Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault-Nissan-Mitsubishi lanceert Alliance Intelligent Cloud op Microsoft Azure

De Alliance Intelligent Cloud, geïmplementeerd op Microsoft Azure, zal bijdragen tot de ontplooiing van de allernieuwste geconnecteerde diensten van de Alliantie.

De grootste autoalliantie ter wereld zal de Alliance Intelligent Cloud gebruiken om een geconnecteerde infrastructuur te creëren voor nagenoeg alle 200 markten van Renault, Nissan en Mitsubishi.

Dankzij de Alliance Intelligent Cloud zullen Nieuwe Renault Clio en Nissan Leaf vanaf het einde van dit jaar zowel in Europa als in Japan worden uitgerust met geconnecteerde diensten.

Le 20 Maart 2019

Renault-Nissan-Mitsubishi, ‘s werelds grootste autoalliantie, kondigt de lancering van de Alliance Intelligent Cloud aan, een nieuw platform dat Renault, Nissan en Mitsubishi Motors in staat zal stellen om geconnecteerde diensten te leveren aan boord van de wagens die ze verkopen in nagenoeg alle 200 markten waar de merken van de Alliantie actief zijn. Als vrucht van een gezamenlijke ontwikkeling door de Alliantie en Microsoft zal het meest ambitieuze connectiviteitsprogramma uit de hele autosector worden geïmplementeerd dankzij de cloud- en internettechnologieën en de artificiële intelligentie van Microsoft Azure. Azure biedt de Alliantie een wereldwijd platform voor het verzamelen, beheren en analyseren van de erg grote gegevensvolumes die geconnecteerde auto’s genereren om intelligente diensten te leveren.

Kal Mos, directeur geconnecteerde voertuigen bij de Alliantie, legt uit: “Met het platform voor geïntegreerde connectiviteit dat we vandaag implementeren, zullen we de klanten van Renault, Nissan en Mitsubishi een nieuwe digitale revolutie aanbieden. Dankzij de samenwerking tussen de Alliantie en Microsoft hebben we namelijk het krachtigste en meest uitgebreide platform ter wereld geïmplementeerd voor geconnecteerde voertuigen. Dankzij de omvang van de Alliantie kunnen we een intelligent cloudplatform uitbouwen, dat nieuwe normen vestigt voor de hele autosector.
“Renault-Nissan-Mitsubishi is al sinds lang een partner en de eerste strategische partner voor ons Microsoft-platform voor geconnecteerde voertuigen,” vervolgt Jean-Philippe Courtois, Executive Vice President and President, Microsoft Global Sales, Marketing and Operations bij Microsoft. De Alliance Intelligent Cloud die momenteel in productie wordt genomen, zal bijdragen tot de lancering van een nieuwe generatie van geconnecteerde diensten, die worden gehost door Microsoft Azure.

De eerste wagens die worden gelanceerd met de Alliance Intelligent Cloud-technologie zijn Nieuwe Clio en bepaalde versies van de Nissan Leaf, die in Japan en Europa worden verkocht. Deze voertuigen met het Microsoft-platform voor geconnecteerde voertuigen zullen ook als eerste op grote schaal worden aangeboden aan de klanten.

Voertuigen die de Alliance Intelligent Cloud gebruiken, zullen van een permanente internettoegang genieten, zodat ze de vruchten kunnen plukken van diagnostische gegevens op afstand, een voortdurende implementatie van software, firmware-updates en toegang tot infotainmentservices.

De Alliance Intelligent Cloud is een evolutief platform, dat reeds bestaande functies voor mobiliteitsdiensten aan nieuwe en toekomstige oplossingen koppelt. Op basis van de gegevensuitwisseling zal het platform steunen op hoogtechnologische artificiële intelligentie en analytische scenario’s om de lancering van innovaties en initiatieven te versnellen.

De Alliance Intelligent Cloud, die werd geoptimaliseerd om snel en doeltreffend te zijn, zal worden geconnecteerd met voertuigen om klanten digitale functies en innovaties ter beschikking te stellen op verscheidene modellen en merken en in verscheidene regio’s ter wereld. De functies die worden gegroepeerd op het geconnecteerde platform, zullen services op afstand en een proactieve opvolging omvatten, evenals een geconnecteerd navigatiesysteem, online bijstand, software-updates ‘over the air’ en andere gepersonaliseerde services.

De Alliantie heeft geopteerd voor een originele benadering op het gebied van geconnecteerde voertuigen, aangezien ze het intelligente cloudplatform op Azure zal ontwikkelen, gebruiken en bezitten.

In de toekomst zal de Alliance Intelligent Cloud in staat zijn om alle voertuigen van de Alliantie te verbinden met de infrastructuur van intelligente steden, die momenteel worden ontwikkeld, en die van potentiële partners. Dit nieuwe initiatief zal elke potentiële partner van de Alliantie laten profiteren van een unieke toegang tot huidige en toekomstige gegevens voor geconnecteerde voertuigen.

 

OVER RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI

Groupe Renault, Nissan Motor en Mitsubishi Motors vormen samen de grootste auto-alliantie ter wereld. De interculturele samenwerking is de oudste en productiefste in de auto-industrie. Samen verkochten de drie partners in 2018 meer dan 10,7 miljoen voertuigen in bijna 200 landen. De partners streven naar samenwerking en de optimalisering van synergieën om de competitiviteit tot het uiterste te drijven. Ze hebben bovendien strategische samenwerkingsakkoorden afgesloten met andere constructeurs, waaronder Daimler (Duitsland) en Dongfeng (China). De Alliantie is marktleider in het segment van de emissievrije voertuigen en ontwikkelt innovatieve mobiliteitsdiensten en technologieën voor de autonome, geconnecteerde en betaalbare voertuigen van morgen.

 

OVER MICROSOFT:

Als marktleider inzake platformen en productiviteitsdiensten geeft Microsoft elk individu en elke organisatie de middelen om zijn ambities waar te maken in een wereld die steunt op cloudtechnologie en mobiliteit.

Microsoft France, al meer dan dertig jaar het hart van het Franse digitale ecosysteem, wordt sinds september 2017 geleid door Carlo Purassanta en stelt meer dan 1.600 mensen tewerk op de campus van Issy-les-Moulineaux, die volledig in het teken van openheid, creativiteit en samenwerking staat.

Met een netwerk van meer dan 10.500 business- en technologiepartners, overheidsactoren, onderzoekers en startups engageert Microsoft France zich samen met verenigingen uit het hele land als een verantwoordelijke speler voor gelijke kansen en digitale vorming.

Documenten

Renault-Nissan-Mitsubishi lanceert Alliance Intelligent Cloud op Microsoft Azure

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault-Nissan-Mitsubishi lanceert Alliance Intelligent Cloud op Microsoft Azure
Renault-Nissan-Mitsubishi lanceert Alliance Intelligent Cloud op Microsoft Azure