Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault Group en Verkor: een commercieel partnerschap op lange termijn voor de levering van hoogwaardige koolstofarme batterijen

  • Renault Group en Verkor hebben een partnerschap op lange termijn gesloten voor de levering van 12 GWh per jaar aan batterijen voor elektrische voertuigen.
  • Deze hoogwaardige en koolstofarme batterijen zullen in de toekomstige Gigafactory Verkor in Duinkerke (Frankrijk) worden gemaakt.
  • De batterijen van Verkor zullen dienen voor voertuigen in de hogere segmenten van de merken van Renault Group, meer bepaald vanaf 2025 voor de toekomstige 100% elektrische C-Crossover GT van Alpine, die in het Franse Dieppe zal worden gebouwd.

 

Le 13 April 2023

Renault Group en Verkor, de Europese pionier op het gebied van koolstofarme batterijen, hebben zopas een commercieel partnerschap gesloten voor de levering van batterijen voor elektrische voertuigen.

Verkor zal Renault Group elk jaar het equivalent van 12 GWh aan batterijen bezorgen. Die zullen dienen voor voertuigen in de hogere segmenten van de merken van Renault Group, meer bepaald vanaf 2025 voor de toekomstige 100% elektrische C-Crossover GT van Alpine, die in het Franse Dieppe zal worden gebouwd.

Deze hoogwaardige en koolstofarme batterijen zullen in Frankrijk worden gemaakt in de toekomstige Gigafactory Verkor in Duinkerke.

Deze aankondiging betekent een belangrijke stap in de ontwikkeling van Verkor en consolideert het strategische partnerschap dat in juni 2021 van start ging met de participatie van Renault Group in Verkor. Sindsdien hebben Renault Group en Verkor de technische kwaliteit van het product, zijn economisch concurrentievermogen en zijn industrialiseringsproces gevalideerd, van het Verkor Innovation Centre in Grenoble (VIC) tot de bouw van de Gigafactory Verkor, die in 2025 operationeel zal zijn.

Benoit Lemaignan, medeoprichter en bestuursvoorzitter van Verkor: “Het vertrouwen dat Renault Group ons van bij het begin heeft geschonken, wordt nu geconcretiseerd door dit partnerschap op lange termijn. Dit bewijst nogmaals de aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid van ons project op het moment dat we het nodige geld bijeenkrijgen voor de bouw van onze Gigafactory in Duinkerke. De productie van batterijen in Europa en de beheersing van de waardeketen zijn van fundamenteel belang voor de energietransitie. ”

François Provost, Directeur Aankopen, Partnerschappen en Public Affairs van Renault Group: "Renault Group bevestigt zijn vertrouwen in Verkor en zijn innovatieve, hoogwaardige en koolstofarme technologie.  Dit partnerschap maakt het mogelijk om de bevoorrading van elektrische batterijen op lange termijn veilig te stellen en de onderdelen ervan beter te traceren. Het sluit aan bij de ambitie van Renault Group en zijn toekomstige entiteit Ampere die zich toelegt op elektriciteit en software, om de volledige elektrische waardeketen te beheersen. Zo blijft Renault Group in Frankrijk, in het hart van Europa, een robuust elektrisch ecosysteem van technologiecentra en voertuig-, motor- en batterijfabrieken ontwikkelen. ”

 

Over Verkor

Verkor werd opgericht in juli 2020 en is een in Grenoble gevestigd Frans industrieel bedrijf. Het kan rekenen op de steun van het EIT InnoEnergy, de IDEC-groep, Schneider Electric, Capgemini, Renault Group, EQT Ventures, Arkema, Tokai COBEX, het FMET beheerd door Demeter, Sibanye-Stillwater, Plastic Omnium en Bpifrance. De onderneming versnelt de productie van koolstofarme batterijen in Frankrijk en Europa om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektrische voertuigen, elektrische mobiliteit in het algemeen en stationaire opslag in Europa.

Verkor ontwikkelt een aantrekkelijk businessmodel op het gebied van soepelheid, duurzaamheid en good governance en trekt daardoor de beste talenten aan. Een sterk en wendbaar team blijft groeien om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het door Verkor geleide project verenigt de beste partners om de hele waardeketen in Europa te lokaliseren, zodat vaardigheden en hulpbronnen optimaal worden benut. Dankzij deze troeven opent Verkor in 2023 zijn volledig digitale 4.0-pilotlijn. Als toonbeeld van uitmuntendheid, concurrentievermogen en optimaal gebruik van hulpbronnen zal deze innovatie geïntegreerd worden in de gigafabriek die gepland is voor 2024.

Meer informatie vindt u op www.verkor.com

 

Documenten

Renault Group en Verkor: een commercieel partnerschap op lange termijn voor de levering van hoogwaardige koolstofarme batterijen (WORD)

Renault Group en Verkor: een commercieel partnerschap op lange termijn voor de levering van hoogwaardige koolstofarme batterijen (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

Renault Group en Verkor: een commercieel partnerschap op lange termijn voor de levering van hoogwaardige koolstofarme batterijen (WORD)
Renault Group en Verkor: een commercieel partnerschap op lange termijn voor de levering van hoogwaardige koolstofarme batterijen (PDF)
Renault Group en Verkor: een commercieel partnerschap op lange termijn voor de levering van hoogwaardige koolstofarme batterijen (WORD)
Renault Group en Verkor: een commercieel partnerschap op lange termijn voor de levering van hoogwaardige koolstofarme batterijen (PDF)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/