Communiqué de presse
Communiqué de presse

RENAULT NEWS – APRIL 2021

FOCUS OP: E-TECH OF HET VERMOGEN OM ELEKTRISCH TE RIJDEN

WIST U DIT? DE HYBRIDE VAN RENAULT HEEFT VERSCHILLENDE ROOTS 

BINNENKORT: SOFTWARE RÉPUBLIQUE 9 APRIL / BEKIJK DE E-TECH HYBRID-SAGA IN BEELD GEDURENDE DE MAAND APRIL

HERHALING VAN HET LAATSTE NIEUWS

Le 07 April 2021

FOCUS OP...

E-TECH OF HET VERMOGEN OM ELEKTRISCH TE RIJDEN

E-TECH wordt de nieuwe commerciële benaming voor de elektrische wagens, plug-inhybridewagens en hybridewagens van Renault. Zo verenigt E-TECH alle modellen die een elektrische rijervaring en het bijbehorende rijplezier kunnen aanbieden.

De nieuwe benaming komt er in drie versies naargelang het niveau van elektrisch rijden:

E-TECH Electric voor de zuiver elektrische voertuigen

E-TECH Plug-in Hybrid voor de plug-inhybridemodellen 

E-TECH Hybrid voor de hybridevoertuigen

Naast modellen als Clio E-TECH Hybrid en Captur E-TECH Plug-in Hybrid omvat het gamma voortaan dus ook ZOE E-TECH Electric en Twingo E-TECH Electric.

Voor de gelegenheid wordt het E-TECH-logo in het nieuw gestoken. De ‘E’ van ‘Electric’ sluit zich aan bij de stijlelementen van onze ruit om onmiddellijk herkenbaar te zijn als een motor van het merk Renault. Ze werd vorig jaar ingehuldigd op de showcar Mégane eVision en is ook te zien op de motorkap van de Formule 1-bolide A521.

WIST U DIT ?

DE HYBRIDE VAN RENAULT HEEFT VERSCHILLENDE ROOTS

Renault heeft de markt van de hybridewagens en plug-inhybridewagens aangeboord met zijn ongeziene en moduleerbare hybridetechnologie (E-TECH hybrid en E-TECH plug-inhybride), die steunt op meer dan 10 jaar ervaring met zuiver elektrische voertuigen om zijn klanten toegang te geven tot de elektrische ervaring.

Dat de hybridetechnologie van Renault revolutionair is, is vooral te danken aan zijn innovatieve versnellingsbak met klauwkoppelingen, zonder koppelingspedaal en zonder synchronisatie.

Als we weten dat Louis Renault aan het einde van de 19e eeuw het patent van de versnellingsbak met rechtstreekse aandrijfas neerlegde (doeltreffender, compacter, stiller en vooral efficiënter dan de transmissiesystemen met ketting en riem uit die tijd), dan is dat een mooie knipoog van onze ingenieurs naar de beginjaren van de onderneming Renault Frères.

Deze versnellingsbak met klauwkoppelingen is niet de minste: sinds 2014 legt het Formule 1-reglement nieuwe hybride V6-motoren op. De ingenieursteams van Renault F1 hebben hun ervaring aangewend om op basis van de versnellingsbak met klauwkoppelingen de architectuur van onze hybridemotoren voor de stad uit te werken, met een veel zachter schakelende versnellingsbak dan die van de competitiemodellen, dankzij een bijkomende elektromotor.

En al in 2014 werd de concept-car EOLAB uitgerust met een hybridemotor op basis van het revolutionaire E-TECH-systeem. Het bevestigde dat het principe in de toekomst zou worden overgenomen door seriemodellen.

In 2021 biedt Renault zes uitvoeringen van zijn hybridetechnologie aan op Clio, Captur, Arkana, Mégane en Mégane Grandtour.

ARKANA DOOR AUTO-MOTO.COM VERKOZEN TOT BESTE SUV VAN 2021

Als eerste SUV Coupé van een massaconstructeur gooit Nieuwe Renault Arkana alle conventies overboord met zijn unieke concept, dat tot in de motorversies volledig hybride is. Arkana, die begin maart werd voorgesteld tijdens de eerste perstestritten in Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland, oogst al heel wat belangstelling en won de prijs voor ‘Beste SUV 2021’ van Auto-Moto.

