Communiqué de presse
Communiqué de presse

RENAULT NEWS – MAART 2021

FOCUS OP: HET NIEUWE RENAULT-LOGO, STATION FLINS

WIST U DIT?

BINNENKORT: DE LCV SHOW – OPEN NEW DOORS

“LE LOSANGE” (DE RUIT) INTERNATIONAAL

HERHALING VAN HET LAATSTE NIEUWSFOCUS OP…

Le 11 Maart 2021

FOCUS OP…

HET NIEUWE RENAULT-LOGO

Renault verandert van logo en twee ZOE-campagnes bijten de spits af. Het nieuwe logo, dat tijdens Renaulution werd voorgesteld, staat reeds op het radiatorrooster van Renault 5 Prototype. Het nieuwe logo belichaamt de ‘La nouvelle vague” voor Renault met de idee om iets nieuws, levendigs en modern te brengen. Terwijl het vorige logo (gelanceerd in 2015) soms complex leek, met enkele leesbaarheidsproblemen bij kleinere maten, onderscheidt de nieuwe Ruit zich door haar coherentie en leesbaarheid in alle maten en materialen. Ze oogt perfect, ook wanneer ze in reliëf, geborduurd of zelfs gebeeldhouwd is. Het ‘flat design’ sluit naadloos aan bij de tijdgeest, maar ook bij Renaults lange traditie van scherp gelijnde logo’s, gaande van het logo uit 1946 en zijn opvolgers tot de nieuwe 3D-benadering die Style Marque in 1992 creëerde. Toch keert Renault niet terug naar de nostalgie van de jaren zeventig: de ‘Nouvelle vague’ van Renault is een toonbeeld van moderniteit en technologie.

Dit nieuwe logo, dat reeds wordt gebruikt in televisiecampagnes, siert ook de sociale netwerken van Renault en zal vanaf juni 2021 worden gebruikt op de verschillende webplatformen. Volgend jaar zal het met trots worden geïntroduceerd op het nieuwe Renault-gamma en in onze concessies.

STATION FLINS

Zoals aangekondigd op 25 november 2020 krijgt de ReFactory Flins een incubator die openstaat voor externe partners (start-ups, academische partners, grote groepen, lokale overheden, enz.) om (samen) innovatieve projecten rond de kringloopeconomie te ontwikkelen.

Op 4 maart 2021 heeft Renault zijn partners uitgenodigd om de ambitie van dit incubatorproject, dat ‘Station Flins’ werd gedoopt, in detail te ontdekken.

Station Flins, gevestigd op de terreinen van de fabriek van Flins, heeft als doel de middelen, technologieën en kennis te bundelen om samen innovatieve oplossingen rond de kringloopeconomie te ontwikkelen. De partners zullen er werken aan alle RE-FACTORY-activiteiten: de ombouw (retrofit) van voertuigen, de recyclage van onderdelen, materialen en elektrische batterijen, en de opleiding voor de nieuwe mobiliteitsberoepen van morgen.

WIST U DIT?

Renault beschikt over een van de meest emblematische en herkenbare logo’s: “Le Losange” (De Ruit).

De eerste “Losange” verscheen in 1925 op de neus van de Renault 40CV. Daarna is ze licht geëvolueerd om zich beter aan te passen aan de voorpartij van de verschillende modellen die ze sierde. In 1946, toen Renault werd omgevormd tot de ‘Régie Nationale des Usines Renault’ (RNUR), kreeg het een nieuw logo met scherpe en strakke lijnen. Deze versie werd vervolgens in 1959 gemoderniseerd met een nieuwe typografie en de afschaffing van het opschrift ‘Régie Nationale’. In 1972 verscheen opnieuw een gloednieuwe Ruit. Dit logo, ontworpen door Yvaral en Vasarely, tooide twee decennia lang de radiatorroosters van het merk en werd in 1978 aangevuld met een nieuw lettertype ontworpen door Wolff Olins. In 1992 hertekende het agentschap Style Marque de legendarische Ruit door ze meer volume en een verchroomde afwerking te geven, terwijl ze tegelijk coherent bleef met het Wolff Olins-lettertype. Dat logo werd gebruikt tot in 2004. Vanaf dan werd de Ruit in een geel vierkant geplaatst met een nieuw lettertype. Drie jaar later, in 2007, positioneerde een lichte aanpassing het woord ‘Renault’ net onder de Ruit in het gele vierkant.

In 2015 werd de Ruit opnieuw vervangen en kreeg ze een nieuw lettertype, ontworpen door Renault Design in samenwerking met Interbrand.

