Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault Group en Valeo ondertekenen een partnerschap voor de ontwikkeling van Software Defined Vehicle

  • Renault Group en Valeo breiden hun samenwerking uit met Software Defined Vehicle (SDV-software-gedefinieerd voertuig).
  • Valeo zal essentiële elektrische en elektronische componenten leveren, zoals de High-Performance Computer, en zal bijdragen aan de softwareontwikkeling.
  • Met Google voor software, Qualcomm voor hardware en nu Valeo blijft Renault Group zijn tech-ecosysteem en zijn beheersing van de waardeketen van SDV ontwikkelen.

Le 24 Mei 2023

Renault Group en Valeo kondigen vandaag een partnerschap aan voor de ontwikkeling van de elektrische en elektronische architectuur van de volgende generaties voertuigen van de Group. De architectuur van Software Defined Vehicle zal het mogelijk maken voertuigen aan te bieden die tijdens hun volledige levensduur steeds up-to-date zijn en die zonder materiële wijzigingen nieuwe functies kunnen integreren.

In het kader van dit partnerschap zal Valeo essentiële elektrische en elektronische[1] componenten van SDV leveren, waaronder de High-Performance Computer (HPC). De ingenieurs van Valeo zullen ook dicht bij de vestigingen van Renault Group in Guyancourt, Toulouse en Sophia-Antipolis werken en nauw samenwerken met de teams van Renault Software Factory aan de ontwikkeling van software. Valeo zal tot slot softwaretoepassingen aan boord leveren, zoals parkeerassistentie.

Dit nieuwe partnerschap zal bijdragen tot een vermindering van de ontwikkelingstijd en de kosten van de elektrische en elektronische architectuur, terwijl de nadruk wordt gelegd op hoge prestaties, compatibiliteit en veiligheid.

Deze samenwerking met Valeo vormt een aanvulling op de akkoorden met Google voor Car OS, Cloud en Digital Twin (digitale tweeling) en Qualcomm voor Digital Chassis en System-On-Chips (chipsystemen) en stelt Renault Group in staat om zijn beheersing van de waardeketen van Software Defined Vehicle te versterken.

Marc Vrecko, Voorzitter van de Business Group Comfort en Rijhulpsystemen van Valeo: “Deze gezamenlijke ontwikkeling versterkt het historische partnerschap tussen Valeo en Renault Group. Dankzij dit zeer belangrijke contract is Valeo trots samen te werken met Renault Group om de toekomst van Software Defined Vehicle voor te bereiden. Dit strategische partnerschap getuigt van een sterk engagement om samen de grenzen van de autotechnologie te verleggen om de rijervaring en de veiligheid van de gebruikers te verbeteren.”

 

François Provost, Directeur Aankopen, Partnerschappen en Public Affairs van Renault Group: “De komst van Valeo in ons tech-ecosysteem is een belangrijke stap in de gezamenlijke opbouw van ons Software Defined Vehicle. Dit nieuwe partnerschap verenigt de competenties, expertise en innovatie van onze twee Franse ondernemingen om voertuigen aan te bieden die technologisch gezien het beste te bieden hebben en competitief zijn op het vlak van kosten en ontwikkelingstijd. Renault Group, en zijn toekomstige entiteit Ampere die zich toelegt op elektriciteit en software, blijft zich versterken wat betreft de waardeketen van morgen en wordt zo een autobedrijf van de nieuwe generatie.”

 

Over Valeo

Valeo, technologiebedrijf, partner van alle autoconstructeurs en nieuwe mobiliteitsactoren, zet zich in voor een schonere, veiligere en slimmere mobiliteit dankzij zijn innovaties. Valeo beschikt over een technologisch en industrieel leiderschap op het gebied van elektrificatie, rijhulpsystemen, de heruitvinding van het leven aan boord en de verlichting aan de binnen- en buitenkant van de auto. Deze vier domeinen, die essentieel zijn voor de transformatie van de mobiliteit, zijn de groeivectoren van de Group. Valeo in cijfers: 20 miljard euro omzet in 2022; 109.900 medewerkers op 31 december 2022; 29 landen, 183 productiesites, 21 onderzoekscentra, 44 ontwikkelingscentra, 18 distributieplatforms. Valeo is genoteerd op de beurs van Parijs.

Meer informatie vindt u op www.valeo.com   

 

 

 

[1] Valeo zal de HPC (High-Performance Computer) leveren, het controlecentrum voor de rijstrategieën en rijhulpsystemen (ADAS) van de voertuigen, de zonecontroleurs die zorgen voor een performanter voedingsbeheer en een aanzienlijke reductie van de kabelbundel, elektrische distributiemodules, ADAS-componenten: ultrasone sensoren, rij- en parkeercamera’s.

 

Documenten

Renault Group en Valeo ondertekenen een partnerschap voor de ontwikkeling van Software Defined Vehicle (WORD)

Renault Group en Valeo ondertekenen een partnerschap voor de ontwikkeling van Software Defined Vehicle (PDF)

Voir les documents

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

Renault Group en Valeo ondertekenen een partnerschap voor de ontwikkeling van Software Defined Vehicle (WORD)
Renault Group en Valeo ondertekenen een partnerschap voor de ontwikkeling van Software Defined Vehicle (PDF)
Renault Group en Valeo ondertekenen een partnerschap voor de ontwikkeling van Software Defined Vehicle (WORD)
Renault Group en Valeo ondertekenen een partnerschap voor de ontwikkeling van Software Defined Vehicle (PDF)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/