations te kunnen uitbouwen waar bestuurders de lege batterij van hun auto voor 80% kunnen opladen op 30 minuten tijd.

 

Documenten

Renault-Nissan verkoopt 100.000ste uitstootvrije auto

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault-Nissan verkoopt 100.000ste uitstootvrije auto
Renault-Nissan verkoopt 100.000ste uitstootvrije auto