Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault KWID Racer en Renault KWID Climber in wereldpremière op het Autosalon van New Delhi

Le 03 Februari 2016

  • Renault stelt twee uitgesproken sportieve showcars voor op het autosalon van New Delhi 2016: KWID CLIMBER en KWID RACER
  • Sinds Renault KWID in de herfst van 2015 op de Indische markt werd gelanceerd, is hij uitgegroeid tot een waar succesmodel, met 90.000 bestellingen.
  • Renault stelt ook twee nieuwigheden voor onder de motorkap van KWID: de 1.0 SCe-motor en de gerobotiseerde Easy-R-transmissie.

New Delhi, 3 februari 2016 : De opmars van KWID, die in de herfst van 2015 op de Indische markt werd gelanceerd, lijkt niet te stuiten. Gesterkt door dat succes, onthult Renault op het autosalon van New Delhi 2016 twee showcars : Renault KWID CLIMBER en Renault KWID RACER. Terwijl de eerste zich het meest in zijn sas voelt buiten de platgetreden paden, verkiest de tweede het asfalt van circuits. Het bewijs dat deze onconventionele auto nog heel wat in zijn mars heeft.

RENAULT KWID CLIMBER

Renault KWID CLIMBER laat geen twijfel bestaan over zijn terreinkarakter. Met zijn verhoogde bodemvrijheid, zijn brede sporen, zijn korte overhangen en zijn specifieke bandpatroon mikt deze wagen zonder schroom op avonturen in de vrije natuur. Renault KWID CLIMBER onderscheidt zich door zijn compacte afmetingen, grote bumpers, brede zijdelingse beschermstrips en ruim bemeten, gefacetteerde velgen. Zijn koetswerkkleur Flamme Oranje zet de gebeitelde lijnen van het koetswerk nog extra in de verf.

De wielkastverbreders werden getooid met de kleur Electrique blauw, die de robuuste uitstraling, het handelsmerk van Renault KWID, benadrukt. De koplampbeschermers accentueren het avontuurlijke karakter van de auto nog meer. De CLIMBER-versie, die alle wegtypes het hoofd moet bieden, erft het DNA van Renault KWID om zijn cross-overkwaliteiten tot het uiterste te drijven. Dat resulteert in een uitgesproken scherpe persoonlijkheid die alle avonturen kracht bijzet.

RENAULT KWID RACER

Renault KWID RACER mikt op een heel ander segment. Met zijn lichtmetalen 18-duimsvelgen, zijn laagprofielbanden, zijn nieuwe aerodynamische afwerking, zijn kuipzetels en zijn veiligheidsbeugel brengt deze andere showcar hulde aan de wereld van de autosport. Hij is getooid met een resoluut sportieve blauwe metaalkleur. Zijn grote luchtinlaten getuigen van zijn prestatiepotentieel terwijl zijn spoilers en diffuser een uitzonderlijke wendbaarheid garanderen. De C-vormige ledverlichting en de hoogtechnologische afwerking van de lichten plaatsen KWID RACER centraal in de nieuwe designstrategie van Renault.

Het interieur verrast door zijn hoogwaardige afwerking met edele materialen zoals Alcantara, aluminium en koolstof. De hoofdkleur Titane zwart wordt afgewisseld met accenten in geanodiseerd rood, die verwijzen naar de sfeer van de autosport. De middenconsole geeft telemetriegegevens weer zodat de piloot zijn prestaties in realtime kan opvolgen. Die piloot wordt trouwens perfect vastgegespt dankzij de kuipzetel met vierpuntsveiligheidsharnas en kijkt uit op een digitale toerenteller en een lederen stuurwiel met een lichtmetalen rand die speciaal werd ontworpen voor de racerij.

Beide showcars hebben een heel eigen karakter en vullen elkaar perfect aan.

Laurens Van Den Acker, Vice-president van de Renault-groep en Directeur Industrieel Design, was aanwezig tijdens de voorstelling en verklaarde: "Van bij de eerste aanblik koppelt Renault KWID een emotioneel design aan de behoefte om gerust te stellen, een eigenschap waaraan onze klanten veel waarde hechten. Zijn cross-overkoetswerk straalt soliditeit en robuustheid uit en staat borg voor de moderne en unieke uitstraling. Beide showcars zijn gebaseerd op het platform van KWID. De opvallende voorkant is onmiddellijk herkenbaar dankzij de unieke stijlelementen van Renault. De wielkasten zijn ruim bemeten en de designdetails zijn gemeenschappelijk voor beide modellen."

RENAULT KWID 1.0 SCe EN RENAULT KWID EASY-R

Renault stelt Renault KWID 1.0 SCe voor met een design geoptimaliseerd om uitmuntende prestaties te leveren. Deze hoogtechnologische motor biedt een uitgebreid nuttig toerentalbereik om op de autosnelweg even doeltreffend te rijden als in de stad.

Conform de originele filosofie van KWID – aantrekkelijk, innovatief en toegankelijk – stelt Renault een nieuwe versie van zijn succesmodel voor, uitgerust met de Easy-R-transmissie, een gloednieuwe gerobotiseerde vijfversnellingsbak. Deze transmissie zonder koppeling verenigt een laag brandstofverbruik met de prestaties van een handgeschakelde transmissie en de eenvoud van een automaat.

Sumit Sawhney, Algemeen Directeur van Renault in India, geeft tekst en uitleg: "Renault KWID is een immens succes en bracht een ware revolutie teweeg in het segment van de compacte berlines. Dit model helpt ons om onze belofte waar te maken en een nieuw hoofdstuk te schrijven in de automobielgeschiedenis. Renault KWID genereerde een nooit-gezien enthousiasme in zijn segment om de harten van onze klanten en de autodeskundigen te veroveren. De specialiteit van Renault bestaat erin om vorm te geven aan innovaties. We zijn dan ook verheugd Renault KWID 1.0 SCe en onze versie met gerobotiseerde transmissie, Renault KWID Easy-R te kunnen voorstellen. Beide nieuwigheden worden heel binnenkort gelanceerd op de markt."

Documenten

Renault KWID Racer en Renault KWID Climber in wereldpremière op het Autosalon van New Delhi

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault KWID Racer en Renault KWID Climber in wereldpremière op het Autosalon van New Delhi
Renault KWID Racer en Renault KWID Climber in wereldpremière op het Autosalon van New Delhi