Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault-Nissan-Alliantie officiële COP21-partner voor personenwagens met emissieloze vloot *

Le 27 Mei 2015

 

  • De Alliantie zal 200 volledig elektrische voertuigen ter beschikking stellen voor de klimaatconferentie in Parijs.
  • De eerste volledig elektrische pendeldienst voor de klimaatconferentie van de Verenigde Naties.
  • De vloot zal onder meer bestaan uit Renault ZOE en Kangoo Z.E. en Nissan LEAF en e-NV200.
  • In en rond Parijs worden meer dan 50 laadstations gebouwd, gevoed met hernieuwbare energie. De meeste zullen na afloop van de conferentie blijven bestaan.

 

PARIJS (27 mei 2015) — De Renault-Nissan-Alliantie, wereldleider op het vlak van emissieloze mobiliteit, zal als officiële autoleverancier van COP21 een vloot van 200 volledig elektrische voertuigen ter beschikking stellen voor de klimaatconferentie van de Verenigde Naties later dit jaar.

Het partnerschapsakkoord werd vandaag ondertekend door de Renault-Nissan-Alliantie en het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken, namens de Secretaris-Generaal van de 21 e jaarlijkse Conferentie van Partijen (beter bekend als COP21). De vloot van volledig elektrische wagens zal tijdens de conferentie, van 30 november tot 11 december, als pendeldienst voor de deelnemers worden ingezet.

Meer dan 20.000 geaccrediteerde VN-deelnemers uit 196 landen worden verwacht op de jaarlijkse klimaattop. Het zal de eerste keer zijn dat de VN een emissieloze vloot inzet voor de volledige pendeldienst op een COP-conferentie.

De Parijse top heeft een dubbele doelstelling: een nieuw universeel akkoord afsluiten over de klimaatverandering om de overgang naar economieën met een lage koolstofuitstoot te begeleiden en een 'groen fundament' te leggen.

"We kunnen met trots aankondigen dat de Renault-Nissan-Alliantie uitgekozen is als officiële Partner voor de pendeldienst van COP21 in Parijs. De vloot van 100% elektrische voertuigen van de Renault-Nissan-Alliantie zal zijn bijdrage leveren om van COP21 een koolstofneutraal evenement te maken. De technologie van elektrische voertuigen maakt het mogelijk de CO 2 -emissies in de transportsector op een doeltreffende manier te verlagen", aldus Laurent Fabius, Minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling, Voorzitter van COP21.

"De technologie van 100% elektrische auto's is een efficiënte oplossing voor een praktisch en betaalbaar vervoermiddel. Deze oplossing heeft een positieve impact op het klimaat en verbetert de luchtkwaliteit in onze steden. Nu komt het erop aan in samenwerking met de betrokken partijen op grote schaal actie te ondernemen", aldus Carlos Ghosn, CEO van de Renault-Nissan-Alliantie.

Het wagenpark van de COP21 zal bestaan uit de subcompacte Renault ZOE, de Renault Kangoo Z.E. bestelwagen, de Renault Fluence Z.E. sedan, de compacte Nissan LEAF en de Nissan e-NV200 zevenzitter. De voertuigen zullen zeven dagen per week de klok rond ter beschikking staan om deelnemers van en naar belangrijke locaties rond het evenement te vervoeren, als aanvulling op het openbaar vervoer.

De Renault-Nissan-Alliantie zal samenwerken met bedrijven in Frankrijk om op strategische locaties een netwerk van meer dan 50 snelle, standaard laadstations te bouwen, gevoed door 100% hernieuwbare energie. De laadstations zullen de EV's in ongeveer 30 minuten kunnen opladen van 0 tot 80%.

 

Renault-Nissan-Alliantie: wereldleider in verkoop van elektrische voertuigen

De Renault-Nissan-Alliantie is wereldleider op het vlak van emissieloze voertuigen * en de enige autoproducent met een volledige reeks met 100% elektrische voertuigen. De Alliantie verkocht wereldwijd bijna 250.000 EV's sinds december 2010, toen het eerste elektrische voertuig, de Nissan LEAF, gelanceerd werd. De Alliantie verkoopt wereldwijd ongeveer een op twee elektrische voertuigen, waaronder de Twizy, de stadsauto met twee zitplaatsen van Renault en de Nissan e-NV200 bestelwagen, die sinds 2014 in Europa en Japan te koop is.

De Renault-Nissan-Alliantie zal ook deelnemen aan Solutions COP21, een internationale tentoonstelling over oplossingen voor klimaatverandering, in het Grand Palais in Parijs. De tentoonstelling zal doorgaan van 4 tot 10 december en zal CO2-oplossingen van steden, bedrijven en andere organisaties uit de hele wereld in de schijnwerper zetten. Naast een tentoonstelling van EV's, zal de Alliantie 20 EV's ter beschikking stellen van het publiek voor een testrit.

 

OVER DE RENAULT-NISSAN-ALLIANTIE

De Renault-Nissan-Alliantie is een strategisch partnerschap tussen het Parijse Renault en het in Yokohama (Japan) gevestigde Nissan. Samen verkopen ze 1 op de 10 auto's wereldwijd. De bedrijven zijn strategische partners sinds 1999. In 2014 verkochten ze 8,5 miljoen voertuigen in bijna 200 landen. De Alliantie heeft strategische samenwerkingsakkoorden met autoproducenten als Daimler in Duitsland, Mitsubishi in Japan, Dongfeng in China en Ashok Leyland in India. De Alliantie heeft ook een meerderheidsaandeel in de joint venture die het Russische AVTOVAZ (producent van het merk Lada) aanstuurt.

* Bij rijden volgens de NEDC homologatie cyclus, noch uitstoot van CO2, noch uitstoot van gereglementeerde schadelijke atmosferische stoffen

Documenten

Renault-Nissan-Alliantie officiële COP21-partner voor personenwagens met emissieloze vloot *

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault-Nissan-Alliantie officiële COP21-partner voor personenwagens met emissieloze vloot *
Renault-Nissan-Alliantie officiële COP21-partner voor personenwagens met emissieloze vloot *