Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault kondigt acht nieuwe voertuigen aan voor een meer rendabele internationale groei

 • In het kader van het plan Renaulution stelt het merk Renault zijn 'International game plan 2027' voor.
 • Tegen 2027 zal Renault 3 miljard euro investeren om acht nieuwe modellen te lanceren op de internationale markt (buiten Europa). Vijf daarvan richten zich tot het C- en D-segment om het merk een plaats te geven in de segmenten die de grootste waarde creëren.
 • Renault wil tegen 2027 een derde van zijn verkoop buiten Europa realiseren met hybridewagens en zuiver elektrische modellen.
 • Dit productoffensief zal worden gerealiseerd op twee platformen die waarde genereren voor de klanten en die het merk in staat stellen om concurrentiëler te worden:
  • een nieuw, ultraflexibel moduleerbaar platform voor diverse energietypes van Renault Group voor vier verschillende regio's: Latijns-Amerika, Noord-Afrika, Turkije en India;
  • een CMA-platform (Compact Modular Architecture) voor het D- en E-segment, dat in Zuid-Korea wordt ontwikkeld in samenwerking met Geely.
 • In 2027 zal het merk Renault per voertuig dat buiten Europa wordt verkocht, mikken op een omzetverdubbeling ten opzichte van 2019.
 • Niagara Concept belichaamt die drang naar moderniteit als geen ander op internationaal niveau. Hij blikt vooruit op de toekomstige seriemodellen, die tegen 2027 buiten Europa zullen worden gelanceerd. Ze worden allemaal doordrenkt met het DNA van Renault en worden aangepast aan de behoeften van onze lokale klanten.
 • Kardian is het eerste van acht seriemodellen die zullen worden onthuld.
 • Om de persconferentie 'Renault brand international game plan 2027' te volgen en te herbekijken.

Le 25 Oktober 2023

Historische wortels buiten Europa

Renault is het meest verkochte Franse automerk ter wereld en realiseert 43% van zijn verkoop op de internationale markt. In 2022 ging het om 634.124 exemplaren. Datzelfde jaar situeerde de top tien van belangrijkste markten voor Renault zich voor de helft buiten Europa: Brazilië (2e), Turkije (4e), India (5e), Zuid-Korea (8e) en Colombia (9e). Zijn productie heeft Renault al lang gevestigd in verschillende regio’s van de wereld, met een hoog niveau van lokale integratie. Reeds in de jaren 1950 besefte Renault hoe belangrijk het is om zijn producten lokaal te produceren, in de buurt van zijn klanten. Zo bouwt de fabriek Santa Isabel in het Argentijnse Córdoba al sinds 1955 voertuigen die voornamelijk bestemd zijn voor de Zuid-Amerikaanse markt. Renault onderhoudt tevens historische en trouwe relaties met een netwerk van meer dan 4.000 concessies buiten Europa. Het merk heeft zijn internationale aanwezigheid uitgebreid met drie ontwikkelingscentra en vier designcentra, waarvan er een in Brazilië is gevestigd. Vandaag stelt het merk Renault buiten Europa 35.000 talenten tewerk.

Rendabel productoffensief in grote regio’s

Renault opent niet gewoon een nieuw hoofdstuk op internationaal vlak. Er waait een nieuwe wind, ondersteund door het plan Renaulution, dankzij de lancering van acht nieuwe producten tegen 2027. Dit offensief, waarin Renault 3 miljard euro investeert, zal het merk in staat stellen om zijn prestaties in deze belangrijke en historische regio’s op te krikken. Zo wil Renault zijn omzet per voertuig dat buiten Europa wordt verkocht tegen 2027 verdubbelen ten opzichte van 2019.

Net als in Europa zal het merk zijn segmentmix internationaal in evenwicht brengen dankzij een offensief van vijf nieuwe producten in het C- en D-segment. Tegelijk zal het merk zijn positie in het B-segment versterken met Kardian, die volgend jaar wordt gecommercialiseerd in Latijns-Amerika en Marokko.