BINNENKORT TE ONTDEKKEN

LCV SHOW – OPEN NEW DOORS OP 24 MAART OM 8.30 UUR

Renault organiseert het digitale evenement ‘LCV Show – Open new doors’ om meer informatie te geven over onze strategie inzake bedrijfsvoertuigen en om onze nieuwe producten voor te stellen: Nieuwe Kangoo Van, Nieuwe Express Van en Nieuwe Trafic Passenger of SpaceClass.

  • Als Europees marktleider op het vlak van elektrische bedrijfsvoertuigen blijft Renault nieuwe oplossingen op elektriciteit en waterstof aanbieden, evenals innovaties en diensten die beantwoorden aan de behoeften van zakelijke klanten.
  • Renault transformeert het segment van de kleine bestelwagens door voortaan twee modellen aan te bieden: Nieuwe Kangoo Van en Nieuwe Express Van.
  • Als pionier van de innovatie introduceert Nieuwe Kangoo Van opnieuw een uniek aanbod op de markt van de bedrijfsvoertuigen: Open Sesame by Renault. Door de middenstijl te elimineren, zal Nieuwe Kangoo Van de breedste zijdelingse toegang op de markt aanbieden. Een nieuwe troef, die onmisbaar zou moeten worden in het dagelijkse leven van zakelijke gebruikers.

RENAULT OP INTERNATIONAAL NIVEAU

ZUID-KOREA: RENAULT KREEG DRIE ONDERSCHEIDINGEN VAN DE LOKALE ‘AUTO VAN HET JAAR’-JURY

’Best Small SUV’ en ‘Beste design van alle modellen’ voor XM3, de neef van Arkana

’Best low drive electric vehicle’ voor ZOE

TURKIJE: RENAULT IS ‘HET MEEST TECHNOLOGISCHE AUTOMERK’.

De winnaars van de Techbrands Turkey Awards zijn bekend. In het kader van deze onderscheiding, toegekend aan de meest technologische merken in Turkije, werd Renault dankzij de stem van de Turkse consumenten verkozen tot ‘het meest technologische automerk’ in Turkije.

Renault introduceerde tal van innovaties dankzij zijn investeringen in de digitale transformatie. Zo lanceerde het als eerste merk de dienst WhatsApp in Turkije en de MENA-regio. Andere opmerkelijke digitale oplossingen van het merk zijn diensten zoals e-commerce, Valet, de mobiele app Renault PORT en videoconferenties met klanten.

Techbrands Turkey, georganiseerd door Nielsen Turkey, is een van de meest prestigieuze bekroningsorganisaties die de perceptie van merken op het gebied van technologie door Turkse consumenten bestuderen. Die studies steunen op een methodologie van open vragen en de prijzen worden uitgereikt in 26 verschillende sectoren.

TERUGBLIK OP HET LAATSTE NIEUWS

  • RENAULT 5 PROTOTYPE: KOPLAMPEN MET EEN ONDEUGENDE KNIPOOG
    • Aflevering 1 (11/02/2021)
    • Aflevering 2 (23/02/2021)

We gunnen u een blik achter de schermen van Renault Design, met een eerste aflevering over de herinterpretatie van de cultkoplampen van de oorspronkelijke R5 en een tweede aflevering over de retro-futuristische oefening van Renault 5 Prototype om een brug te slaan tussen verleden en heden. Niet te missen! 

  • CAPTUR R.S. LINE GEEFT HET CAPTUR 2021-GAMMA EXTRA DYNAMIEK (12/02/2021)

De uitvoering R.S. Line, geïnspireerd op het autosportuniversum, maakt zijn opwachting op Captur

  • NIEUWE RENAULT ARKANA KRIJGT 5 EURONCAP-STERREN (03/03/2021)

Documenten

RENAULT NEWS – MAART 2021

Voir les documents Voir la médiathèque

Als historisch mobiliteitsmerk en Europees marktleider op het gebied van elektrische voertuigen, ontwikkelt Renault al lang innovatieve voertuigen. Met het strategisch plan ‘Renaulution’ tekent het merk een ambitieuze en waardevolle transformatie uit. Renault evolueert zo naar een nog competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Moderniteit en innovatie op het gebied van technologische, energie- en mobiliteitsdiensten, zowel in de auto-industrie als daarbuiten. 

Documenten

RENAULT NEWS – MAART 2021
RENAULT NEWS – MAART 2021

Als historisch mobiliteitsmerk en Europees marktleider op het gebied van elektrische voertuigen, ontwikkelt Renault al lang innovatieve voertuigen. Met het strategisch plan ‘Renaulution’ tekent het merk een ambitieuze en waardevolle transformatie uit. Renault evolueert zo naar een nog competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Moderniteit en innovatie op het gebied van technologische, energie- en mobiliteitsdiensten, zowel in de auto-industrie als daarbuiten.