Persbericht
Persbericht

Renault komt terug op het podium, eerste merk in Frankrijk en tweede in Europa

  • De wereldwijde verkoop van het merk Renault bereikte in de eerste helft van het jaar 770 807 eenheden*, een stijging van 11% ten opzichte van de eerste helft van 2022. Het merk verhoogt zijn verkoopgewicht in de meest winstgevende kanalen en de segmenten die het meeste waarde creëren.
  • In Europa steeg de verkoop met 21% tot 501 985 eenheden, waarmee Renault de tweede plaats op de Europese markt veroverde. Het Verenigd Koninkrijk (+61%), Nederland (+58%), Spanje (+47%) en Italië (+35%) hebben allemaal sterk bijgedragen aan deze groei.
  • Renault is nummer 1 in Frankrijk op de markt voor personenwagens met 144 715 verkochte eenheden en op de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen met 54 239 verkochte eenheden.
  • Renault blijft groeien in het C-segment, met een verkoopstijging van 42% dankzij het succes van Nieuwe Austral, Arkana en Mégane E-Tech electric.
  • In de markt van geëlektrificeerde voertuigen** steeg de verkoop met 17%, gestimuleerd door het dubbele aanbod van elektrische en hybride modellen.
  • Renault heeft een gezonde kanalenmix behouden, met meer dan een op de twee verkopen aan particuliere klanten in Europa.
  • Renault presteert beter op de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen, met een tweecijferige groei van de verkoop in Europa (+25,4%) op een markt die met 11,7% groeit.

 

* De vermelde cijfers houden geen rekening met de verkoop in Rusland.
** Inclusief elektrische voertuigen, hybrides (HEV) en plug-inhybrides (PHEV), uitgezonderd mild hybrids (MHEV).

 

op 11 Juli 2023

Het merk Renault verkocht in de eerste helft van 2023 wereldwijd in totaal 770 807 voertuigen (PW en BV) (+11%).

In Europa steeg de verkoop in de eerste helft van 2023 met 21% tot 501 985 eenheden (PW en BV). Net als in 2022 boekte het merk opnieuw heel wat vooruitgang in de segmenten met de hoogste meerwaarde: de groeiende markt van de geëlektrificeerde voertuigen**, het C-segment, de verkoop aan particulieren en de BV-markt.

GROEI OP DE MARKT VAN GEËLEKTRIFICEERDE VOERTUIGEN

De sterke groei van de verkoop van full hybrides (+40%), met 83 000 verkochte eenheden, heeft het merk Renault in staat gesteld verdere vooruitgang te boeken op de weg naar elektrificatie - de totale verkoop steeg met 17% tot 132 500 wagens. Austral, met 65% van de verkoop in HEV-versies, en Arkana, met 55% van de HEV-verkopen, hebben aanzienlijk bijgedragen aan dit succes.

Van Mégane E-Tech electric, die in 2023 voor het hele jaar op de markt komt, werden in de eerste helft van het jaar meer dan 23 000 eenheden verkocht. Hij is de meest verkochte elektrische wagen in zijn segment in Frankrijk. Mégane is goed voor ongeveer 50% van onze EV-verkoop, die 48 000 eenheden bedraagt. Vanaf de tweede helft van 2023 gaat Mégane internationaal, met verkoopstart in Turkije en Brazilië.

GROEI IN SEGMENTEN MET HOGE TOEGEVOEGDE WAARDE

Het C-segment vertegenwoordigt een steeds groter deel van de verkoop van het merk Renault: met 136 195 verkochte voertuigen steeg het volume met 42%. 

Renault Austral heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit succes, met 39 495 verkopen in de eerste helft van 2023, en Renault Arkana gaat vooruit met 41 821 verkopen in de eerste helft van 2023. 

Ondanks de aanhoudende bevoorradingsproblemen heeft Renault zijn doelstelling voor de verkoop aan particuliere klanten gehaald en op een optimaal niveau gehouden, met meer dan een op twee voertuigen verkocht aan particuliere klanten. De distributiemix bereikte 51% in H1 2023, 8 punten hoger dan het marktgemiddelde (43%).

GROEI IN DE BV-MARKT

Renault blijft beter presteren op de markt voor bedrijfsvoertuigen, met een tweecijferige groei van de verkoop in Europa (+25,4%) tot 144 250 eenheden op een markt die met 11,7% groeit.

Deze dynamische prestatie is te danken aan het succes van onze topproducten, Kangoo (+11,7%), Express (+48,9%), Master (+13,8%) en Trafic (+36%), stuk voor stuk marktleiders in hun segment.

Het merk loopt ook voorop in Latijns-Amerika (+19%), met 27 833 eenheden, op een markt die met 11,9% groeit dankzij de goede prestaties van Oroch (+36,8%), Kangoo (+21,9%) en Master (+15,9%).

Het merk, dat al twaalf jaar pionier is in geëlektrificeerde bedrijfsvoertuigen met Kangoo en Master, zet die dynamiek voort met de lancering van Trafic Van E-Tech en de voorstelling van een nieuwe EV-bestelwagen voor het einde van het jaar.

"WE ZIJN DIT JAAR GOED GESTART EN DANKZIJ ONZE INSPANNINGEN HEBBEN WE DE TWEEDE PLAATS IN EUROPA HEROVERD. DIT IS HET RESULTAAT VAN HET SUCCES VAN AUSTRAL, MEGANE E-TECH ELECTRIC, DE INZET VAN ONS NETWERK EN VAN HET RENAULT TEAM. IN DE TWEEDE HELFT VAN HET JAAR ZULLEN WE HET TEMPO OPVOEREN MET NIEUWE ESPACE, NIEUWE CLIO EN NIEUWE ARKANA. "  Fabrice Cambolive Algemeen Directeur van het merk Renault

Documenten

Renault komt terug op het podium, eerste merk in Frankrijk en tweede in Europa (WORD)

Renault komt terug op het podium, eerste merk in Frankrijk en tweede in Europa (PDF)

Zie de documenten

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

Renault komt terug op het podium, eerste merk in Frankrijk en tweede in Europa (WORD)
Renault komt terug op het podium, eerste merk in Frankrijk en tweede in Europa (PDF)
Renault komt terug op het podium, eerste merk in Frankrijk en tweede in Europa (WORD)
Renault komt terug op het podium, eerste merk in Frankrijk en tweede in Europa (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)