De verlaging van de CO2-uitstoot van toekomstige voertuigen is eveneens een belangrijke pijler van dit plan, dat ‘Renault brand international game plan 2027’ werd gedoopt. Die verlaging zal in de eerste plaats worden gerealiseerd door de motoren van het toekomstige productgamma te hybridiseren, maar ook door de E-Tech electric-modellen in verschillende landen buiten Europa te lanceren, naar het voorbeeld van Mégane E-Tech electric die reeds in Brazilië en Turkije wordt verkocht. Zo wil Renault tegen 2027 een derde van zijn verkoop buiten Europa realiseren met hybride of elektrische modellen.

 

"Nu onze productvernieuwing zijn vruchten afwerpt in Europa, nemen we de gelegenheid te baat om het merk internationaler en rendabeler maken. Renault gaat dus over tot een internationaal offensief door tegen 2027 acht nieuwe voertuigen te lanceren, gebaseerd op een beperkt aantal platformen, die tussen de verschillende regio’s worden gedeeld, om zo onze synergieën te versterken. "  Fabrice Cambolive, CEO van het merk Renault

 

Een nieuw moduleerbaar platform met wereldwijde roeping van Renault Group

Om nog competitiever te worden en de internationale synergieën te maximaliseren, zal Renault zijn catalogus herschikken dankzij een nieuw moduleerbaar platform met wereldwijde roeping van Renault Group. Dat platform zal worden geassembleerd in de vier industriële regio’s Latijns-Amerika, Turkije, Marokko en India. Het beschikt over een aanpasbare en flexibele architectuur, die meer diversiteit mogelijk maakt:

 • voertuiglengtes tussen 4 en 5 meter 
 • vier verschillende wielbases van 2,60 tot 3 meter
 • drie eenheden achteraan, met drie verschillende lengtes
 • diverse energiebronnen en nieuwe aandrijflijnen, voor meer efficiëntie op het vlak van verbruik en CO2-uitstoot: verbrandingsmotor, flex fuel (E85), lpg, mild hybrid advanced 48v en full hybrid, en dat met voor- en vierwielaandrijving.

Dankzij het uiterst flexibele platform kunnen we onze klanten heel andere koetswerktypes en modellen aanbieden. Om het volledige spectrum van voertuigen op basis van dit nieuwe Renault Group-platform te bewonderen, volstaat een blik op Kardian, een compacte SUV uit het B-segment, en Niagara Concept, een pick-up met nieuwe technologie voor de E‑Tech hybrid 4x4-motor. Dit platform zal beschikken over een elektrische en elektronische architectuur van de nieuwste generatie, die compatibel is met alle geldende en toekomstige reglementeringen.

"Het nieuwe, moduleerbare platform van Renault Group kan schermen met een uiterst flexibele en competitieve architectuur. Het stelt ons in staat om onze klanten overal ter wereld modellen aan te bieden die veel waarde, efficiëntie en relevante technologieën bieden. Die troef zal ons helpen om ons te onderscheiden en over te gaan tot een wereldwijd offensief dankzij een gediversifieerd modelgamma. Het design van deze producten zal trouw blijven aan de nieuwe merkidentiteit van Renault, terwijl de motortechnologieën zijn aangepast aan de behoeften van elke gebruiker. Zo zullen de nieuwe modellen een laag verbruik bieden in combinatie met een hoog niveau van rijplezier, comfort en levenskwaliteit aan boord, stuk voor stuk facetten die verankerd zijn in ons merk-DNA. " Bruno Vanel, VP Renault Brand, Product Performance

 

Het CMA-platform voor topmodellen in Zuid-Korea

Het CMA-platform – Compact Modular Architecture – is de vrucht van het partnerschap dat Renault Group en Geely Holding Group in 2022 aangingen.  Het zal als basis dienen voor luxewagens bestemd voor het D- en E-segment, die verkrijgbaar worden met twee- en vierwielaandrijving en met hybridemotoren. Deze voertuigen zullen worden ontwikkeld in het ontwikkelingscentrum van Seoel en worden gebouwd in de fabriek van Busan. Het eerste model van Renault Korea Motors dat op dit platform werd ontwikkeld, zal aan het einde van het eerste semester van 2024 worden voorgesteld.