Die bekroning volgt vlak na zijn lancering in Europa, maar werd in dezelfde maand toch al voorafgegaan door twee andere onderscheidingen: in Zuid-Korea werd de XM3 namelijk verkozen tot ‘Small SUV of the Year’ en ontving hij de prijs van ‘Design of the Year’. Arkana, de eerste bouwsteen van het Renault-offensief in het C-segment, zal alle markten veroveren.

BINNENKORT TE ONTDEKKEN

DIGITALE PERSCONFERENTIE SOFTWARE RÉPUBLIQUE – 9 APRIL

Luca de Meo, CEO van Groupe Renault, ontmoet op vrijdag 9 april de CEO's van Atos, Dassault Systèmes, ST Microelectronics en Thales om de lancering van Software République officieel te maken. Samen zullen ze een digitale persconferentie houden om tekst en uitleg te geven bij de creatie van een open ecosysteem en hun ambitie om een nieuwe generatie fabrikanten en leveranciers van intelligente mobiliteit in het leven te roepen.

BEKIJK DE E-TECH HYBRID-SAGA IN BEELD GEDURENDE DE MAAND APRIL

Dat was onze saga van vorige zomer. Ze blikt terug op de belangrijkste stappen in de ontwikkeling van onze revolutionaire hybridetechnologie.

HERHALING VAN HET LAATSTE NIEUWS

RENAULT LCV OPENT NIEUWE DEUREN: NIEUW GAMMA EN EMISSIEVRIJE OPLOSSINGEN (24/03/2021)

Om te kunnen inspelen op alle behoeften van professionals stelt Renault een strategische uitbreiding en vernieuwing van zijn gamma bedrijfsvoertuigen voor met de lancering van twee bijkomende bestelbreaks en de vernieuwing van zijn bestelwagens.

Om in te spelen op de energietransitie opent Renault LCV nieuwe horizonten met een compleet gamma producten en diensten, zowel op elektriciteit als op waterstof.

NIEUWE RENAULT KANGOO VAN: DE INNOVATIEVE BESTELBREAK MET EEN ATLETISCHE EN DYNAMISCHE STIJL(24/03/2021)

Kangoo, een waar icoon sinds zijn debuut in 1997, heeft zich altijd ingezet voor innovatie in de wereld van de bestelbreaks voor professionals door hen ruimte, volume en moduleerbaarheid te bieden. Nieuwe Kangoo Van introduceert vandaag een belangrijke innovatie: Open Sesame by Renault, dat een ware revolutie betekent voor de zijdelingse toegang tot het voertuig. Nog een belangrijke innovatie is het Easy Inside rack, een interieurgalerij om lange voorwerpen in de hoogte te vervoeren.

NIEUWE RENAULT EXPRESS VAN: DE PRAKTISCHE EN EFFICIËNTE BESTELWAGEN (24/03/2021)

Deze praktische en efficiënte bestelwagen richt zich in de eerste plaats tot zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar de beste verhouding prijs/prestaties en voldoet aan hun elementaire behoeften.

NIEUWE RENAULT TRAFIC COMBI EN NIEUWE RENAULT SPACECLASS: VOOR EEN NOG AANGENAMERE ERVARING(24/03/2021)

Nieuwe Trafic Combi voor collectief vervoer en SpaceClass voor het vervoer van vipklanten, versterken hun DNA met een nog dynamischer design, een geoptimaliseerd interieur, een breder motorengamma en nog meer veiligheid. 

Documenten

RENAULT NEWS – APRIL 2021

Voir les documents Voir la médiathèque

Als historisch mobiliteitsmerk en Europees marktleider op het gebied van elektrische voertuigen, ontwikkelt Renault al lang innovatieve voertuigen. Met het strategisch plan ‘Renaulution’ tekent het merk een ambitieuze en waardevolle transformatie uit. Renault evolueert zo naar een nog competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Moderniteit en innovatie op het gebied van technologische, energie- en mobiliteitsdiensten, zowel in de auto-industrie als daarbuiten. 

Documenten

RENAULT NEWS – APRIL 2021
RENAULT NEWS – APRIL 2021

Als historisch mobiliteitsmerk en Europees marktleider op het gebied van elektrische voertuigen, ontwikkelt Renault al lang innovatieve voertuigen. Met het strategisch plan ‘Renaulution’ tekent het merk een ambitieuze en waardevolle transformatie uit. Renault evolueert zo naar een nog competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Moderniteit en innovatie op het gebied van technologische, energie- en mobiliteitsdiensten, zowel in de auto-industrie als daarbuiten.