Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault-Nissan-Mitsubishi en Google gaan samenwerken rond ontwikkeling infotainmentsystemen van nieuwe generatie

  • Renault-Nissan-Mitsubishi, de eerste auto-alliantie ter wereld, sluit een meerjarig wereldwijd partnerschap met Google om de voertuigen van Renault, Nissan en Mitsubishi Motors uit te rusten met intelligente infotainmentsystemen.
  • Via Android, het meest verspreide besturingssysteem, zal de Alliantie klanten een nieuw pakket diensten aanbieden met onder meer Google Maps, de Google Assistant en de Google Play Store.
  • Die diensten zullen gecombineerd worden met de functies voor het updaten van software en de diagnose van voertuigen van de Alliance Intelligent Cloud.

Le 18 September 2018

Renault-Nissan-Mitsubishi en Google hebben een technologiepartnerschap gesloten met als doel de voertuigen van de Alliantie uit te rusten met het besturingssysteem Android. Daardoor zullen aan klanten vanaf 2021 intelligente infotainmentdiensten en applicaties aangeboden kunnen worden in verschillende modellen en merken.

In het kader van het technologiepartnerschap zullen de voertuigen die de Alliantie op de meeste markten verkoopt, gebruikmaken van Android, het meest verspreide besturingssysteem. Ze zullen navigatie via Google Maps, toegang tot de apps voor auto's in de Google Play Store, en spraakbediening via de Google Assistant aanbieden. Die laatste maakt het mogelijk oproepen en sms-berichten te beantwoorden, het multimediasysteem te beheren, informatie op te zoeken en wagenfuncties te bedienen.

De leden van de Alliantie, die samen ruim 10,6 miljoen voertuigen verkopen op zowat 200 markten, zullen de diensten en applicaties van Google integreren in hun infotainmentsystemen en de Cloud om de rijervaring aan boord verder te verbeteren. Een deel van de voertuigen van de merken van de Alliantie zal het Android-platform gebruiken. Elk merk krijgt echter de mogelijkheid om op basis van het gemeenschappelijke platform een eigen interface en unieke functies voor te stellen.

Het partnerschap kadert in "Alliance 2022", een plan voor de middellange termijn dat onder meer als doelstelling heeft steeds meer voertuigen uit te rusten met geconnecteerde diensten. De bekendmaking vandaag valt samen met de eerste verjaardag van het plan en illustreert het belang dat de Alliantie hecht aan technologieën van de nieuwe generatie.

"Alliance 2022" voorziet de lancering van 12 nieuwe, volledig elektrische modellen en de ontwikkeling van de technologie voor zelfrijdende auto's en de Alliance Intelligent Cloud. Het plan heeft ook als doel tegen eind 2022 jaarlijks meer dan 14 miljoen voertuigen te verkopen.

De Alliance Intelligent Cloud biedt de infotainmentsystemen van de nieuwe generatie een beveiligde connectiviteit via een platform dat gegevensbeheer, infotainmentdiensten, updates en diagnose vanop afstand van de voertuigen van de Alliantie integreert.

Dankzij de meest recente door Renault-Nissan-Mitsubishi en Google ontwikkelde technologie zullen de voertuigen van de merken van de Alliantie uitgerust worden met een van de intelligentste infotainmentsystemen op de markt.

Bestuurders en passagiers zullen kunnen profiteren van het constant evoluerende ecosysteem van Google en Android, dat nu al duizenden applicaties omvat. Die integratie, gecombineerd met de diepgaande kennis van een dynamische community van ontwikkelaars, zal bijzonder handige apps toegankelijk maken in de auto. De voorgestelde omgeving zal ook compatibel zijn met apparaten die draaien op andere besturingssystemen, zoals Apple iOS.

"Het partnerschap met Google zal onze klanten een rijke gebruikerservaring opleveren dankzij de integratie van functionaliteiten in onze voertuigen die nu enkel buiten, of in zeer beperkte mate binnen, de wagen beschikbaar zijn, en dat door een Android-apparaat te verbinden wanneer dat mogelijk is. Bovenop de populairste Google-functies en -diensten, zoals Google Maps, de Google Assistant en de Google Play Store, zullen we onze klanten een compleet unieke geconnecteerde ervaring bieden die naadloos overloopt tussen auto en buitenwereld." Hadi Zablit, directeur "Business Development", Renault-Nissan-Mitsubishi

 

Kal Mos, directeur geconnecteerde voertuigen, Renault-Nissan-Mitsubishi, voegt er nog aan toe: "Dankzij de integratie van het Android-platform in onze infotainmentsystemen worden onze voertuigen meer geconnecteerd en intelligenter. De Google Assistant, die gebruikmaakt van spitstechnologie van Google op het vlak van artificiële intelligentie, zal het belangrijkste interactie-element worden tussen bestuurder en voertuig. Met Google Maps en de Google Assistant hebben onze klanten de geavanceerdste applicaties op de markt ter beschikking. En met de toegang in het voertuig tot de Google Play Store hebben ze een open en beveiligd ecosysteem van Android-apps die specifiek ontwikkeld werden voor gebruik in de wagen."

 

"Google en Renault-Nissan-Mitsubishi willen beide een intelligente ervaring in de auto creëren die zeer veilig is en perfect aansluit bij de vertrouwde, steeds evoluerende en geconnecteerde applicaties en diensten. We zijn blij te kunnen samenwerken met Renault-Nissan-Mitsubishi om automobilisten over de hele wereld te laten profiteren van de voordelen van de Google Assistant, Google Maps en andere apps die verspreid worden via de Play Store en Android." Hiroshi Lockheimer, directeur platformen en ecosystemen, Google

 

OVER RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI

De Renault-groep, Nissan Motor en Mitsubishi Motors vormen samen de eerste auto-alliantie ter wereld, het oudste en productiefste partnerschap in de autosector, met een gezamenlijke verkoop in 2017 van ruim 10,6 miljoen voertuigen in zowat 200 landen. De leden van de Alliantie zetten in op samenwerking en maximale synergieën om hun concurrentievermogen te versterken. Ze sloten strategische partnerschappen met andere autogroepen zoals Daimler (Duitsland) en Dongfeng (China). De Alliantie is koploper in de sector op het vlak van voertuigen met nuluitstoot en ontwikkelt spitstechnologie om de zelfrijdende, geconnecteerde en betaalbare voertuigen van de toekomst te kunnen aanbieden.

Documenten

Renault-Nissan-Mitsubishi en Google gaan samenwerken rond ontwikkeling infotainmentsystemen van nieuwe generatie

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault-Nissan-Mitsubishi en Google gaan samenwerken rond ontwikkeling infotainmentsystemen van nieuwe generatie
Renault-Nissan-Mitsubishi en Google gaan samenwerken rond ontwikkeling infotainmentsystemen van nieuwe generatie