Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault Group en Google zetten vaart achter de ontwikkeling van het voertuig van morgen en de digitale transformatie van de groep

  • Renault Group en Google breiden hun partnerschap uit en ondertekenen nieuwe overeenkomsten.
  • Het “Software Defined Vehicle” zal het beste van de wereld van de auto en de digitale wereld samenbrengen om nieuwe diensten op aanvraag aan te bieden en voortdurende updates voor voertuigen mogelijk te maken. Hierbij bouwt het voort op de bestaande samenwerking met het besturingssysteem Android Automotive en de cloudtechnologieën van Google.
  • Google wordt de voorkeursleverancier van de groep en de samenwerking, die in 2018 van start ging, zal worden uitgebreid in het kader van de digitale transformatie “Move to Cloud” van Renault Group.

Renault Group en Google kondigen vandaag een nieuwe fase aan in hun partnerschap. Ze ondertekenen nieuwe contracten voor het ontwerp en de realisatie van de digitale architectuur van het “Software Defined Vehicle” en de versterking van de digitalisering van de groep. Met deze nieuwe overeenkomsten gaan de partners enerzijds een geheel van softwarecomponenten ontwikkelen voor het platform van de “Software Defined Vehicle”, zowel aan boord als aan de rand van de wagen. Anderzijds zullen ze de synergieën en gebruiken in het kader van de “Move to Cloud”-strategie van de groep uitdiepen.

Deze samenwerking op het gebied van cloud computing, die in 2018 werd opgestart, wordt nu in een stroomversnelling gebracht voor de creatie van een echte digitale tweeling (Digital Twin). Het concept steunt op de meest geavanceerde technologieën binnen de kunstmatige intelligentie (AI) om de continue integratie van diensten in de wagen te vergemakkelijken. Ook de creatie van nieuwe geïntegreerde toepassingen (In-Car Services) of toepassingen op aanvraag zal hiermee eenvoudiger verlopen. Op termijn zal het zijn volledige operationele model omvormen om aan wendbaarheid, prestaties en rentabiliteit te winnen.

“De complexiteit van de elektronische architectuur van auto’s neemt exponentieel toe, onder invloed van de verfijnde functies en diensten die klanten verwachten. Met een gedeeld IT-platform, continue updates en een gestroomlijnde toegang tot de gegevens van de auto, zal de SDV-benadering, ontwikkeld in samenwerking met Google, onze voertuigen transformeren tot technologischere objecten. Dit zal de restwaarde en de aftersalesretentie verhogen, twee sleutelfactoren voor onze financiële prestaties, en zal bijdragen tot de uitrol van ons gamma nieuwe diensten. Tot slot zal ons strategische partnerschap met Google ons in staat stellen om onze digitale transformatie van begin tot einde te versnellen, van het ontwerp over de productie tot de marktintroductie, en uiteindelijk toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten. Met Google gaan we verder dan een gewone samenwerking: twee kampioenen, een in software en een in mobiliteit, bundelen hun krachten om de baanbrekende technologieën van de toekomst te creëren. ” Luca de Meo, CEO van Renault Group

 “Dankzij de samenwerking met Renault Group konden we het comfort, de veiligheid en de connectiviteit op de weg verhogen. Door onze expertise in de cloud, AI en Android te bundelen, versnelt Renault Group zijn digitale transformatie om een veilige en zeer gepersonaliseerde ervaring aan te bieden die beantwoordt aan de veranderende verwachtingen van de consument. ”Sundar Pichai, CEO van Google en Alphabet

Le 08 November 2022

Nieuwe innovaties aan boord

Renault Group en Google breiden hun partnerschap uit om een geheel van platformen en diensten te ontwikkelen voor het toekomstige “Software Defined Vehicle”. Dit omvat onder meer de ontwikkeling van software aan boord die het platform van het “Software Defined Vehicle” vereenvoudigd en de ontwikkeling van een digitale tweeling (Digital Twin) in de cloud gemakkelijker maakt. 

Deze samenwerking zal de ontwikkelingskosten verlagen, de efficiëntie, flexibiliteit en ontwikkelingssnelheid verbeteren en de waarde voor klanten verhogen door voortdurende software-innovatie mogelijk te maken.

Renault Group zal zijn gebruik van de Google Cloud-technologieën voor de ontwikkeling van de software, voor het “Software Defined Vehicle” verder uitdiepen en zo de registratie van gegevens en hun analyses beter, veiliger en vertrouwelijker kunnen beheren. De eerste toepassingen in ontwikkeling zijn:

  • Onderhoudsvoorspellingen om storingen beter in quasi-real time op te sporen en te corrigeren indien nodig.
  • Een gepersonaliseerde reiservaring (In-Car Services) om zich aan te passen aan het rijgedrag, aan gemeenschappelijke bestemmingen (elektrische laadstations) enz.
  • Verzekeringsmodellen gebaseerd op reëel gebruik en rijgedrag.

Door het besturingssysteem van het “Software Defined Vehicle” te combineren met zijn Car Data Platform zal Renault het gebruik van de wagen kunnen monitoren en analyseren om een beter inzicht te krijgen in het gedrag en de behoeften van de klanten. Daarnaast krijgt het ook een beter beeld van de diensten die werkelijk zijn gepersonaliseerd en aangepast aan hun verwachtingen. Deze analyse gebeurt steeds met respect voor de geldende veiligheids- en vertrouwelijkheidsnormen.

Renault Group wordt wat meer tech company met Google Cloud

Een miljard gegevens per dag, afkomstig van alle productiesites, gekoppelde productielijnen, gegevens over de toeleveringsketen die in de cloud worden gehost en geanalyseerd ... Renault Group heeft kunnen profiteren van het partnerschap dat al vier jaar bestaat en heeft aan wendbaarheid en operationele prestaties kunnen winnen.  Renault Group benoemt Google vandaag als geprivilegieerde cloudpartner en wil profiteren van zijn innovaties op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie, zijn constante investeringen in zijn open en steeds duurzamere infrastructuur en zijn veilige cloudbenadering.

 

Over Google

De missie van Google is om informatie wereldwijd te organiseren om ze toegankelijk en nuttig te maken voor iedereen. Google is een dochteronderneming van Alphabet Inc. en opende in 2011 zijn eerste kantoren in Frankrijk. Google is een technologiebedrijf dat innovatieve oplossingen aanbiedt die nuttig zijn voor Franse bedrijven en burgers. Google is ook aanwezig in Franse regio's via zijn digitale workshops in Rennes, Nancy, Bordeaux, Saint-Etienne en Montpellier.

Documenten

Renault Group en Google zetten vaart achter de ontwikkeling van het voertuig van morgen en de digitale transformatie van de groep (PDF)

Renault Group en Google zetten vaart achter de ontwikkeling van het voertuig van morgen en de digitale transformatie van de groep (WORD)

Voir les documents Voir la médiathèque

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2021 2,7 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 160.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

Renault Group en Google zetten vaart achter de ontwikkeling van het voertuig van morgen en de digitale transformatie van de groep (PDF)
Renault Group en Google zetten vaart achter de ontwikkeling van het voertuig van morgen en de digitale transformatie van de groep (WORD)
Renault Group en Google zetten vaart achter de ontwikkeling van het voertuig van morgen en de digitale transformatie van de groep (PDF)
Renault Group en Google zetten vaart achter de ontwikkeling van het voertuig van morgen en de digitale transformatie van de groep (WORD)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2021 2,7 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 160.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/