Persbericht
Persbericht

Renault Group zet zijn groei voort in de segmenten die waarde creëren

 • De wereldwijde verkoop van Renault Group bedroeg 1.133.667 voertuigen in de eerste helft van 2023, een stijging van 13% ten opzichte van de eerste helft van 2022. In Europa steeg de omzet van Renault Group met 24% in een markt die met 17% groeide.
 • Het merk Renault noteerde een groei van 12%, met meer dan 772.000 verkochte voertuigen in de eerste helft van 2023. In Europa steeg de verkoop van het merk Renault met 21% tot 503.242 eenheden, waarmee het opnieuw op het podium staat als het op één na best verkopende merk en nummer één is in Frankrijk.
 • De verkoop van Dacia steeg met 24% tot meer dan 345.000 eenheden in de eerste helft van 2023, dankzij het succes van zijn gamma.
 • Ook het merk Alpine bevestigde zijn groei: met meer dan 1.800 verkochte voertuigen steeg het aantal met 9%. De afgelopen zes maanden werden gekenmerkt door de succesvolle lancering van twee beperkte oplages: deAlpine A110 San Remo 73 en de Alpine A110 R Le Mans.
 • Het verkoopbeleid van Renault Group, dat gericht is op waardecreatie, blijft zich richten op de meest winstgevende kanalen: verkoop aan particuliere klanten, topversies en het C-segment.
  • De verkoop aan particulieren vertegenwoordigt 65% van de omzet in de vijf belangrijkste Europese landen van Renault Group[1].
   • Het merk Renault is goed voor meer dan de helft van alle verkopen aan particuliere klanten in Europa.
   • Dacia neemt de tweede plaats in op de Europese markt voor personenauto's, met een groei van 29% ten opzichte van de eerste helft van 2022. Met 138.978 verkochte eenheden is Dacia Sandero met 23,5% gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2022 en blijft het de best verkochte auto voor particuliere klanten in Europa.
  • In het C-segment in Europa boekte het merk Renault een groei van
   42% ten opzichte van de eerste helft van 2022 dankzij het succes van de Arkana, Austral en Megane E-TECH electric:
   • van Renault Arkana werden bijna 42.000 exemplaren verkocht, waarvan 55% E-TECH.
   • Renault Austral noteerde bijna 40.000 verkopen , waarvan 65% hybrideversies en 60% topversies.
   • Renault Megane E-TECH electric verkocht meer dan 23.000 exemplaren, met meer dan 70% van de verkoop voor de topversies en 80% voor de krachtigste motor. De Megane E-TECH electric is de best verkochte elektrische auto in het C-segment in Frankrijk.
  • Renault Group zet zijn elektrificatieoffensief voort:
   • De verkoop van geëlektrificeerde personenauto's[2] van het merk Renault steeg met 18%[3] en is nu goed voor 37% van de verkoop van personenauto's van het merk in Europa. 100% elektrische voertuigen zijn goed voor 11% van de verkoop van personenauto's in Europa.
   • De Dacia Jogger Hybrid 140, die sinds januari 2023 te koop is, is goed voor meer dan 25% van de verkoopmix. Dacia Spring, 100% elektrisch, is in de eerste semester meer dan 27.000 keer verkocht in Europa, en staat nog steeds op het podium van elektrische voertuigen verkocht aan particuliere klanten in Europa.
  • Het orderboek van Renault Group in Europa vertegenwoordigt 3,4 maanden omzet eind juni 2023 en zou het hele jaar boven de tweemaandendoelstelling blijven, zelfs met een daling van de markt met 30% ten opzichte van 2019.

 

[1] Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk

[2]Inclusief elektrische voertuigen, hybrides (HEV) en plug-inhybrides (PHEV), uitgezonderd mild hybrids (MHEV).

[3] Bron: DATAFORCE, reikwijdte: Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, België, Kroatië, Denemarken, Finland, Luxemburg, Noorwegen, Nederland, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Zwitserland.

op 19 Juli 2023

Documenten

Renault Group zet zijn groei voort in de segmenten die waarde creëren (WORD)

Renault Group zet zijn groei voort in de segmenten die waarde creëren (PDF)

Zie de documenten

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

Renault Group zet zijn groei voort in de segmenten die waarde creëren (WORD)
Renault Group zet zijn groei voort in de segmenten die waarde creëren (PDF)
Renault Group zet zijn groei voort in de segmenten die waarde creëren (WORD)
Renault Group zet zijn groei voort in de segmenten die waarde creëren (PDF)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/