Renault Niagara Concept, de belichaming van dit internationale offensief

Met Niagara Concept opent Renault een nieuw hoofdstuk in zijn internationale geschiedenis door een frisse wind en moderniteit te creëren. Met een uitgesproken persoonlijkheid en uitbundige, resoluut moderne lijnen blikt deze concept-car vooruit op de stijl van de toekomstige Renault-modellen die op het nieuwe moduleerbare platform van Renault Group zullen staan. Niagara Concept toont zich tegelijk robuust en krachtig, verfijnd en rijk aan technologie. Hij nodigt uit om onbeperkt te reizen.

Met zijn royale welvingen en gebeitelde details belichaamt hij de waarden van Renault en weerspiegelt hij zijn nieuwe, emotionele en tegelijk hoogtechnologische designtaal. Het radiatorrooster oogt zowel robuust als eigentijds. Het werd als het ware gebeeldhouwd als een minerale vorm met een uniek 3D-effect. De naam Renault staat voluit geschreven met een 'pixel art'-afwerking die sterk geïnspireerd is op de popcultuur. De lichtsignatuur in de vorm van wenkbrauwen doet levendig, expressief en hoogtechnologisch aan.

Met zijn krachtige neus met prominente beschermplaat, zijn verhoogde bodemvrijheid, zijn ophanging met lange veerwegen en zijn aanzienlijke overschrijdingshoeken voor- en achteraan laat Niagara Concept geen twijfel bestaan over zijn potentieel in de meest extreme rijomstandigheden. Hij meet zich de krachtigste stijlelementen uit de wereld van de pick-ups aan.

Zijn verticale en imposante voorzijde geeft blijk van een krachtig karakter. Zijn brede schouders sluiten aan op de karakterlijnen in het bovenste deel van het koetswerk en versterken de gespierde uitstraling van de wagen.  Achteraan ademt de combinatie van de aflopende daklijn en de uitgesproken hellingshoek van de achterste zijruitstijl dynamisme en sportiviteit.

Niagara Concept is bedekt met camouflagelak, geïnspireerd op de lijnen en motieven van het merklogo. Deze grafische afwerking onderstreept de veelzijdigheid van de wagen: groen voor avontuur, geel voor sportiviteit, lichtgrijs voor techniciteit en een zwarte achtergrond die kracht uitstraalt.

"Niagara Concept belichaamt de stijl van het toekomstige internationale gamma van Renault. Dit robuuste en krachtige studiemodel met buitensporige en uitbundige lijnen toont zich ook verfijnd en rijk aan technologie. Zo belooft heft grenzeloze reismogelijkheden. " Gilles Vidal, VP Renault Design

 

Niagara Concept, die gebaseerd is op het nieuwe ultraflexibele Renault Group-platform, biedt een uitstekend rijcomfort. De efficiënte motor doet een beroep op de E-Tech Hybrid 4x4-technologie met een dubbele technische aanpassing: in de eerste plaats gaat hij over naar een mild hybrid advanced-motor (48 v) vooraan en daarnaast beschikt hij over een bijkomende elektromotor op de achtertrein. Zo is Niagara Concept een 4x4-model met geoptimaliseerde terreinprestaties. Met deze krachtbron kunnen bestuurders de helft van hun dagelijkse ritten zuiver elektrisch afleggen en de CO2-uitstoot aanzienlijk terugdringen.

Renault Niagara Concept blikt vooruit op de toekomstige internationale seriemodellen die tegen 2027 zullen worden gelanceerd.

Documenten

Renault kondigt acht nieuwe voertuigen aan voor een meer rendabele internationale groei (WORD)

Renault kondigt acht nieuwe voertuigen aan voor een meer rendabele internationale groei (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Médiathèque (11)

 • Albums
 • Niagara Concept (5)
 • Kardian (5)
 • Tout (11)
 • Images (10)
 • Vidéos (1)
 • Sélectionner des éléments

Documenten

Renault kondigt acht nieuwe voertuigen aan voor een meer rendabele internationale groei (WORD)
Renault kondigt acht nieuwe voertuigen aan voor een meer rendabele internationale groei (PDF)
Renault kondigt acht nieuwe voertuigen aan voor een meer rendabele internationale groei (WORD)
Renault kondigt acht nieuwe voertuigen aan voor een meer rendabele internationale groei (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)