Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault-Nissan neemt franse softwareontwikkelaar over

Le 20 September 2016

  • De overname van Sylpheo helpt Renault-Nissan om zijn technologische capaciteiten inzake connectiviteit en mobiliteit snel uit te breiden
  • Veertig ingenieurs en consultants stellen hun ontwikkelingsexpertise ten dienste van de Alliantie

 

PARIJS (20 september 2016) – De Alliantie Renault-Nissan neemt de Franse softwareontwikkelaar Sylpheo over om de expansie van zijn connectiviteits- en mobiliteitsdiensten te versnellen.

Die overname werd vandaag aangekondigd door Ogi Redzic, Senior Vice President of Connected Vehicles and Mobility Services voor de Alliantie.

“Het Sylpheo-team van software developers en cloud engineers dat bij de Alliantie aan de slag gaat, krijgt de unieke kans om aan onze volgende generatie van geconnecteerde auto's en andere geavanceerde technologieën te werken,” aldus Redzic. "Ze zullen een cruciale rol spelen in dit nieuwe tijdperk van doorgedreven veranderingen in de wereldwijde autosector."

Tegen 2020 wil de Alliantie meer dan tien wagens met autonome rijtechnologieën op de markt brengen. De wijdverbreide geconnecteerde technologieën zullen de ervaring om een eigen voertuig te bezitten nog verbeteren; ze zullen de Alliantie ook in staat stellen om klanten innovatieve nieuwe services te bieden en de businessefficiëntie te verhogen.

Deze overname is de jongste stap van de Alliantie om die ontwikkeling te versnellen. Nadat Redzic in januari werd aangesteld als hoofd van het mobiliteits- en connectiviteitsteam heeft de op drie na grootste autogroep ter wereld een aanwervingscampagne opgestart om 300 technologiedeskundigen in dienst te nemen.

"De veertig ingenieurs en consultants van Sylpheo stellen hun expertise op het gebied van softwareontwikkeling en cloud engineering ten dienste van de Alliantie. De technologie die zij ontwikkelen, zal ons helpen om onze klanten betere producten en services aan te bieden en tegelijk onze businessefficiëntie te verhogen. De overname van Sylpheo is maar één van de vele stappen die de Alliantie Renault-Nissan onderneemt om zijn technologisch leiderschap in de autosector te verzekeren," voegde Redzic nog toe.

De overname weerspiegelt het voortdurende engagement van Renault-Nissan om toekomstige auto's te ontwikkelen volgens het principe van 'zero emissions, zero fatalities'. Of het nu gaat om elektrische voertuigen, autonoom rijden of connectiviteitsdiensten, de Alliantie stelt steeds alles in het werk om het grote publiek tegen een betaalbare prijs te laten genieten van geavanceerde technologie.

De voorwaarden van de overname werden niet vrijgegeven.

 

Over de Alliantie Renault-Nissan

De Alliantie Renault-Nissan is een strategisch partnerschap tussen de merken Renault (met hoofdzetel in Parijs) en Nissan (met hoofdzetel in het Japanse Yokohama). Samen vertegenwoordigen ze 10 procent van de totale wereldwijde autoverkoop. Renault en Nissan, strategische partners sinds 1999, verkochten in 2015 zo'n 8,5 miljoen wagens in bijna 200 landen. De Alliantie sloot bovendien strategische partnerschappen af met andere autoconstructeurs zoals Daimler in Duitsland, Dongfeng in China en Mitsubishi Motors in Japan. De Alliantie bezit tevens een meerderheidsparticipatie in de joint venture AVTOVAZ, de grootste Russische autoconstructeur.

Documenten

Renault-Nissan neemt franse softwareontwikkelaar over

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault-Nissan neemt franse softwareontwikkelaar over
Renault-Nissan neemt franse softwareontwikkelaar over