Persbericht
Persbericht

Renault Group herziet zijn financiële vooruitzichten 2023 naar een hoger niveau

Link naar de conferentie vandaag om 8 uur

Gezien het huidige prestatieniveau van de Groep, dat boven de aanvankelijke verwachtingen ligt, stelt Renault Group zijn financiële vooruitzichten voor het boekjaar 2023 naar boven bij en voorziet :

  • een operationele marge van de Groep tussen 7% en 8% (tegenover 6% of meer voorheen)
  • een free cash-flow uit de autobranche van minstens 2,5 miljard euro (tegenover minstens 2 miljard euro in het vorige boekjaar).

 

Deze herziening is vooral te danken aan de kwaliteit van de verkoopmix, die het succes van de nieuwe lanceringen en het voortzetten van een verkoopbeleid gericht op waarde, weerspiegelt.

op 29 Juni 2023

De vooruitzichten van Renault Group voor het eerste halfjaar van 2023:

  • een operationele marge van de Groep van meer dan 7%
  • een free cash-flow uit de automobielactiviteiten van ongeveer € 1,5 miljard (inclusief 600 miljoen aan dividenden van Mobilize Financial Services).

 

"Renault Group heeft recordprestaties neergezet. Deze resultaten zijn de vrucht van een strategie die gericht is op waarde en de niet aflatende inzet van onze teams gedurende de afgelopen drie jaar voor het Renaulution-plan, dat de Groep grondig transformeert. Als gevolg hiervan stelt Renault Group zijn financiële vooruitzichten voor het jaar naar boven bij, dankzij de voortdurende inspanningen om de kosten te verlagen en een productoffensief dat zijn weerga niet kent in de geschiedenis van de Groep. Dit productoffensief, voor al onze merken, is nog maar net begonnen en zal de prestaties van de Groep verder verbeteren, terwijl het een unieke transformatie leidt om het autobedrijf van de volgende generatie te worden," aldus Luca de Meo, CEO van Renault Group.

 

Renault Group zal zijn halfjaarcijfers op 27 juli 2023 publiceren.

Documenten

Renault Group herziet zijn financiële vooruitzichten 2023 naar een hoger niveau (WORD)

Renault Group herziet zijn financiële vooruitzichten 2023 naar een hoger niveau (PDF)

Zie de documenten

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

Renault Group herziet zijn financiële vooruitzichten 2023 naar een hoger niveau (WORD)
Renault Group herziet zijn financiële vooruitzichten 2023 naar een hoger niveau (PDF)
Renault Group herziet zijn financiële vooruitzichten 2023 naar een hoger niveau (WORD)
Renault Group herziet zijn financiële vooruitzichten 2023 naar een hoger niveau (PDF)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/