Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault-Nissan Alliantie en Mistubishi Motors Corporation

RENAULT-NISSAN ALLIANTIE & MITSUBISHI MOTORS CORPORATION ONDERZOEKEN MOGELIJKHEDEN VOOR VERREGAANDE WERELDWIJDE SAMENWERKING ROND PRODUCTEN EN TECHNOLOGIE

 

Nieuwe projecten om wereldwijd meer modellen aan te kunnen bieden en voor hogere capaciteitsbenutting

Le 05 November 2013

A msterdam, Nederland / Tokio, Japan (5 november 2013) – De Renault-Nissan Alliantie en Mitsubishi Motors Corporation maakten vandaag bekend dat ze verschillende nieuwe projecten willen gaan bekijken rond gedeelde producten, technologie en productiecapaciteit. Als gevolg daarvan werd overeengekomen dat de strategische samenwerking tussen Nissan en Mitsubishi Motors uitgebreid zou worden tot de ruimere Renault-Nissan Alliantie.

Wat de relatie Nissan-Mitsubishi Motors betreft, wordt verwacht dat de bestaande joint venture NMKV zal worden verruimd tot de gezamenlijke ontwikkeling van een nieuwe auto voor het instapsegment, met ook een specifieke elektrische versie die wereldwijd kan worden verkocht. De basis daarvoor wordt een gezamenlijk ontwikkeld platform voor een Kei car , een autotype dat populair is op de Japanse thuismarkt. Meer informatie over alle producten, markten en productie wordt later bekendgemaakt.

De Renault-Nissan Alliantie en Mitsubishi Motors Corporation bevestigen ook hun intentie om technologie en producten i.v.m. elektrische voertuigen en de platforms van de nieuwste generatie te gaan delen. Renault, Nissan en Mitsubishi Motors waren bij de pioniers die producten met nuluitstoot in serie gingen produceren.

Op basis van de huidige trend in de besprekingen tussen Renault en Mitsubishi Motors wordt verwacht dat in eerste instantie mogelijk twee nieuwe berlinemodellen gebaseerd op voertuigen uit het gamma van Renault onder de merknaam Mitsubishi zullen worden gelanceerd. Daarna zullen secundaire en bijkomende studies rond andere projecten in overweging worden genomen.

  • De eerste berline, bestemd voor het D-segment in de Verenigde Staten en Canada, zou worden geproduceerd in de fabriek van Renault-Samsung in het Zuid-Koreaanse Busan.
  • Het tweede berlinemodel zou wereldwijd de concurrentie aangaan in het C-segment. De besprekingen over de productielocatie voor dat model zijn nog aan de gang.

 

Carlos Ghosn, Voorzitter en CEO van de Renault-Nissan Alliantie, verklaarde: “Nissan en Mitsubishi Motors zijn in het verleden al meermaals in het voordeel van beide partijen samenwerkingen aangegaan, onlangs nog met de geslaagde joint venture voor Kei cars in Japan. Ik juich de weg toe die wordt ingeslagen naar ruimere samenwerking. Het creëert nieuwe kansen voor Renault en haalt nog meer uit de productieve relatie tussen Nissan en Mitsubishi Motors.”

Osamu Masuko, President van Mitsubishi Motors Corporation, gaf als commentaar: “In het licht van de samenwerkingsprojecten die tot dusver met Nissan Motor werden opgezet, wil Mitsubishi Motors graag opnieuw met Nissan en nu dus ook met Renault nog andere samenwerkingsverbanden aangaan. De nieuwe mogelijkheden zouden kunnen worden omschreven als het bewijs dat de lopende samenwerkingsprojecten tussen Mitsubishi Motors en Nissan positieve resultaten hebben opgeleverd, en Mitsubishi Motors hoopt dat eventuele nieuwe samenwerkingsprojecten met de Renault-Nissan Alliantie tot nog meer voordelen kunnen leiden.”

Nissan en Mitsubishi Motors hebben al een joint venture onder de naam NMKV, die in juni 2011 werd opgericht voor de gezamenlijke ontwikkeling van een gamma Kei cars voor beide merken. De eerste daarvan, de Nissan Dayz en de Mitsubishi eK wagon, kwamen dit jaar in Japan op de markt. Beide worden gemaakt in Japan in de fabriek van Mitsubishi in Mizushima.

Documenten

Renault-Nissan Alliantie en Mistubishi Motors Corporation

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault-Nissan Alliantie en Mistubishi Motors Corporation
Renault-Nissan Alliantie en Mistubishi Motors Corporation