Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault-Nissan-Mitsubishi breidt Franse productie van bedrijfsvoertuigen uit

  • De Renault-fabriek van Maubeuge, een referentie in de autosector, wordt het expertisecentrum voor de lichte bedrijfsvoertuigen van de Alliantie, nu de nieuwe Renault Kangoo-generatie en de nieuwe Nissan NV250 aan de fabriek zijn toegewezen.

  • De Renault-fabriek van Sandouville zal een nieuwe bestelwagen voor Mitsubishi Motors bouwen op het platform van Renault Trafic.

  • Deze nieuwe investering in Frankrijk tilt de productiecapaciteit van Renault-Nissan-Mitsubishi naar een hoger niveau en benadrukt het belang van de Franse markt voor de Alliantie.

Le 08 November 2018

 

Carlos Ghosn, algemeen directeur van de Alliantie, heeft vandaag aangekondigd dat de fabrieken van Maubeuge en Sandouville in Frankrijk nieuwe bedrijfsvoertuigen gaan bouwen. Maubeuge wordt het expertisecentrum voor lichte bedrijfsvoertuigen van het type Renault Kangoo en in Sandouville wordt de bestelwagen Renault Trafic gebouwd.

 

Tegen het einde van het strategisch plan ‘Alliance 2022’ wil de Alliantie de jaarlijkse synergieën verdubbelen tot 10 miljard euro. In het licht van die doelstelling versnellen Renault, Nissan en Mitsubishi Motors hun samenwerking door middel van gemeenschappelijke platformen en productievestigingen.

 

In aanwezigheid van Emmanuel Macron, President van Frankrijk, heeft Carlos Ghosn, algemeen directeur van de Alliantie, nieuwe investeringen in Frankrijk aangekondigd. Samen bezochten ze de fabriek en het opleidingscentrum en ontmoetten ze de werknemers.

 

“Binnen de Alliantie genereert de wereldwijde expertise van Groupe Renault op het gebied van bedrijfsvoertuigen aanzienlijke synergieën, die al onze klanten ten goede komen. Voor deze nieuwe productie van bedrijfsvoertuigen wisten de fabrieken van Maubeuge en Sandouville de meest aantrekkelijke oplossing aan te bieden dankzij hun competitiviteit en hun vermogen om de gemeenschappelijke platformen van de Alliantie te benutten. Dit jaar zal Groupe Renault in het totaal 1,4 miljard euro investeren in Frankrijk om twee groeipijlers te ondersteunen: elektrische wagens en bedrijfsvoertuigen,” zo verklaarde Carlos Ghosn.

 

De fabriek van Maubeuge, de meest competitieve fabriek van Renault in Frankrijk, zal de nieuwe generatie van de Renault Kangoo-familie bouwen, met inbegrip van de elektrische versies. Groupe Renault investeerde op vijf jaar tijd 450 miljoen euro in de productie van Kangoo en zal in 2019 maar liefst 200 werknemers aanwerven om deze activiteit verder uit te bouwen.

 

Ook de Nissan NV250, een nieuw licht bedrijfsvoertuig op basis van het huidige Renault Kangoo-platform, zal vanaf half 2019 van de band rollen in Maubeuge.

 

Bovendien hebben de Alliantie en Daimler hun partnerschap nogmaals bevestigd, zoals ze dat ook al deden tijdens hun recente persconferentie in Parijs. Renault bouwt ook de huidige Mercedes Citan in de fabriek van Maubeuge.

 

Mitsubishi Motors zal eveneens de vruchten plukken van Renaults expertise op het gebied van bedrijfsvoertuigen en kondigde aan dat de Renault-fabriek van Sandouville een nieuwe bestelwagen voor de Australische en Nieuw-Zeelandse markt zal bouwen op basis van het Renault Trafic-platform.

 

Over de Renault-fabriek van Maubeuge

De fabriek van Maubeuge is al bijna vijftig jaar lang een drijvende kracht achter de Franse autoproductie en stelt momenteel meer dan 2.200 werknemers tewerk. Als expertisecentrum op het gebied van lichte bedrijfsvoertuigen en elektrische wagens bouwt ze vandaag de dag Renault Kangoo, Kangoo Z.E. en Mercedes Citan. Meer dan 60 procent van de productie wordt geëxporteerd naar 33 landen. Het is de meest competitieve Renault-fabriek in Frankrijk en behoort tot de absolute top wat modernisering betreft, dankzij het ‘Industry 4.0’-initiatief. In 2017 vonden wereldwijd meer dan 130.000 Renaults Kangoo een eigenaar en was Kangoo Z.E. het meest verkochte elektrische bedrijfsvoertuig in Europa. Eveneens in 2017 werd er meer dan 27.000 uur opleiding gegeven, wat overeenkomt met ongeveer 20 uur per werknemer. In samenwerking met de lokale scholen heeft Maubeuge ook een uitgebreid leerprogramma uitgewerkt, dat als doel heeft jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

 

Over de Renault-fabriek van Sandouville

De Renault-fabriek van Sandouville, een belangrijke industriële speler in het departement Seine-Maritime (Frankrijk), stelt bijna 2.000 mensen tewerk. De fabriek van Sandouville is volledig gewijd aan de productie van de bestelwagen Renault Trafic en vergelijkbare versies voor Fiat en Nissan. 70% van haar productie is bestemd voor export. In 2017 werden wereldwijd meer dan 104.000 Trafic-bestelwagens verkocht.

 

Over Renault-Nissan-Mitsubishi

Groupe Renault, Nissan Motor en Mitsubishi Motors vormen samen de grootste auto-alliantie ter wereld. De interculturele samenwerking is de oudste en productiefste in de auto-industrie. Samen verkochten de drie partners in 2017 meer dan 10,6 miljoen voertuigen in bijna 200 landen. De partners streven naar samenwerking en de optimalisering van synergieën om de competitiviteit tot het uiterste te drijven. Ze hebben bovendien strategische samenwerkingsakkoorden afgesloten met andere constructeurs, waaronder Daimler (Duitsland) en Dongfeng (China). De Alliantie is marktleider in het segment van de emissievrije voertuigen en ontwikkelt innovatieve technologie voor de autonome, geconnecteerde en betaalbare voertuigen van morgen.

Documenten

Renault-Nissan-Mitsubishi breidt Franse productie van bedrijfsvoertuigen uit

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault-Nissan-Mitsubishi breidt Franse productie van bedrijfsvoertuigen uit
Renault-Nissan-Mitsubishi breidt Franse productie van bedrijfsvoertuigen uit