Communiqué de presse
Communiqué de presse

RENAULT KANGOO, EEN JAPANSE PASSIE

  • Japan organiseert al 14 jaar de grootste Renault Kangoo-bijeenkomst ter wereld
  • Elk jaar verzamelen duizenden Japanners zich aan de voet van de berg Fuji om hun passie te delen en de Franse bestelbreak te vieren
  • Editie 2023 was voor Renault de gelegenheid om Nieuwe Grand Kangoo aan het Japanse publiek voor te stellen

Le 20 Oktober 2023

VAN MAUBEUGE NAAR JAPAN

Door het segment van de bestelbreaks in te luiden, dankzij een uniek en praktisch design met voor het eerst een zijschuifdeur, werd Kangoo al snel een echt succesverhaal dat nu al 25 jaar duurt. Meer dan 4,4 miljoen exemplaren werden ervan verkocht in 50 landen over de hele wereld.

Sinds 1997 wordt de Kangoo voor de hele wereld gemaakt in de Renault-fabriek in Maubeuge, in Hauts-de-France, met bijzondere aandacht voor de exemplaren die naar het land van de rijzende zon vertrekken.

Van alle landen die Kangoo op de markt brengen, viert Japan hem op de meest originele manier. De lokale voorliefde voor deze wagen groeide snel en vanaf 2008 besloten de fans een bijeenkomst te organiseren om hun passie voor de Franse bestelbreak met zo veel mogelijk mensen te delen.

De Kangoo Jamboree, een jaarlijkse afspraak sinds 14 jaar, is de grootste Renault Kangoo-bijeenkomst ter wereld.

Dit jaar kwamen meer dan 5.000 bezoekers langs om een glimp op te vangen van de bijna 2.000 Kangoos en om de voorstelling van Nieuwe Renault Grand Kangoo en de nieuwe, lokale, beperkte reeks in Urban grijs bij te wonen.

Deze nieuwe editie werd officieel afgetrapt door de voorzitter van Renault Japan, dhr. Junpei OGAWA en de burgemeester van de stad Yamanaka-ko in aanwezigheid van Heinz-Jürgen LÖW, SVP, Renault LCV, Thierry Plantegenest, Directeur Sales & Marketing, Renault LCV en Florent PICHEREAU, Kangoo Product Launch Manager.

 

 

OVER RENAULT

 

Al meer dan honderd jaar ontwikkelt, produceert en verkoopt Renault bedrijfsvoertuigen, om zo een antwoord te bieden op de eisen van zakelijke gebruikers overal ter wereld. Express, Kangoo, Trafic en Master zijn stuk voor stuk iconische voertuigen die wereldwijd bekendstaan om hun innovaties die het dagelijkse leven van hun gebruikers ten goede komen. Renault Pro+ is al meer dan tien jaar Europees marktleider op tal van markten (thermisch en elektrisch) en biedt gepersonaliseerde en intelligente duurzame mobiliteitsoplossingen dankzij een unieke combinatie van oplossingen, diensten en financieringen om de activiteiten van zakelijke klanten te vereenvoudigen en een boost te geven. Het netwerk combineert innovatieve digitale oplossingen, een panel van erkende koetswerkbouwers en een netwerk van bedrijfsvoertuigenexperts in meer dan 600 Renault Pro+ Centers in meer dan 25 landen.

Documenten

RENAULT KANGOO, EEN JAPANSE PASSIE (WORD)

RENAULT KANGOO, EEN JAPANSE PASSIE (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

RENAULT KANGOO, EEN JAPANSE PASSIE (WORD)
RENAULT KANGOO, EEN JAPANSE PASSIE (PDF)
RENAULT KANGOO, EEN JAPANSE PASSIE (WORD)
RENAULT KANGOO, EEN JAPANSE PASSIE (PDF)